Olet täällä

Energiankäyttö

Osana strategiaamme pyrimme tekemään tuotannostamme hiilineutraalia vuoteen 2035 mennessä. Monien muiden toimien lisäksi siihen tarvitaan tehokasta ja luotettavaa seurantaa, jotta voimme varmistaa, että käytämme mahdollisimman tehokkaasti kaikkia resursseja, kuten energiaa ja vettä. 

Tavoitteenamme on 100 % uusiutuvan sähkön käyttö maailmanlaajuisesti vuoteen 2023 mennessä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi olemme sopineet tuulivoimatoimituksista sen kumppaneiden Statkraftin, Ilmatarin ja Fortumin kanssa. Joulukuussa 2021 Neste allekirjoitti myös ensimmäisen vesivoimasopimuksensa Vattenfallin kanssa, mikä tarkoittaa, että Neste saavuttaa uusiutuvan sähkön tavoitteensa Suomessa jo vuonna 2022. Lue lisää tavoitteesta.

Sitoutuminen energiatehokkuuteen

Olemme sitoutuneet Suomen energiaintensiivisten teollisuusalojen energiatehokkuusohjelmaan. Asetimme energiansäästötavoitteeksemme tehostaa toimintaamme 500 GWh:lla lisää vuosina 2017–2025 verrattuna vuoden 2014 tasoon. Vuonna 2021 saavutimme 98,5 GWh:n energiansäästön.

Meillä on esimerkiksi pitkäaikainen tuulivoimasopimus Fortumin kanssa. Sopimuksen kokonaiskapasiteetti on yli 60 MW ja tuotettu energia vastaa noin 20 % Neste Porvoon ja Naantalin toimipisteiden sähkönkulutuksesta. Tuulivoiman toimitukset alkoivat vuonna 2021. Siirtyminen tuulivoimaan vähentää Nesteen tuotantolaitosten sähkön ostojen epäsuoria kasvihuonekaasupäästöjä vuosittain noin 40 kilotonnia.