Neste Easy Deli

Neste Easy Deli -automaattikaupasta eväät näppärästi mukaasi

Neste on avannut uudenlaisen automatisoidun Neste Easy Deli -kaupan Helsingin keskustaan, Ratakadun Neste Express -aseman yhteyteen. Vuorokauden ympäri auki oleva itsepalvelukauppa täydentää Nesteen palveluvalikoimaa perinteisten asemien rinnalla.  

Kaupassa hyödynnetään Nordic ID:n Suomessa kehittämää RFID-teknologiaa, joka skannaa asiakkaan kaikki ostokset kerralla, esimerkiksi suoraan ostoskassin tai laukun läpi. Kyseessä on Euroopan ensimmäinen vastaavaa itsepalveluratkaisua hyödyntävä vähittäiskauppa.

“Easy Delin tuotelukija on ensimmäinen lajissaan Suomessa, ja se on harppaus eteenpäin perinteisiin itsepalvelukassoihin verrattuna. Ostokokemus on huomattavasti aiempaa nopeampi ja helpompi.”
Jukka Peltoniemi, Responsible for Automated Services

Neste Easy Deli -kaupasta voit ostaa helposti mukaan otettavia Grab-and-Go-välipaloja, tuoreita elintarvikkeita sekä autoilun kannalta olennaisia tuotteita kuten lasinpesunestettä. Neste Easy Deli on auki 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä, joten voit helposti poiketa asemalle koska tahansa.

Ei enää viivakoodeja tai yksittäisten tuotteiden lukemista

Näin asioit Neste Easy Deli-kaupassa:

  • Tunnistaudu sisään Nesteen mobiilisovelluksella, Neste-äpillä. Tunnistautuminen takaa kaupassa asioinnin turvallisuuden ja ennaltaehkäisee väärinkäytöksiä sekä ilkivaltaa.
  • Tunnistautumisen jälkeen kerää haluamasi ostokset hyllyltä ja aseta ne maksutasolle, josta RFID-teknologia lukee kaikki tuotteet kerralla, muutamassa sekunnissa.
  • Maksa ostoksesi Apple Paylla, Google Paylla tai maksukortilla.

Vantaan Siltamäen Easy Deli

Vantaan Siltamäen aseman yhteydestä löytyy ensimmäinen Neste Easy Deli -kauppa. Siltamäen asemalla pilotoidaan myös kansainvälisestikin harvinaista robottitankkausta, jossa tankkaus sujuu erityisen robottikäden avulla ilman ihmistä.

Robottitankkauksen käyttö vaatii robotin tunnistaman sirun asennuksen käyttäjän autoon. Sirun avulla järjestelmä pystyy tunnistamaan auton merkin ja sille suositellun polttoaineen.

Robottitankkauksen käyttöönoton ja pilotoinnin osoittautuessa toimivaksi, robottikäsiä pyritään jatkossa tuomaan enemmän liikenneasemille. Jo nyt asiakas voi maksaa Nesteen asemilla tankkauksen mobiilisti, ja tulevaisuudessa tankkaaminen voisi olla mahdollista kokonaan ilman, että asiakas poistuu autosta.