Kumppanuudet
3.05.2021

“Haluamme olla edelläkävijä vastuullisuudessa liikelentämisen alalla.”

Jan Lindholm
myyntijohtaja, Jetflite

Jetflite

Suomalainen liikelento-operaattori on erikoistunut räätälöityihin lentopalveluihin sekä evakuointi- ja ambulanssilentoihin.

50
vuoden kokemuksella yrityksestä on kasvanut yksi Pohjois-Euroopan luotettavimmista liikelentämisen ammattilaisista.

5
koneen laivue mahdollistaa monipuolisen palvelun.

Jetflite – vastuullisen liikelentämisen edelläkävijä

 

Jetflite on kotimainen yritys, joka tarjoaa yksilöllisiä ja räätälöityjä tilauslentoja sekä niihin liittyviä palveluja. Jetflitesta on 50 vuodessa tullut yksi Pohjois-Euroopan suurimmista ja kokeneimmista liikelentoyrityksistä.
 
Yrityksen modernit suihkulentokoneet, pysyvä tukikohta Helsinki-Vantaan kansainvälisellä lentokentällä ja pitkä kokemus tekevät Jetflitesta luotettavan kumppanin. Jetfliten asiakkaita ovat niin yksityishenkilöt, yritykset kuin valtiot ja muut julkiset tahot. Ambulanssilennot ovat myös merkittävä osa yrityksen toimintaa.  
 
Jetflite on osa kotimaista perheyritystä Wihuria Groupia. Vastuullisuudessa Wihuri pyrkii pienentämään oman toimintansa ympäristövaikutuksia, parantamaan resurssitehokkuuttaan ja kutistamaan hiilijalanjälkeään. Wihuri-konsernin osana myös Jetflite etsii tehokkaita ratkaisuja kunnianhimoisten vastuullisuustavoitteidensa toteuttamiseksi. 
 

3 haastetta, jotka Jetflite halusi ratkaista

 

1. Kuinka saavuttaa vastuullisuustavoitteet?

Saavuttaakseen kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet, Jetflite etsi konkreettisia keinoja vähentää hiilipäästöjään. 

 2. Kuinka tarjota myös asiakkaille mahdollisuus vähentää omaa hiilijalanjälkeään?

Jetfliten asiakkaat etsivät jatkuvasti keinoja, joilla vähentää myös lentämisen kasvihuonekaasupäästöjä. Jetflite halusi lanseerata palvelun, joka auttaisi sekä heitä että asiakkaita saavuttamaan omat vastuullisuustavoitteensa.

3. Kuinka tulla oman alansa edelläkävijöiksi

 

Jetflite haluaa näyttää esimerkkiä koko liikelentoalalle. Siksi yhtiö halusi luotettavan uusiutuvan lentopolttoaineen toimittajan. Neste MY uusiutuva lentopolttoaine tarjosi nopean keinon pienentää lentämisen kasvihuonekaasupäästöjä tässä ja nyt. 

 

“Tämä kumppanuus on meille merkityksellinen, koska se kertoo halustamme vaikuttaa konkreettisesti vähäpäästöisempään lentämiseen – ei ainoastaan liikelentämisen saralla vaan isommassa mittakaavassa koko planeettamme tulevaisuuden takia.”
Jan Lindholm, myyntijohtaja, Jetflite

 

Ratkaisu

Jetflite oli harkinnut jo aikaisemmin uusiutuvan lentopolttoaineen käyttöä liikennöinnissään, sillä se pienentäisi yrityksen hiilijalanjälkeä nopeasti. Tuotteen saatavuus oli kuitenkin aikaisemmin vielä haastavaa. 

Neste MY uusiutuvaa lentopolttoainetta™ on jo saatavilla monilla Euroopan, Pohjois-Amerikan ja Aasian lentokentillä. Polttoainetta toimitetaan niin kaupallisille lentoyhtiöille kuin liikelentoyhtiöille joko suoraan Nesteeltä tai sen jakeluketjun välityksellä. Suomessa Neste tekee yhteistyötä esimerkiksi Finnairin kanssa uusiutuvan lentopolttoaineen jakelussa Helsinki-Vantaan lentokentällä. 

Uusiutuva lentopolttoaine mahdollistaa jopa 80 %* pienemmät kasvihuonekaasupäästöt verrattuna fossiiliseen lentopolttoaineeseen, joten sen käyttö tarjoaa välittömän ratkaisun lentämisen aiheuttamien suorien kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen. 
 
Keskustelu päästöjen vähentämisestä uusiutuvan lentopolttoaineen avulla lähti nopeasti liikkeelle Jetfliten ja Nesteen välillä. Kun yhteinen toimintamalli lentämisen muuttamisesta vastuullisempaan suuntaan löytyi, Jetflite tarttui tilaisuuteen. 
 
Neste oli jo pitkään tehnyt yhteistyötä Jetfliten kanssa. Vähäpäästöisemmän polttoaineen hankkiminen olikin yksinkertaista eikä vaatinut ylimääräisiä investointeja. Uusiutuvan lentopolttoaineen käyttöönotto oli Jetflitelle helppo ja nopea ratkaisu vähentää lentämisen kasvihuonekaasupäästöjä.
Yhteistyöstä sovittiin vuoden 2021 maaliskuussa, ja sen jälkeen asiat etenivät vauhdilla. Toukokuun alusta lähtien Jetfliten asiakkaiden on helppoa valita lento, jolla on käytetty uusiutuvaa lentopolttoainetta.
 
Uusiutuvan lentopolttoaineen toimittamisen lisäksi Neste raportoi päästövähennyksiä erillisellä raportilla, jota Jetflite voi käyttää omien päästöjensä laskentaan.

 

Tulokset

 
Kumppanuus on monella tapaa ainutkertainen. Jetflite on ensimmäinen suomalainen liikelentoyhtiö, joka ottaa koneissaan käyttöön uusiutuvan lentopolttoaineen ja jonka asiakkaat voivat itse päättää sen käytöstä ostamillaan lennoilla.
 
Myös Nesteelle ensimmäinen kumppanuus kotimaisten lentoliikenneyhtiöiden saralla on merkittävä hanke.
 
“Yritysten on tärkeää tehdä yhteistyötä kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi. Yhdessä voimme edistää kestävämpää lentämistä”, Suomen strategisista asiakkuuksista vastaava myyntijohtaja Tuomas Kulola sanoo.
 
Yhteistyön avulla Jetfliten on mahdollista kasvattaa päästövähennysten ketjua: Jetflite saavuttaa omat vastuullisuustavoitteensa ja samalla tarjoaa asiakkailleen hyödyllisen tavan vähentää omia lentämisen päästöjään.
 
”Monet yritys- ja julkisen sektorin asiakkaamme noudattavat vastuullisuusohjelmia, joissa sitoudutaan tiettyihin päästövähennyksiin. Liikelennot ovat osa tätä yhtälöä. Uusiutuvalla lentopolttoaineella lennetyillä matkoilla voimme tarjota asiakkaillemme konkreettisen tavan vähentää päästöjä ja saavuttaa vastuullisuustavoitteitaan”, Jetfliten myyntijohtaja Jan Lindholm kertoo.
 
Jetflitella ilmapiiri on innostunut, ja he toivovat, että asiakkaat tarttuisivat uuteen palveluun samalla innolla.
 
”Jos pilottiyhteistyö otetaan hyvin vastaan, suunnittelemme lisäävämme uusiutuvan lentopolttoaineen määrää lennoillamme”, Lindholm sanoo.
 
Kestävämmän lentämisen teema on esillä jatkuvasti liikelentoalan piirissä, eikä teema ole katoamassa tulevaisuudessakaan.
 
“Tämä kumppanuus on meille merkityksellinen, koska se kertoo halustamme vaikuttaa konkreettisesti vähäpäästöisempään lentämiseen – ei ainoastaan liikelentämisen saralla vaan isommassa mittakaavassa koko planeettamme tulevaisuuden takia. On ensisijaisen tärkeää olla mittapuu, jolla toiset voivat arvioida omaa toimintaansa. Toivommekin, että aloitteellisuutemme rohkaisee alan toimijoita harkitsemaan uusiutuvan lentopolttoaineen käyttämistä lennoillaan. Tahdomme olla edelläkävijöitä ja näyttää tässä esimerkkiä”, Lindhom toteaa.

 *) Elinkaaripäästöjen ja päästövähenemän laskentamenetelmä on EU:n uusiutuvaa energiaa koskevan direktiivin (2009/28/EY) mukainen.

Haluatko pienentää yhdessä yrityksesi hiilijalanjälkeä? 

Vastuullisuudessa kumppanuuksilla saadaan rakennettua merkittävää vaikutusta. Autamme pienentämään hiilijalanjälkeäsi, raportoimaan vaikutuksista ja kertomaan siitä mitattavalla markkinointiviestinnällä.

Ota yhteyttä