Olet täällä

Neste sijoituksena

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) kehittää vastuullisia ratkaisuja liikenteen, yritysten ja kuluttajien tarpeisiin. Autamme asiakkaitamme pienentämään ilmastopäästöjä monipuolisella uusiutuvien tuotteiden valikoimalla. Olemme maailman suurin jätteistä ja tähteistä jalostetun uusiutuvan dieselin tuottaja ja tuomme uusiutuvia ratkaisuja myös lento- ja muoviteollisuuteen. Olemme myös teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana. Haluamme olla luotettava kumppani, jonka osaamista, tutkimustyötä ja vastuullisia toimintatapoja arvostetaan laajasti.

Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa.

Huippulaatuiset jalostamot

Suomessa sijaitseva kehittynyt Porvoon jalostamo tarjoaa meille kilpailuetua verrattuna moniin muihin öljynjalostusyhtiöihin. Uusiutuvan dieselin tuotantomme perustuu itse kehittämäämme ainutlaatuiseen NEXBTL-teknologiaan. Meillä on huipputasoiset tuotantolaitokset Singaporessa ja Rotterdamissa, ja uusiutuvan dieselin kokonaiskapasiteettimme on n. 3 miljoonaa tonnia vuodessa. Uuden kapasiteetin kasvattamisohjelmassa luomme kannattavan kasvun seuraavaa aaltoa.

Strategiset tavoitteet

Tavoitteenamme on tulla globaaliksi johtajaksi uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa. 

Suotuisa osingonmaksaja

Osinkopolitiikkansa mukaisesti Neste jakaa osinkoa vähintään 50 % vertailukelpoisesta tilikauden voitosta. Pyrimme olemaan suotuisa osingonmaksaja.

Taloudelliset tavoitteet

  • Velan osuus kokonaispääomasta alle 40 %
  • Keskimääräisen sijoitetun pääoman tuotto verojen jälkeen (ROACE) pitkällä aikavälillä vähintään 15 %