Kirrissä svengaa kuin hirvi

Joskus tilanne tekee sankarin. Neste K Kirrin kanta-asiakas otti härkää sarvista ja tilanteen haltuun. Kauppias Marit Mertsalmi palkitsi kansalaisrohkeutta osoittaneen miehen.

Kirrin Neste K on herkullisella paikalla Jyväskylän pohjoispuolella. Hyvä sijainti nelostien varrella ja kattavat palvelut tekevät Kirristä takuupysäkin sekä pohjoiseen että etelään matkaaville.

Niinpä eräänäkin ehtoona iltavuorolaisten arki pyörii tavallisen vilkkaana. Kahvia juodaan, annoksia tilataan. Lenseässä suvi-illassa aseman ikkunaan heijastuu auringonlasku. Ja hirvi.

Totta se on: tankkauskentällä koikkelehtii lähimetsästä liikenneasemalle eksynyt hirvi, joka ei näytä tietävän, mihin ilmansuuntaan matka seuraavaksi käy. Tilanne näyttää sekä eläimen että liikenteen kannalta uhkaavalta. Asiakkaita ohjeistetaan pysyttelemään sisätiloissa, kunnes tilanteeseen saadaan ratkaisu. Poliisia kutsutaan, virkavalta saa luvan turvautua aseisiin ja on jo matkalla kohti Kirriä.

Elämän on jatkuttava, päättää naapuripitäjästä Äänekoskelta kotoisin oleva, Timona tunnettu asiakas. Hän lähestyy hirveä reippain askelin ja tarttuu härkää sarvista. Tai tarkemmin ottaen kaulasta, sillä kyseessä on vasta vasa. Lyhyen lajienvälisen painin tuloksena tyrmistynyt eläin on laitettu lepoasentoon. Kun poliisi saapuu, hirvi voidaan saatella takaisin lähiluontoon astetta nöyrempänä mutta muuten kunnossa.

”Se vasa ei olisi ilman Timoa varmasti selvinnyt, ja kolareilta ei olisi vältytty”, kommentoi Neste K Kirrin kauppias Marit Mertsalmi.

Mallikkaan toiminnan ansiosta kauppias tarjosikin Timolle keittiön puolelta riuskaa evästä ja suurta lämmintä kättä.

“On ihanaa nähdä, että ihmiset ovat näin valmiita tarttumaan tilanteeseen ja auttamaan muita, eläimiäkin.”