Olet täällä

Uusiutuvien raaka-aineiden hankinta

Toimitusketjun hallinta perustuu yhtiömme vastuullisuutta koskeviin toimintalinjoihin ja periaatteisiin.  

Neste hyväksyy ainoastaan huolellisesti valittujen kumppanien vastuullisesti tuottamat uusiutuvat raaka-aineet. Uusiutuvien polttoaineiden tuotannossa käytettävien raaka-aineiden vastuullisuus on meille vähimmäisvaatimus. 

Hyvien kumppanien tunnistaminen ja valitseminen ovat ratkaisevan tärkeitä toimitusketjujemme vastuullisuudessa. Suorien toimittajiemme vastuullisuussuorituksen ymmärtämisen lisäksi haluamme saada näkyvyyttä raaka-aineiden koko toimitusketjun käytäntöihin, myös toimittajiemme toimittajien osalta. 

Perehdytyksen aikana vaadimme toimittajiamme julkistamaan toimitusketjunsa toimijat ja toimipaikat markkinavaatimusten mukaisesti, ja joissakin tapauksissa jopa tarkemmin. Esimerkiksi raakapalmuöljyn osalta haluamme tietää viljelmien tarkat koordinaatit. Käytetyn paistorasvan osalta vaadimme yksityiskohtaiset tiedot keräyspisteeseen asti.

Jätteiden ja tähteiden osuus uusiutuvien raaka-aineiden käytöstämme on 92 prosenttia.

Kehittämämme NEXBTL-teknologia mahdollistaa lähes minkä tahansa kasviöljyn tai jäterasvan käytön uusiutuvan dieselin valmistuksessa. Olemme viime vuosina sekä laajentaneet raaka-aineiden tuotevalikoimaamme, että lisänneet merkittävästi jätteiden ja tähteiden osuutta uusiutuvien raaka-aineiden käytöstämme.

Vuonna 2021 92 prosenttia käyttämistämme uusiutuvista raaka-aineista on teollisuuden prosesseissa syntyviä jätteitä ja tähteitä. Eläinrasva elintarviketeollisuuden jätteestä, käytetty paistorasva sekä kasviöljyjalostuksen jätteet ja tähteet (esim. PFAD) ovat kolme keskeisintä jäte- ja tähderaaka-ainetta, kun otetaan huomioon niiden nykyiset ja arvioidut osuudet Nesteen uusiutuvien raaka-aineiden vuotuisesta kokonaiskäytöstä.

Lue lisää raaka-aineistamme