Neste Futura™ 95 E10 — Edullinen

Enintään 10 prosenttia etanolia sisältävä Neste Futura™ 95 E10 on edullisin mutta silti laadukas Nesteen asemilla myytävä bensiinilaatu. Futura 95 E10 soveltuu valtaosaan käytössä olevista autoista.

Futura-bensiinit jalostetaan ja kehitetään Suomessa ja suomalaisiin oloihin. Bensiinin lisäaineistus auttaa pitämään moottorin puhtaana ja toimintakykyisenä pidempään.

Bensiinin bio-osuus auttaa vähentämään liikenteen hiilidioksidipäästöjä. Mitä uudempi auto, sitä todennäköisemmin Neste Futura 95 E10 -bensiini soveltuu siihen: lähes kaikissa vuoden 1995 jälkeen valmistetuissa autoissa voidaan käyttää Futura 95 E10:tä. Moottorin oktaanilukuvaatimus on aina ensisijainen valintakriteeri: Futura 95 E10 sopii kaikille moottoreille, joiden oktaanivaatimus on RON 95 tai pienempi. Jos vaatimus on enemmän kuin 95, ei 95 E10 sovellu käyttöön, vaan on käytettävä 98 E5 -bensiiniä. 

Tarkista autosi oktaaniluku, ja selvitä autoosi soveltuva bensiinilaatu auton maahantuojalta tai www.e10bensiini.fi -sivustolta. Selvitä myös autosi polttoainetta käyttävien lisälaitteiden kuten lämmittimien soveltuvuus E10-bensiinille.

Futura 98 E10 bensiini
Futura-bensiinien lisäaineistus auttaa pitämään moottorin puhtaana ja toimintakykyisenä pidempään. Bensiinien bio-osuus auttaa vähentämään liikenteen hiilidioksidipäästöjä.

Pienmoottorit

Neste Futura 95 E10 soveltuu käytettäväksi useimmissa uusissa pienmoottoreissa. Varmista kuitenkin, että 10 prosenttia etanolia sisältävä bensiini soveltuu moottorille ja muista, että moottorin oktaanilukuvaatimus on ensisijainen bensiinin valintaperuste jatkossakin. Jos vaatimus on enemmän kuin 95, ei 95 E10 sovellu käyttöön, vaan on käytettävä 98 E5 -bensiiniä. 95 E10-bensiinin soveltuvuutta eri pienmoottoreihin voi aina tiedustella koneen maahantuojalta tai jälleenmyyjältä. Voit etsiä tietoa myös www.e10bensiini.fi -sivustolta, jossa Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys pitää yllä pienkone-, moottoripyörä-, mopo- ja maastoajoneuvolistaa.

Listalta voi tarkistaa vaikkapa ruohonleikkuukoneen ja uuden bensiinilaadun yhteensopivuuden. Sivustolla on myös Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n kokoama, maahantuojilta saatuihin tietoihin perustuva lista E10-bensiinin sopivuudesta erilaisiin perämoottoreihin. Listauksen mukaan E10-bensiini soveltuu hyvin käytettäväksi useimmissa uusissa pienkoneissa. Se sopii sellaisenaan esimerkiksi yleisimpien merkkien nelitahtisiin puutarhakoneisiin.

Neste-pienmoottoribensiini on varma vaihtoehto

Hyvä ja aina varma vaihtoehto pienmoottoreihin on niitä varten erityisesti suunniteltu Neste-pienmoottoribensiini. Se palaa tavallista puhtaammin, jolloin myös päästöt ovat pienemmät. Neste-pienmoottoribensiiniä saa sekä kaksitahti- että nelitahtilaatuna.