Kumppanuudet
8.03.2021

Tavoitteena hiilineutraali maatalous

 

Lantmännen Agro tarjoaa asiakkailleen Neste MY uusiutuvaa polttoöljyä 

Lantmännen Agro erikoistuu viljakauppaan, maatalouden työkoneisiin ja tuotantopanoskauppaan. Suomen laajimpiin maatalouskauppaketjuihin kuuluva Lantmännen Agro on osa Pohjois-Euroopan johtavaa maatalouskauppaketjua Lantmänneniä.

Johtolankana kaikessa Lantmännenin toiminnassa on vahva panostaminen vastuulliseen maatalouteen: Olennainen osa Lantmännenin toimintaa on tutkimus- ja kehitystyö, jolla tähdätään maatalouden ympäristövaikutusten merkittävään kaventamiseen uusien innovaatioiden ja digitaalisten palveluiden avulla. 

“Kaikessa tutkimus- ja kehitystyössämme päämääränä on paitsi tuotannon optimointi myös ympäristövaikutusten huomioon ottaminen ja minimointi”, kertoo Lantmännen Agron myyntijohtaja Anssi Peltola.

Fossiilivapaan maatalouden edistäminen on yksi Lantmännenin ilmastostrategian tukijaloista. Osana tätä tavoitetta Lantmännen tuo asiakkailleen vaihtoehtona Neste MY uusiutuvan polttoöljyn, joka on valmistettu 100 % jätteistä ja tähteistä. Uusiutuva polttoöljy pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä keskimäärin 90 % fossiiliseen dieseliin verrattuna.* 

“Hiilijalanjäljen huomioiminen tuotantoketjussa tulee päivä päivältä tärkeämmäksi. Haluamme siksi ensimmäisten joukossa tarjota asiakkaillemme vastuullisempia ja kestävämpiä ratkaisuja yhdessä Nesteen kanssa.”

Pienempien päästöjen lisäksi Neste MY uusiutuva polttoöljy on premium-luokan polttoaine vaativiin olosuhteisiin: sen lämpöarvo on tavanomaista dieseliä korkeampi ja se palaa moottorissa puhtaammin, joka vaikuttaa vanhemmassa kalustossa myös lähipäästöihin. 

“Neste MY uusiutuva polttoöljy on vähäpäästöinen ratkaisu maatalouden työkoneisiin, ja myös tätä aiomme nostaa esiin viestinnässämme asiakkaille”, Peltola kertoo.

Lantmännen Agro tarjoaa Neste MY uusiutuvaa polttoöljyä ensimmäisessä vaiheessa 28 liikkeen kautta Merikarvia - Kihniö - Tampere -Jyväskylä - Joensuu akselilla sekä sen koko eteläpuolisella alueella.

Nesteen polttoainetoimituksissa käytetään myös Neste MY uusiutuvaa dieseliä, mikä vähentää polttoaineiden kuljetuksien kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 %, verrattuna fossiiliseen dieseliin.

Nopea keino pienentää merkittävästi liikenteen hiilijalanjälkeä on Neste MY uusiutuva diesel.

Päästöraportoinnin avulla seuraat yrityksesi polttoaineen kulutusta sekä kuinka paljon vähennät kasvihuonekaasupäästöjä. 

Tutustu palveluun »