Turvallisuutta Neste SmartTruckilla

Helokiven kuljetuksista turvallisempia ja kustannustehokkaampia Neste SmartTruckilla

“Kun toimintaa voidaan jollain tavalla jatkuvasti mitata, siinä pystytään myös paremmin kehittymään. Helokivellä on tällä saralla tapahtunut Neste SmartTruckin myötä todella merkittävä muutos”, Kuljetusliike Helokiven kuljetussuunnittelija Mikko Jaakkola iloitsee.

Helokivi saavutti Neste SmartTruckin avulla jopa viiden prosentin polttoainesäästön. Katso videolta, miten merkittävästä säästöstä oli kyse: 

 

 

Helokivi otti Suomessa ensimmäisten joukossa käyttöön Neste SmartTruck-palvelun. Ajoneuvokaluston toimintaa seuraava SmartTruck on suunniteltu kaluston toiminnan optimointiin reaaliaikaisen käyttödatan kautta.

Säiliö- ja kappaletavaratoimituksiin erikoistunut Helokivi on 56-vuotias perheyritys, jonka kasvu ja menestys perustuu pitkäkestoisiin asiakassuhteisiin ja vuorenvarmoihin ajosuoritteisiin. Kun lastina on tuhansia litroja tulenarkaa polttonestettä, vähempi ei riitä. Jaakkolan mukaan yritys ottikin Neste SmartTruckin käyttöön ensisijaisesti parantaakseen entisestään kuljetusten turvallisuutta.

“Turvallisuus on Helokivelle hyvin tärkeä tavoite kaikessa toiminnassa. Neste SmartTruckin avulla voimme tarkemmin kehittää myös varmempia ajotapoja.”

Mikko Jaakkola, Kuljetussuunnittelija, Helokivi

Ajon aikana SmartTruckin karttanäkymä paikantaa myös kuljetuksen ja auttaa varmistamaan, että kuljetus saapuu ajoissa perille. Järjestelmän kautta ajojärjestely saa halutessaan hälytyksen, kun kuljettajien ajoaika on täyttymässä ja heidän on pidettävä tauko.

Jaakkola kertoo, että turvallisemmat ajotavat ja kattava data heijastuvat suoraan muun muassa kaluston polttoaine- ja käyttökustannuksiin. Jos esimerkiksi vaihdelaatikon tai moottorin lämpötila alkaa nousta, voidaan ajoneuvo ottaa huoltoon ennen merkittäviä moottorikorjauksia.

“Kun mennään turvallisuus edellä, seuraa pitkä rimpsu muita hyötyjä", Jaakkola summaa.