Kauppiaan viisi vinkkiä mökkireissulle

Kuortaneen Nesteen kauppias Vesa Jaskari kehottaa lomalaisia keskittymään oleelliseen ja ottamaan loman vastaan lomana. Tärkeintä on, että loma itsessään ei aiheuta stressiä – arkisista rutiineista pitää voida päästää irti. Tähän erinomaisena ensiapuna mökkireissua suunnitellessa sopii pysähdys Nesteen huoltamolla, jossa asiat sujuvat mutkitta. Annetaan siis Jaskarin listata viisi pointtiaan, miten hän ja kanssakauppiaansa ympäri Suomen voivat leppoistaa lomanaloitustasi.

     1. Luota Suomen laajimpaan

Olipa kyse sitten kuskin, kyytiläisten tai kärryn tankkauksesta, Nesteen asemat tarjoavat laadukkaita polttoaineita mökkeilijöille ympäri Suomen. Jaskarin vinkki numero yksi onkin Nesteen mobiilisovellus, jolla löydät näppärästi lähimmän aseman palvelulistauksineen ja tarjouksineen, keli- ja ruuhkatietojen lisäksi.

     2. Paikallistunnelma lämmittää

Nesteen parkkialueelta on aina lyhyt matka sisään ja iloinen henkilökunta on heti kassalla vastassa tervehtien lomalaista hymyssä suin. ”Pysähdys asemalla on kuin hyvän ystävän luona vierailu. Tiedät että sinusta halutaan huolehtia, eikä matkaa tarvitse jatkaa tyhjin vatsoin”, Jaskari toteaa tuodessaan santsikuppeja haastattelupöytään. Kannattaa myös aina kysäistä aseman väeltä paikallisista tapahtumista ja nähtävyyksistä – he jos ketkä tuntevat lähialueet ja niiden kuulumiset.

Neste Kuortaneen kauppiaan Vesa Jaskarin vinkeillä
loma alkaa jo matkalta!

     3. Älä matkusta tyhjällä vatsalla

Liikenneasemalla voi nauttia täyden aterian tai lomalle sopivaa pikaruokaa, kuten pitsaa tai hampurilaisia. Kun matkalaisilla on mahat täynnä, ei lomaa tarvitse mökille saapuessa aloittaa heti ruuan laitolla – sitä seuraavasta tiskausoperaatiosta puhumattakaan.  

     4. Kauppa-asiat hoituvat ohessa

Kun vatsa on täynnä ja lomalaiset hyvällä tuulella, niin aseman kaupasta tai minimarketista saa ostettua kaikki tarpeelliset mökkieväät makkaroista aamupalatarpeisiin. Ostosten tekeminen pysyy myös järkevissä mitoissa, kun vatsa on jo valmiina täynnä, eikä ruokia tarvitse kuljetella takaisin kotiin sunnuntaina. ”Suosittelen unohtamaan hypermarketit. Auto katoaa hehtaarien parkkipaikoille ja yksinkertaistenkin ostosten tekemiseen menee vähintään tunti”, Jaskari naurahtaa. Kylmäketjukin kiittää, kun ruuat ostetaan lähempänä mökkiä. Lomalainen voi myös ilokseen huomata että eri kokoisia juomia niin lapsille kuin aikuisillekin löytyy valmiiksi kylmänä, ettei koko iltaa tarvitse odotella janojuoman jäähtymistä. Tämä mahdollistaa lomatunnelmaan pääsyn heti mökille saapuessa.

    5. Loma alkaa jo matkalta

”Pysähdyksen kruunaa jälkkärijäätelöt ja mukaan otettavat ajanvietteet loppumatkalle. Jokaiselle löytyy lehdet luettavaksi autossa, tai vaikka ristikkovihko riippukeinuun”, summaa kauppiaamme Jaskari.

Näillä vinkeillä siis lomastressi pysyy poissa ja reissulaiset voivat keskittyä nauttimaan yhteisestä ajasta muiden kanssa – ja sitähän nyt riittääkin, kun tunnit eivät kulu valmisteluun ja organisointiin. Kauppias vakuuttaa, että hänen omaan rytmiinsä tällainen järjestely toimisi ainakin paremmin kuin hyvin. Nyt vaan testaamaan!