Olet täällä

Innovaatiot edistävät vastuullisuutta

Innovointi ja teknologia ovat aina olleet olennainen osa Nestettä. Teemme heikkolaatuisista raaka-aineista kestäviä ja laadukkaita tuotteita sekä ratkaisuja. 

Noin 25 % nesteläisistä työskentelee innovoinnin ja teknologian parissa. Suurin osa Nesteen tutkimus- ja tuotekehityskuluista on suunnattu uusien raaka-ainepoolien ja niiden hyödyntämisen mahdollistavien teknologia-alustojen tutkimiseen. Tavoitteenamme on kehittää nykyistä liiketoimintaa ja rakentaa uusia kasvualustoja uusiutuville ja kiertotalousratkaisuille.

Innovaatio-toimintomme auttaa nykyisiä liiketoimintoja laajentamaan uusiutuvien jätteiden ja tähteiden käyttöä sekä kehittämään liiketoimintaa jätemuovin kemiallisen kierrätyksen ympärille. Uutta liiketoimintaa kehitetään kolmella uudella alustalla, jotka on muodostettu skaalautuvien, vielä hyödyntämättömien raaka-aineiden ympärille: 

Laaja yhteistyöverkosto 

Innovaatioita ei tehdä yksin. Meillä on jo laaja yhteistyöverkosto, johon kuuluu jo yli 25 johtavaa yliopistoa ja tutkimuskeskusta sekä teknisiä instituutteja. Jatkamme verkoston laajentamista ja tiivistämme yhteistyötä. Etsimme jatkuvasti mahdollisuuksia yhdistää voimamme teknologian kehittäjien ja eri arvoketjukumppanien, kuten startupien ja teollisuuden toimijoiden, kanssa vauhdittaaksemme uusia innovaatioita eri alueilla. Olemme myös perustaneet yritystoimintaa investoidaksemme teknologia-alan startup-yrityksiin.

Lue lisää Nesteen innovaatio-toiminnoista.