Neste MY uusiutuva diesel™ tiukassa testissä

Kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy laittaa Neste MY uusiutuvan dieselin tekniset ominaisuudet happotestiin käyttämällä Neste MY:tä lyhyellä, seitsemän kilometrin matkalla jossa kuljetuskaluston moottori joutuu suurimpaan rasitukseen.

Kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy on Suomessa ja Keski-Euroopassa operoiva logistiikan moniosaaja. Porista ponnistavan yrityksen repertuaariin kuuluvat sekä maidenväliset kuljetukset että lyhyiden välimatkojen lähilogistiikka.

Huhtala käyttää Neste MY uusiutuva diesel™ -polttonestettä noin seitsemän kilometrin reitillä, jota ajetaan jatkuvalla syötöllä kahdessa vuorossa. Lyhyessä ajossa raskaan kaluston moottori joutuu ankarimpaan rasitukseen. Huhtalan varatoimitusjohtaja Kati Huhtala kertoo, että ajo on käytännössä liikkeelle lähtemistä, pysähdyksiä ja matalia nopeuksia. Moottorille optimaalinen maantieajo jää reitiltä kokonaan pois.

”Kokeilemme Neste MY:tä toistaiseksi ainoastaan tällä haastavalla reitillä. Haluamme nähdä käytännössä, millä tavalla sataprosenttisesti uusiutuva polttoneste vaikuttaa kulutukseen. Tämän lisäksi seuraamme muun muassa polttoainesuodattimien kuntoa ja moottoreiden rasitusta yleisemminkin.”

Sataprosenttisesti jätteistä ja tähteistä jalostettu Neste MY uusiutuva diesel vähentää yrityksen kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia verrattuna perinteiseen fossiiliseen dieseliin. Puhtaammin palava Neste MY tuottaa moottoriin vähemmän karstaa ja jättää ympäristöön vähemmän lähipäästöjä kuten pienhiukkasia.

Huhtala katsoo, että jos Neste MY osoittautuu testissä liikennöinnin kannalta puhtaammaksi ja kestävämmäksi vaihtoehdoksi, polttoneste on hyvä valinta, vaikka sen hinta on tavanomaista dieseliä korkeampi.

”Neste MY:n ympäristöedut ovat siinä paletissa hyvä lisä ja keino toteuttaa omia arvojamme käytännössä”, Kati Huhtala sanoo.