Liikenne
25.11.2021

Leasingautot nopeammin ja turvallisemmin tankille

 Lokakuussa 2021 LeasePlan otti käyttöön Nesteen mobiilisovelluksen, Neste-äpin. Neste-äppi on digitaalinen maksuväline, jolla autoilija voi maksaa polttoaineostot ja pesut omalla puhelimellaan. Äppi on yksi Nesteen suosituimmista digitaalisista palveluista. Sovellus on ollut yritysasiakkaiden käytettävissä jo vuodesta 2019 ja sitä kehitetään jatkuvasti vastaamaan paremmin asiakkaiden tarpeisiin.

“Neste on tehnyt valtavan hyvää työtä palveluidensa muuttamisessa digitaalisiksi, ja itse asiassa asiakkaamme olivat jo etukäteen kyselleet meiltä mahdollisuutta maksaa myös polttonestetankkaukset digitaalisesti”,  LeasePlanin kehitysjohtaja Tiina Märijärvi sanoo.

 
Mobiilitankkaukset ovat Märijärven mukaan merkittävä parannus LeasePlanin palveluun, sillä fyysisen Neste-kortin toimittaminen LeasePlanin asiakkaalle voi kestää tilaushetkestä jopa kaksi viikkoa. Prosessia hidastaa kaksivaiheinen toimitusketju: maksukortit postitetaan ensin Nesteeltä LeasePlanille ja sitten LeasePlanilta asiakkaalle. Lisäviivettä voi syntyä myös sen vuoksi, että useimmin kortit lähetetään asiakkaan työpaikalle, jossa ne saattavat odottaa useita päiviä ennen noutoa.

Neste-äppiä käyttävät asiakkaat eivät enää tarvitse fyysistä maksukorttia polttoaineiden ostamiseen. Käyttöönotto käy vaivattomasti: LeasePlanin asiakas aktivoi mobiilimaksun koodilla, joka lähetetään automaattisesti tekstiviestinä kun mobiilikortti on luotu LeasePlanin järjestelmään. 

“Käytännössä maksumahdollisuus on leasingautoilijan saatavilla heti kun hän ottaa autonsa käyttöön.” Sovelluksella voidaan maksaa myös autopesut ja lasinpesunesteiden täydennykset. “Neste-äpillä tankkauksiin liittyvät väärinkäytökset myös vähenevät ja maksamisen turvallisuus paranee”, Märijärvi sanoo.

 

Yhteiset rajapinnat nopeuttavat palvelua

 
LeasePlanin asiakkailleen tarjoama on toteutettu yhteisenä kehitystyönä, jossa LeasePlanin integroi toiminnanohjausjärjestelmänsä Nesteen maksukorttitilauskanavaan. Jaettujen järjestelmien ansiosta LeasePlan voi aktivoida Neste-äpin leasingautoilijoille suoraan omasta IT-järjestelmästään. Yhdistettyjen rajapintojen ansiosta LeasePlanin tilausjärjestelmä toimittaa mobiilikorttitilauksen automaattisesti Nesteelle, joka hoitaa viestinnän asiakkaan suuntaan uuden maksutavan avaamisesta. Kun Neste-äppi on käytössä, asiakkaan tekemät ostot kirjautuvat suoraan myös LeasePlanin pääjärjestelmään.

 
“Rajapintojen yhdistäminen säästää LeasePlanilta suuren määrän manuaalista työtä. Sen sijaan, että lähettäisimme esimerkiksi sähköposteja Nesteen ja LeasePlanin välillä, asiakastilien tiedot siirtyvät automaattisesti molempiin suuntiin”, kertoo LeasePlanin  IT-johtaja Marja-Liisa Mattila.

 

”Tämä on hyvä pelinavaus. Jatkossa pyrimme suoraviivaistamaan myös muita epäoptimaalisiksi tunnistettuja tilaus- ja toimitusketjun osia yhteistyössä Nesteen kanssa.”

Mattila näkee selvän jatkokehitysmahdollisuuden hyöty- ja yhteiskäyttöajoneuvoissa, jotka käyttävät edelleen fyysisiä Neste-maksukortteja. Fyysiset maksukortit syötetään toistaiseksi LeasePlanin järjestelmään manuaalisesti. “Niin kauan kuin fyysisiä kortteja on käytössä, yhteiset rajapinnat mahdollistavat myös niiden tilausprosessin kehittämisen automaattiseksi”, Mattila sanoo.