Kevyt polttoöljy — Lämmitykseen ja liikkumiseen

Nesteen kevyttä polttoöljyä käytetään kiinteistöjen lämmityksestä teollisuuden prosesseihin, ja työkoneista laivoihin.

Kevyt polttoöljy on puhdas ja helppokäyttöinen energianlähde.

Nesteen korkealaatuisten polttoöljyjen kehityksessä ja jalostuksessa kiinnitetään erityistä huomiota öljyjen puhtaaseen palamiseen ja korkeaan suorituskykyyn vaativimmissakin olosuhteissa

Nesteen polttoöljyt jalostetaan Porvoon jalostamolla ja toimitetaan luotettavasti kaikkialle maahan. Polttoöljyjen kuljetuksista vastaavat paikalliset kuljetusyrittäjät. 

Nesteen kevyttä polttoöljyä hyödynnetään monissa kohteissa. Ohessa muutama esimerkki: 

 • Kiinteistöt:
  Nesteen kevyt polttoöljy on vaivaton ja kustannustehokas polttoaine asuntojen ja kiinteistöjen lämmitykseen.
   
 • Teollisuus:
  Kevyt polttoöljy soveltuu sekä teolliseen lämmitykseen että muihin teollisuuden käyttötarkoituksiin, kuten kaivos- ja muille teollisuusajoneuvoille. Se on myös ihanteellinen varapolttoaine teollisuuslaitoksille ja voimaloille, jotka käyttävät pääpoltoaineenaan muita energiamuotoja. Teollisiin tarkoituksiin käy myös raskaspolttoöljy.
   
 • Maatalous:
  Maatalousyrittäjät käyttävät Nesteen polttoöljyjä mm. tuotantokoneiden, kuten leikkuupuimureiden ja traktoreiden polttoaineena sekä rakennusten lämmitykseen.
   
 • Laivat:
  Nesteen rikittömät polttoöljyt ovat erinomaista polttoainetta laivoihin. Nesteen bunkrauspalvelulla laivojen tankkaaminen käy perinteiseen tankkaukseen verrattuna merkittävästi nopeammin ja tehokkaammin. Katso lisätietoa tästä.

Suurasiakkaille tarjoamme Mittauspalvelun, joka nopeuttaa ja helpottaa öljyn tilaamista.


Kesä- ja talvilaatu käyttötarkoituksen mukaan

Nesteen polttoöljyjä toimitetaan kesä- ja talvilaatuisena. Tilaa polttoöljyä tästä.

Neste-polttoöljy -5/-15 (kesälaatu), ajalla 1.9.-30.4.

Neste-polttoöljy -0/-7 (kesälaatu), ajalla 1.5.-31.8.

Rikitön Neste-lämmitysöljy -5/-15 ja -0/-7 täyttävät EN590-luokitusvaatimukset.

Neste-polttoöljyt ovat saaneet suuren suosion esimerkiksi trukki- ja traktorikäytössä sellaisissa sisätiloissa, joissa oleskelee ihmisiä tai eläimiä.

Neste-polttoöljy on paras tuote öljypoltinkäyttöön kohteissa, joissa savukaasujen puhtaudelle asetetaan suuria vaatimuksia, kuten suorat kuivausprosessit, kondenssikattilat, rakennuskuivaimet ja kasvihuoneet.

Kasvihuoneiden suorassa lämmityksessä ja hiilidioksidin tuotannossa tulee huomioida tuotteen alin sallittu säilytys- ja käyttölämpötila.

Neste-polttoöljy -5/-15 (kesälaatu) toimitetaan aikavälillä 1.9.-30.4.

Neste-polttoöljy -0/-7 (kesälaatu) toimitetaan aikavälillä 1.5.-31.8.

Neste-polttoöljy -29/-34 (talvilaatu)

Rikitön Neste-polttoöljy -29/-34 täyttää EN590-luokitusvaatimukset. Se on paras valinta erittäin kylmiin ja vaativiin käyttöolosuhteisiin öljypoltin- ja työkonekäytössä.

Työkonekäytössä talvilaatuista -29/-34 -polttoöljyä suositellaan kohteisiin, joissa vaaditaan hyvää toimivuutta kovilla pakkasilla ja/tai puhtaita pakokaasuja. Tuotteen alhaisin säilytyslämpötila on -29 °C.

Hyvän kylmänkestävyytensä ansiosta Neste-polttoöljy -29/-34 säilyttää toimivuutensa myös kylmissä käyttöolosuhteissa. Sen vuoksi se soveltuu lämmityskäyttöön esimerkiksi silloin kun:

 • Säiliö sijaitsee kylmässä varastotilassa.
 • Säiliö sijaitsee ulkona maan päällä, esim. farmarisäiliöt.
 • Öljyputket ovat heikosti eristetyt tai kulkevat lämmittämättömässä tilassa.
 • Öljyn lämpötila voi säilytyksen tai käytön aikana laskea alle 0 °C.
 • Polttimessa ei ole esilämmitintä.