Kumppanuudet
3.05.2021

Välttämätön reitti

Edes maailmanlaajuinen pandemia ei pysäyttänyt lentoliikennettä kokonaan. Viime vuoden aikana liikelentojen osuus kaikista Helsinki-Vantaan lentokentän lennoista kolminkertaistui. Nämä lennot oli pakko lentää. Liikelennot mahdollistivat välttämättömät tapaamiset paremman tulevaisuuden puolesta. Niiden avulla myös pelastettiin ihmishenkiä. Nyt liikelentoyhtiö Jetflite lähtee yhdessä Nesteen kanssa ensimmäisenä Suomessa tarjoamaan vähäpäästöisempiä yksityislentoja. 

Mitkä lennot ovat välttämättömiä?

Kulunut vuosi on asettanut ihmiskunnan uuden globaalin haasteen eteen, eikä yksikään toimiala ole jäänyt paikalleen. Erityisesti lentoalan toimijat ovat joutuneet miettimään toimintamalliaan uusiksi lisääntyneiden rajoitusten myötä. Välttämättömien lentojen rooli on korostunut. 

Ambulanssilentoja lennetään vähintään kahdesti viikossa. Normaalioloissa monet potilaat voidaan kuljettaa lääkärin avustamana normaalilla reittilennolla, mutta pandemian aikana potilasturvallisuus vaatii erityistoimia, eikä reittilentoja lennetä tavalliseen tapaan. Jetfliten erityisvarusteltu kone voi kuljettaa tartuntataudin kantavia potilaita alipaineistetussa erityisyksikössä turvallisesti. 

Monet valtioiden väliset huippukokoukset ovat siirtyneet myös online-muotoon. Etäyhteys ei kuitenkaan mahdollista kaikkea ihmisten välistä kommunikaatiota ja myös yrityksien on ollut välttämätöntä kuljettaa ihmisiä erilaisiin tehtäviin. Liikelennot ovat tarjonneet nopean ja turvallisen vaihtoehdon tärkeisiin kokoukseen. 

 

Yhdessä kohti kestävämpää tulevaisuutta
Kestävillä siivillä - Jetflite

 

Yhdessä kohti kestävämpää tulevaisuutta

Jetflite on sitoutunut vastuulliseen lentoliikenteeseen ja vähentää nyt liikelentojensa hiilijalanjälkeä uusiutuvan lentopolttoaineen avulla. Jetfliten ensimmäinen vähäpäästöisempi lento toteutuu toukokuussa 2021. Uusiutuva lentopolttoaine mahdollistaa jopa 80 prosenttia pienemmät kasvihuonekaasupäästöt verrattuna fossiiliseen lentopolttoaineeseen, joten sen käyttö tarjoaa välittömän ratkaisun lentämisen aiheuttamien suorien kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen.

Kestävillä siivillä

Jetflite on suomalainen yritys, joka on erikoistunut pitkän matkan ambulanssi- ja evakuointipalvelut, liikelennot yrityksille ja yhteisöille sekä liikelentokoneiden operointi. 50 vuoden aikana yhtiö on kasvanut yhdeksi suurimmista ja luotettavimmista toimijoista Pohjois-Euroopassa. Jetflite on osa suomalaista Wihuri-konsernia ja vastaa nyt yhteistyön myötä tarpeisiin kasvattaa panostaan ilmastonmuutoksen vastaisissa toimissa Frankly Wihuri -vastuullisuusohjelman avulla.

Lue lisää

 

Kumppanuus mahdollisti päästöjen vähentämisen nopeasti 

Neste, maailman 4. vastuullisin yritys, on kehittänyt vähäpäästöisen Neste MY uusiutuvan lentopolttoaineen, jonka avulla ilmailuala voi tehokkaasti vähentää hiilijalanjälkeään. 

Neste MY uusiutuva lentopolttoaine™ on valmistettu 100%:sti uusiutuvista raaka-aineista. Polttoaine tarjoaa tehokkaan tavan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja lisätä uusiutuvan energian osuutta ilmailualalla.

 Lue lisää Neste MY uusiutuvasta lentopolttoaineesta