Olet täällä

Energiankäyttö

Osana strategiaamme pyrimme tekemään tuotannostamme hiilineutraalia vuoteen 2035 mennessä. Monien muiden toimien lisäksi siihen tarvitaan tehokasta ja luotettavaa seurantaa, jotta voimme varmistaa, että käytämme mahdollisimman tehokkaasti kaikkia resursseja, kuten energiaa ja vettä. 

Osana ilmastositoumustamme tavoitteenamme on siirtyä käyttämään 100 %:sti uusiutuvaa sähköä globaalisti vuoteen 2023 mennessä. Edistääksemme tätä, lisäämme uusiutuvan sähkön käyttöä Porvoon jalostamolla ja olemme solmineet uuden tuulivoimasopimuksen tuulivoimayhtiö Ilmattaren kanssa. Tavoitteenamme on siirtyä Porvoon jalostamolla 100 %:sti uusiutuvan sähkön käyttöön vuoteen 2023 mennessä – tarkoituksena, että uusiutuvan sähkön osuus ostetusta sähköstä on 100% vuonna 2023. Lue lisää

Energiankäyttö 

Energiatehokkuudella on tärkeä merkitys erityisesti tuotannossamme ja logistiikassamme. Otamme energiatehokkuuden huomioon esimerkiksi silloin, kun huollamme ja vaihdamme laitteita ja teemme uusia investointeja. Etsimme jatkuvasti uusia tapoja parantaa energiatehokkuutta muokkaamalla toimintatapojamme.

Sitoutuminen energiatehokkuuteen

Olemme sitoutuneet Suomen energiaintensiivisten teollisuusalojen energiatehokkuusohjelmaan. Asetimme energiansäästötavoitteeksemme tehostaa toimintaamme 500 GWh:lla lisää vuosina 2017–2025 verrattuna vuoden 2014 tasoon. Vuonna 2019 saavutimme 16 GWh:n energiansäästön.

Meillä on muun muassa uusi pitkäaikainen tuulivoimasopimus Fortumin kanssa. Sopimuksen kokonaiskapasiteetti on yli 60 MW, ja tuotettu energiamäärä on noin 20 prosenttia Nesteen Porvoon ja Naantalin toimipaikkojen sähkönkulutuksesta. Sähköntoimitus on tarkoitus aloittaa vuoden 2021 alussa. Tuulivoimaan siirtyminen pienentää Nesteen tuotantopaikkojen ostosähkön epäsuoria kasvihuonekaasupäästöjä noin 40 kilotonnia vuodessa.

Energiaa säästetään Nesteen huoltoasemilla

Suomen ja Baltian maiden asemaverkostoilla on omat energiatehokkuustavoitteensa. Suomen asemia koskeva ohjelma pyrkii vähentämään huoltoasemien sähkönkulutusta 25 prosenttia vuoteen 2020 mennessä vuoden 2007 tasoon verrattuna.

Haemme säästöjä esimerkiksi käyttämällä uutta valaistusteknologiaa. Baltian maiden asemien energiatehokkuusohjelman tavoitteena on vähentää sähkönkulutusta 20 prosenttia (6 800 MWh) vuoteen 2020 mennessä vuoden 2010 tasoon verrattuna.

Lisäksi säiliöautojen tankkausasemat ja kuormat suunnitellaan mahdollisimman tehokkaiksi polttoaineenkulutuksen kannalta.