Roger pelasti poikien päivän

Pitkä, kuuma kesäpäivä 2013. Raision Martinkadun Nesteellä eletään liikenneaseman arkea, asiakkaita tulee ja menee, kahvi tuoksuu.

 

Ja seuraavassa hetkessä tilanne on päällä.

 

”Pari 10–11-vuotiasta pikkupoikaa ryntää aseman ovesta sisään. Toisella pojalla vuotaa päästä verta, molemmat ovat silminnähden poissa tolaltaan”, muistelee aseman toiminnasta vastaava kauppias Roger Martinez.

 

”Pojan päässä oli kauhea reikä! Olivat olleet krossailemassa fillareilla, ja toiselle oli sattunut ilmeisen näyttävä kaatuminen. Ei muuta kuin tilanne haltuun, haavaa putsaamaan ja ambulanssi tilaukseen.”

 

Poikien pyörähetki oli Martinezin kuuleman mukaan mennyt rajusti ojan puolelle. Kaatuminen oli ollut niin kova, että pyöräkin oli mennyt rikki. Hätääntyneet pojat olivat lähteneet hakemaan apua lähimmältä aikuiselta, Martinkadun Neste oli tuttu paikka.

 

”Kun tilannetta tarkemmin tutkaili, ei siinä onneksi mitään vakavampaa ollut käynyt. Tuollaiset haavat ovat silti alkuun aina aika dramaattisen tuntuisia ja pelottavia”, itsekin poikalapsen menestyksellä kasvattanut perheenisä tietää.

 

Tilanteesta hätääntynyt poika tokeni ja rauhoittui pian varmoissa käsissä. ”Istuskeltiin ja juteltiin siinä hetki mukavia, ja tarjosin pojalle vielä kolajuomaakin ennen kuin ambulanssihenkilökunta otti pojan hoitoon. Poika lähti reippahasti ambulanssin kyytiin.”

 

Viikon päästä Martinez yllätettiin jälleen. Poika ja pojan äiti tulivat tuomaan kukkia kiitokseksi. Martinez liikuttui.

 

”Olin hyvin positiivisesti yllättynyt. En ajatellut, että olisin tarvinnut mitään erityistä kiitosta. Nämä tällaiset ovat asioita, joita kuka tahansa tekisi”, kauppias myhäilee.

 

Roger Martinez on toiminut Raision Martinkadulla Neste-kauppiaana puoli vuosikymmentä. Kaupan alalla Martinez on toiminut koko ikänsä. Neste-kauppiaana Martinez haluaa tarjota persoonallista ja hyvää palvelua, asiakkaiden iloksi ja hyödyksi.

 

”Olen huomannut, että ihmiset kaipaavat sitä vanhan ajan huoltoasemameininkiä. Sellaisia asemia, joista löytyy sitä sun tätä. Tällä paikalla on osattava olla moniosaaja, monella tapaa.”

”Pojan päässä oli kauhea reikä, ei muuta kuin tilanne haltuun!"
Roger Martinez, Kauppias