Neste Easy Deli

 

 

Neste Easy Deli -automaattikaupasta eväät näppärästi mukaasi

Vantaan Siltamäen aseman Easy Deli on Nesteen pilottikauppa ja täysin uusi palvelumuoto tien päällä liikkuville. Pilotin avulla kokeillaan, miten automaattikauppa liikenneasemalla istuu autoilijoiden arkeen. Neste Easy Deli -kaupasta voit ostaa helposti mukaan otettavia Grab-and-Go-välipaloja, tuoreita elintarvikkeita sekä autoilun kannalta olennaisia tuotteita kuten lasinpesunestettä. Neste Easy Deli on auki 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä, joten voit helposti poiketa asemalle koska tahansa.

Pilottikaupan kokemusten perusteella päätetään jatkossa pilotin mahdollisesta laajentamisesta. Miehitetyt Nesteen liikenneasemat säilyttävät paikkansa vahvasti myös jatkossa, sillä yli 200 kauppiastamme palvelevat kasvoillaan ja sydämellään asiakkaitamme.

Poikkeava arkkitehtuuri toivottaa tulijan tervetulleeksi

Aseman arkkitehtuurissa on kiinnitetty erityishuomiota tilojen valoisuuteen, asioinnin helppouteen ja turvallisuuden tunnun lisäämiseen useilla yksityiskohdilla. Lisäksi asema poikkeaa ulkoasultaan muista liikenneasemista.

Pilottiaseman arkkitehtuurissa on pyritty luomaan tila, joka toivottaa siellä asioijan tervetulleeksi. Materiaalivalinnoissa suositaan puuta ja luonnonmateriaaleja. Asema on arkkitehtuurisesti kiinnostava myös ulkoapäin, sillä sen ulkoseinät saavat aikaan heijastavan efektin liikkuessaan tuulessa ja heijastaessaan liikenteen valoja.

Easy deli Automaattiasema Itsepalvelu Neste Tulevaisuus
Siltamäen pilottiasema on kansainvälisessäkin mittakaavassa edistyksellinen uusien palvelumuotojen keskittymä.
Panu Kopra, Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen johtaja

Robottikäsi hoitaa tankkauksen

Siltamäen pilottiasemalla alkaa myös kansainvälisestikin harvinaisen robottitankkauksen pilotointi. Tankkaus sujuu tulevaisuudessa erityisen robottikäden avulla ilman ihmistä.

Robottitankkaus tulee vuoden vaihteessa ensimmäiseksi valikoidun testiryhmän käyttöön. Sen käyttö vaatii robotin tunnistaman sirun asennuksen käyttäjän autoon. Sirun avulla järjestelmä pystyy tunnistamaan auton merkin ja sille suositellun polttoaineen.

Robottitankkauksen käyttöönoton ja pilotoinnin osoittautuessa toimivaksi, robottikäsiä pyritään jatkossa tuomaan enemmän liikenneasemille. Jo nyt asiakas voi maksaa Nesteen asemilla tankkauksen mobiilisti, ja tulevaisuudessa tankkaaminen voisi olla mahdollista kokonaan ilman, että asiakas poistuu autosta.

Aseman arkkitehtuurista vastasivat muotoilujohtaja Oona Colliander, sisustusarkkitehti Sisse Collander sekä sisustusarkkitehti Jutta Menestrina.