Kumppanuudet
4.06.2019

Rocla Solutions: Kovalla vauhdilla päästötalkoisiin

Rocla Solutions Oy auttaa asiakkaitaan tekemään sisälogistiikasta vähäpäästöisempää. Neste MY uusiutuvan dieselin myötä myös Roclan omat huoltoajoneuvot pääsivät mukaan päästötalkoisiin.

Rocla Solutions Oy myy, vuokraa ja huoltaa sähkökäyttöisiä varastotrukkeja sekä vastapainokoneita. Ilmastotietoisuuden lisääntyessä yrityksen tuotteilla ja palveluilla on ollut kysyntää.

“Kun päästöasiat ovat nousseet yhä laajemmin tapetille, diesel- ja kaasukäyttöisiä trukkeja on alettu korvata sähkökäyttöisillä trukeilla. Tässä on Rocla Solutions Oy:n missio. Me olemme aktiivisesti mahdollistamassa asiakkaidemme liiketoiminnan kasvua, mutta kestävän kehityksen mukaisesti”, toimitusjohtaja Jukka Viinikainen määrittelee.

Rocla kuuluu LIMOWA Lifting, Moving and Warehouse -yhteisöön, joka on mukana eurooppalaisessa ALICE-logistiikka-allianssissa. Vuonna 2018 ALICEn jäsenyritysten yhteiseksi tavoitteeksi asetettiin nollapäästöt vuoteen 2050 mennessä.

ALICEn välitavoitteena on leikata logistiikkasektorin päästöjä 30 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Samalla aikavälillä logistiikkatarpeiden arvioidaan kuitenkin kasvavan muun muassa verkkokaupan ansiosta jopa 300 prosenttia.

Rocla Solutions Oy:n kalustoon kuuluu noin 60 dieselillä kulkevaa huoltoautoa. Huoltoautot ovat keskeinen tukijalka yrityksen palvelupaletissa. Siksi autojen on toimittava kustannustehokkaasti ja luotettavasti. Samaan aikaan huoltoautojen ajoneuvokohtainen ajosuorite on keskimäärin noin 20 000 kilometriä vuodessa. Yhteensä yrityksen huoltokalusto tuottaa siis noin 340 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuosittain.

“Meidän näkökulmastamme sähkökäyttöiset ajoneuvot eivät tule lähivuosina tarjoamaan hyötysuhteeltaan kilpailukykyisiä ratkaisuita raskaalle liikenteelle ja ammattiliikenteelle. Diesel tulee säilyttämään vahvan asemansa myös Rocla Solutions Oy:n kalustossa vielä monien vuosien ajan.”

“Tässä tilanteessa ei tarvita puheita vaan tekoja. Jotain on tehtävä tässä ja nyt. Siksi lähdemmekin entistäkin kovemmalla vauhdilla mukaan päästötalkoisiin.”
Jukka Viinikainen, Toimitusjohtaja

Neste MY leikkaa päästöt minimiin

Rocla Solutions Oy ratkaisi huoltokalustonsa päästöhaasteen siirtymällä käyttämään Neste MY uusiutuvaa dieseliä.

Neste MY valmistetaan 100 % jätteistä ja tähteistä. Neste MY:n uusiutuvan raaka-ainepohjan ansiosta yrityksen kasvihuonekaasupäästöt ovat jopa 90 % pienemmät fossiilisiin dieseleihin verrattuna. Neste MY:lla voidaan alentaa myös dieselmoottoreiden lähipäästöjä kuten pienhiukkasia ja typen oksideja.

“Neste MY tarjoaa konkreettisen ja heti käytettävissä olevan ratkaisun dieseleiden lähi- ja kokonaispäästöjen alentamiseksi huoltokalustossamme.”

Neste MY uusiutuvan dieselin avulla yritys voi välttää jopa 310 tonnin hiilidioksidipäästöt vuosittain.

Viinikaisen mukaan huoltoajoneuvojen polttoaineen vaihtaminen Neste MY:ksi tuottaa maksimissaan alle 1 500 euron lisäkustannuksen kuukaudessa. Hän näkee uusiutuvaan dieseliin vaihtamisen investointina.

“Tällainen summa voidaan huoletta kuitata markkinointikustannuksena. Myös asiakkaamme ovat vahvasti mukana vastuullisuudessa, ja heille on hyvin tärkeää että koko arvoketju on kestävällä pohjalla. Siksi uskon, että tämäkin investointi tuo omat pois ja hieman vielä päälle.”

“Yhtä lailla tärkeää on osallistua vastuun kantamiseen ja auttaa omilla teoillamme jättämään parempi pallo seuraaville sukupolville”, Viinikainen päättää.