Liikenne
13.03.2020

Mobiilimaksamisen nopea evoluutio näkyy myös liikenteessä ‒ tankkauksen maksamisesta oman hiilijalanjäljen seuraamiseen

Dennis Stolt
Head of Digital Development at Neste

Maksamisen tavat ovat muuttuneet viime vuosina merkittävästi. Etenkin Pohjoismaissa kehitys on ollut nopeaa ja erilaiset mobiililompakot, kuten MobilePay ja Pivo, ovat entistä suuremmassa roolissa kuluttajien välisissä rahansiirroissa, verkkokauppaostoksissa sekä kivijalkaliikkeissä asioidessa.

Lisäksi uudenlaiset tavat käyttää perinteisiä debit- ja credit-kortteja ovat vahvassa nousussa, kun yhä useampi pankki tarjoaa Apple Payn ja Google Payn kaltaisia ratkaisuja, joiden avulla muovikortit voi jättää huoletta kotiin. 

Suomi on kuitenkin muita Pohjoismaita jäljessä, kun puhutaan esimerkiksi kuluttajien välisistä rahansiirroista. Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa valtaosa ihmisistä, yli 75 %, käytti vuonna 2018 Swishin, Vippin tai MobilePayn kaltaisia sovelluksia siirtäessä rahaa henkilöltä toiselle. Suomessa vastaava luku oli samana vuonna vielä alle 40 %*

Selvitimme syksyllä 2019, miten mobiilimaksaminen näkyy suomalaisten autoilijoiden arjessa. Kyselyyn** vastanneista jopa yksi neljäsosa (26 %) maksaa tankkauksen tai autopesun puhelimella. Heistä valtaosa (80 %) ei ole enää palannut kortilla tai käteisellä maksamiseen. Tämä viittaa siihen, että puhelimella maksaminen koetaan ehdottomasti kätevämmäksi ja nopeammaksi maksutavaksi.    

Maksutapojen muutos Nesteen asemilla

Erilaisten maksutapojen muutos näkyy myös Nesteen asemaverkoston “katukuvassa”. Maksukorteissa joitakin vuosia sitten nopeasti yleistynyt lähimaksuominaisuus otettiin käyttöön Nesteen asemilla jo 2016, tiettävästi ensimmäisenä Suomessa. Sen avulla enintään 50 euron suuruisen tankkauksen maksaminen onnistuu aikaisempaa huomattavasti nopeammin. 

Vuonna 2017 toimme autoilijoiden käyttöön Nesteen oman mobiilisovelluksen, Neste-äpin, jolla tankkaus oli mahdollista maksaa vielä lähimaksuakin kätevämmin, ja mikä parasta, nousematta autosta. Mobiilisovelluksemme kasvuvauhti on ollut hurjaa; vuonna 2019 kasvu oli jopa yli 165 % ja sama vauhti näyttää jatkuvan myös vuonna 2020. 

Alun perin suomalaisten kuluttajien tarpeisiin lanseerattu Neste-äppi on kehittynyt muutamassa vuodessa merkittävästi; laajentunut paitsi maantieteellisesti Baltiaan, myös uudenlaisiin käyttötapauksiin ja -tilanteisiin. Tankkauksen lisäksi Neste-äpillä voi maksaa autopesun, etsiä lähimmän Neste-aseman sekä Neste MY uusiutuvaa dieseliä tarjoavat asemat, sekä hyödyntää erilaisia etuja Nesteen asemilla asioidessa. Lisäksi mobiilisovelluksella voi tunnistautua sisään Vantaan Siltamäen asemalla pilotoinnissa olevaan Easy Deli -automaattikauppaan.  

Nesteen mobiilisovellus on laajennettu myös ammattikuljettajien käyttöön ja suosio on kasvanut vauhdilla kuluttajien suosion rinnalle. Erityistä kiitosta saanut ominaisuus yrityspuolella on ollut helppo ja nopea tapa lisätä uusia mobiilikortteja yrityksen käytössä olevaan sovellukseen. Tämän ominaisuuden avulla mobiilitankkaus on ollut kätevää ottaa käyttöön uudelle kuljettajalle tai uuteen ajoneuvoon ilman, että perinteistä muovikorttia on tarvinnut erikseen tilata. 

Hygieniatekijöistä mobiilimaksamisen vastuullisuuteen

Mobiilikehitys on monella tavalla jännittävää ja haastavaa, eivätkä kehitysideat lopu koskaan kesken. Asiakkailta saatu palaute on avainasemassa, ja tiettyjen hygieniatekijöiden puuttuminen, kuten erilaisten maksuvälineiden tuki, asemahaku sekä autopesun maksaminen, voi johtaa huonoon asiakaskokemukseen. 

Neste-äpin alkutaival on keskittynyt pitkälti hygieniatekijöiden varmistamiseen, mutta nyt olemme päässeet toteuttamaan Nesteen tarkoitusta, luoda elinvoimaisempi maapallo lapsillemme, myös mobiilikehityksessä. 

Lanseerasimme maaliskuun 2020 alussa päästölaskurin, sillä haluamme tarjota sekä yksityis- että ammattiautoilijalle mahdollisuuden seurata omien valintojen vaikutuksia ja antaa apuvälineet oman hiilijalanjäljen pienentämiseen. 

Neste-äpin sisällä toimivan päästölaskurin avulla käyttäjä voi helposti seurata oman polttoainekulutuksensa hiilijalanjälkeä ja verrata esimerkiksi Neste MY uusiutuvalla dieselillä saavutettuja kasvihuonekaasupäästövähenemiä fossiilisella dieselillä ajamisesta syntyviin päästöihin. Lisäksi yrityksen Neste-äpin pääkäyttäjä voi myös esimerkiksi rajoittaa maksuvälineensä pelkkiin uusiutuviin polttoaineisiin, jolloin fossiilisen polttoaineen tankkaaminen vahingossa ei ole mahdollista.

Askel askeleelta kohti hiilineutraalimpaa Suomea, jossa kaikkia ratkaisuja tarvitaan ‒ apuvälineitä unohtamatta.  

Voit ladata uudistuneen version Neste-äpistä suoraan sovelluskaupasta. 

Lue lisää Neste-äpistä.  

*) Chasing cashless-Rise of Mobile Wallets in the Nordics, Deloitte AS 2019

**) Nesteen autoilijapaneelilla teetetty kysely toteutettiin 5.-13.9.2019 välisenä aikana. Kysely lähetettiin 1 439 vastaanottajalle, joista 273 vastasi kyselyyn (vastausprosentti 19 %). 

 

Kirjoittanut
Dennis Stolt
Head of Digital Development at Neste