Vastuullisuus
12.11.2019

Turvallisuus on keskiössä, kun tavoittelemme elinvoimaisempaa maapalloa

Peter Vanacker
Toimitusjohtaja, Neste

Nesteen tarkoituksena on luoda lapsillemme elinvoimaisempi maapallo. Vähennämme jo nyt lentoliikenteen hiilijalanjälkeä uusiutuvalla lentopolttoaineella ja  autamme tieliikenteessä asiakkaitamme vähentämään omia kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvan dieselimme avulla. Olemme edelläkävijä uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen kehittämisessä polymeeri- ja kemianteollisuudelle. Strategian mukainen kova työ on tuottanut jo upeita tuloksia, sillä Neste on sijoittunut maailman kolmanneksi vastuullisimmaksi yritykseksi.

Turvallisuus on nesteläisille tärkeintä. Henkilöstömme on tehnyt systemaattisesti kehitystyötä turvallisuuden eteen viime vuosien aikana. Muutama viikko sitten European Chemical Industries Council,  Cefic, palkitsi Nesteen vastuullisten työpaikkojen sarjassa vuoden 2019 Responsible Care Award -palkinnollaan. Vastuullinen yritys, vastuullinen työpaikka - olen äärettömän ylpeä henkilöstömme saavutuksista.

Turvallisuus on tärkeä osa Nesteen strategiaa ja työskentely turvallisuustyön parantamiseksi jatkuu joka päivä. Turvallisuuteen kiinnitetään huomiota kaikessa tekemisessä ja  se voidaan taata vain yhtenäisillä järjestelmillä, työkaluilla, säännöillä ja käytännöillä -sekä ajattelutavalla. Haluamme varmistaa positiivisen kehityksen suunnitelmallisella työllä, joka tukee jatkuvaa kehittämistä:  se pitää sisällään yhtä lailla prosessiturvallisuuden kehittämisen ja osaamisen kuin myös yhtiön turvallisuuskulttuurin rakentamisen.

Ihmiset ovat jatkossakin avainroolissa turvallisuuden kehittämisen polulla. Turvallinen työskentely tarkoittaa, että emme salli oikoteitä ja että kaikki tapaturmat ovat vältettävissä. Nesteläiset ymmärtävät toimintaamme liittyvät vaarat ja meillä on erinomaiset keinot arvioida sekä hallita riskejä. Jokainen meistä vaikuttaa turvallisuuteen omilla päätöksillään ja päivittäisillä teoillaan. Turvallinen päivä ansaitaan joka päivä uudelleen.

Olemme haastaneet koko organisaation mukaan tähän työhön. Jokainen tiimi organisaation eri tasoilla päivittää omat turvallisuuslupauksensa, mukaan lukien yhtiön johtoryhmä. Uskon, että turvallinen työskentely eri puolilla yhtiötä voidaan saavuttaa, kun jokainen on aidosti sitoutunut työskentelemään ammattimaisesti yhteisten tavoitteiden mukaan. Näin voimme saavuttaa turvallisen työpäivän myös huomenna.

Kirjoittanut
Peter Vanacker
Toimitusjohtaja, Neste