Olet täällä

Asiakassuhteen hallinnointi

Keräämme henkilötietojasi, jotta voimme hallita asiakassuhdettamme. Useimmiten saamme henkilötiedot suoraan sinulta itseltäsi esimerkiksi silloin, kun haet Nesteen korttia tai ostat meiltä tuotteita tai palveluita. Uusasiakashankintaa varten keräämme yhteystietoja myös yritysten verkkosivuilta. Käytämme myös kolmansilta osapuolilta ostettuja tai esimerkiksi yhteistyökumppaniltamme saatuja tietoja. Tällöin kolmas osapuoli on varmistanut tietojen keräämisen ja jakamisen luvallisuuden. Käytämme tietoja:

  • Toimittaessamme tilaamiasi tuotteita tai palveluita. Tähän sisältyy tilauksen vastaanottaminen ja tuotteen tai palvelun toimittaminen sekä tilaukseen liittyvien laskujen käsittely. Tarvittaessa käytämme henkilötietoja myös viivästyneen maksun perinnässä. Tietojen käsittely perustuu sopimukseen sinun ja Nesteen välillä ja on välttämätöntä asiakassuhteesta syntyvien velvoitteidemme täyttämiseksi.
  • Arvioidessamme luottokelpoisuuttasi tilauksen yhteydessä ja – jos haet Nesteen korttia – luottorajaasi määrittäessämme. Tämä on sopimukseen perustuva vaatimus: meidän täytyy arvioida luottokelpoisuutesi, ennen kuin voimme hyväksyä korttihakemuksesi.
  • Tallennamme asiakaspalvelu- ja luotonvalvontapuhelut, sähköpostit ja chattiviestit, jotta voimme vastata tuotteitamme ja palveluitamme koskeviin kysymyksiisi ja muihin pyyntöihin. Oikeutettu etumme on parantaa palvelujamme. Käytämme tallenteita toimeksiantojen todentamiseen sekä asiakaspalvelumme laadun ylläpitämiseen ja kehittämiseen. 
  • Lähettäessämme sinulle markkinointiviestejä, kuten kyselyitä ja uutiskirjeitä, ja tehdäksemme asiakassuhteemme ylläpitämiseen liittyvää markkinatutkimusta – aina viestintämieltymystesi mukaan. Sinulla on aina oikeus kieltäytyä vastaanottamasta tällaista viestintää.
  • Tarjotessamme sinulle tärkeää tuotetietoa Käyttöturvallisuustiedotteissa.
  • Lainsäädäntö vaatii meitä tekemään kauppapakotteisiin sekä rahanpesun ja terrorismin rahoituksen estämiseen liittyviä taustaselvityksiä ja raportoimaan epäilyttävistä liiketoimista asianomaisille viranomaisille.

Jotta voimme varmistaa, että käsittelemme oikeita tietoja sinusta, käytämme ulkoisten palveluntarjoajien palveluita, joiden avulla täydennämme meille antamiasi tietoja ja pidämme ne ajan tasalla.

Keräämme tietoja sinusta myös silloin, kun käytät palveluitamme, kuten maksat Neste-kortillasi tai Neste äppi-mobiilisovelluksella tai asioit Nesteen asemalla. Neste äppi-mobiilisovelluksen käyttäminen tai Nesteen verkkosivustoilla vieraileminen saattaa edellyttää tuotteiden tai palveluiden räätälöintiä juuri sinun toiveitasi tai tarpeitasi vastaaviksi. 

Verkkopalvelujen käyttäjät

Kun käytät verkko- tai mobiilipalveluitamme ja osallistut kilpailuihin, arvontoihin tai kyselyihin, otat meihin yhteyttä verkkosivujemme kautta tai tilaat uutiskirjeiden, raporttien ja lehdistötiedotteiden kaltaisia materiaaleja, annat meille henkilötietoja. Keräämme tietoja sinusta myös silloin, kun rekisteröidyt tapahtumiin tai lähetät sponsorihakemuksen verkkosivustomme kautta. Keräämme tietoa sivustomme käytöstä myös evästeiden ja muiden vastaavien teknologioiden avulla. Lisätietoja käyttämistämme evästeistä.

Jotkut palveluistamme ovat vain rekisteröityjen käyttäjien käytettävissä, joten voidaksesi käyttää kaikkia palveluita, sinun tulee luoda käyttäjätili. Käytämme henkilötietojasi

  • esittämäsi pyynnön tai muun yhteydenoton käsittelemiseen ja sen etenemisen seurantaan. Luovutamme tietojasi myös jakelukumppaneillemme mahdollistaaksemme vaivattoman ja tehokkaan yhteydenpidon asiakkaamme ja jakelukumppanimme välillä - tämä on asiakkaana  sinun etujesi mukaista. Käsittelymme perustuu oikeutettuun etuumme tarjota tuotteitamme ja palveluitamme sekä parantaa asiakaskokemusta,
  • mahdollistaaksemme haluamiesi palveluiden käytön tai, jotta voimme lähettää sinulle pyytämäsi materiaalin. Käsittelymme perustuu sopimukseen tai oikeutettuun etuumme tarjota tuotteitamme ja palveluitamme,
  • lähettääksemme sinulle markkinointiviestejä, jotka vastaavat mahdollisimman hyvin kiinnostuksesi kohteita. Sinulla on aina oikeus kieltäytyä vastaanottamasta suoramarkkinointia. Lue lisää markkinoinnin kohdentamisesta,
  • tehdäksemme sinulle kohdennettua mainontaa muissa verkkopalveluissa, kuten Facebookissa.