Vastuullisuus
25.10.2019

Turvallisuus on Nesteellä sydämenasia

Hannele Jakosuo-Jansson
Henkilöstö-, hankinta- ja turvallisuusjohtaja, Neste

Tänään on tärkeä päivä meille nesteläisille. Eurooppalaisen kemianteollisuuden Sustainable Workplace Award 2019 -palkinto on myönnetty Nesteelle vastuullisten työpaikkojen kategoriassa. Palkinnon myöntää Euroopan kemianteollisuuden järjestö European Chemical Industry Council (Cefic). Kiitos palkinnosta kuuluu koko henkilöstölle. Se on merkittävä tunnustus yhtiön systemaattiselle panostukselle turvallisuustyön ja -kulttuurin saralla, vaikka tiedostamme hyvin, että meidän on jatkossakin ansaittava joka ikinen turvallinen päivä.

Turvallisuus on meille keskeistä kaikessa toiminnassamme – jos sitä ei hoideta riittävällä vakavuudella, voivat seuraukset olla mittaamattomia. Varmistamme työntekijöidemme ja yhteistyökumppaneidemme turvallisuuden kiinnittämällä asiaan huomiota kaikissa tilanteissa, sillä vaikutamme turvallisuuteen jatkuvasti omilla päätöksillämme ja teoillamme. Me kaikki haluamme palata kotiin terveinä työpäivän jälkeen.
 
Nesteelle turvallisuudella on tärkeä strateginen merkitys ja riskienhallinta on kaikessa tekemisessä keskeisessä roolissa riippumatta siitä, minkälaista työtä tekee ja mikä oma työympäristö on. Mielestämme kaikki tapaturmat voidaan välttää. Jokaisen velvollisuus on puuttua vaarallisilta näyttäviin tilanteisiin ja toimimme aina sovittujen pelisääntöjen mukaisesti. 

Suojelemme määrätietoisesti sekä ihmisiä että ympäristöä kuin myös yrityksen toimintaa, omaisuutta, tietoa ja Nesteen brändiä kaikelta vahingolta. Uskomme, että tämä voidaan saavuttaa, kun jokainen meistä ja kumppaneistamme on aidosti sitoutunut kiinnittämään turvallisuuteen huomiota kaikessa tekemisessä.

Nesteläiset ymmärtävät toimintaamme liittyvät vaarat ja meillä on erinomaiset keinot arvioida ja hallita riskejä. Tarkoituksenamme on luoda elinvoimaisempi maapallo tuleville sukupolville. Tämä tarkoittaa myös turvallisia toimintatapoja. Ansaitsemme turvallisen päivän tänään, huomenna ja sitä seuraavina päivinä. Varmistamme näin yhdessä, että toimintamme ei ole millään tavalla haitallista. Turvallisuus on meille sydämenasia.

Kirjoittanut
Hannele Jakosuo-Jansson
Henkilöstö-, hankinta- ja turvallisuusjohtaja, Neste