Apua kuin apteekin hyllyltä

K-kauppias Paula Nikkanen vastaa peräti kolmen eteläsuomalaisen Neste-aseman toiminnasta ja palvelusta. Neste K Riihimäen lisäksi hän huolehtii Hämeenlinnassa Neste K Idänpään ja Neste Hämeensaaren asiakkaista.

Kuten Hämeenlinnan asemat, myös Neste K Riihimäki on monille matkaa tekeville luottopysäkki. Nikkanen kehaiseekin tunnistavansa useat asiakkaat kasvoista.

“Meillä on myös täällä Riihimäellä hyvin laaja kanta-asiakaspiiri”, Nikkanen kertoo.

Tuttuja olivat myös kaksi rouvaa, jotka kaarsivat aseman pihaan. He olivat varikkkokäynnillään juuri edenneet ilma- ja vesikaapille, kun auton jokainen varoitusvalo syttyi. Rouvilla nousivat kädet pystyyn, oli nykäistävä kauppiasta hihasta.

“Yhdessä siinä hetki tuumailtiin, että mitähän tällaisessa tilanteessa tyypillisesti pitäisi tehdä.”

Tilanne näytti kauppiaankin silmään tukalalta, mutta pika-apu löytyi kuin apteekin hyllyltä.

“Laitettiin ensi töiksi autoon loraus jarrunestettä ja vielä varmuuden vuoksi tujaus jäähdytinnestettäkin ja oikeanlaatuuista öljyä, ja kappas vain, auto suostui liikkeelle. Tätä kautta rouvat pääsivät sitten jatkamaan matkaa ja viemään auton huoltoon.”

“Näitä tapauksia tulee silloin tällöin, että vilkaistaan yhdessä konepellin alle. Aina pyritään auttamaan kykyjen ja mahdollisuuksien mukaan. Yleensä neuvotaan sitten tietä lähimmälle korjaamolle.”

“Naapurista löytyy esimerkiksi rengasliike. Sieltäkin on kerran kaveri saapunut pakettiautolla asiakkaan rengasta vaihtamaan.”

Kun apu on lähellä, kiitos on vilpitön.

“Nämäkin asiakkaat laittoivat postitse vielä jälkeenpäin oikein lämpimät kiitokset.”