Tunnustukset ja arvioinnit

Useat ulkopuoliset tahot arvioivat toimintamme vastuullisuutta erilaisilla mittareilla. Olemme mukana muun muassa seuraavissa arvioinneissa:

Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksit

Neste on valittu Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin (DJSI) jo 15 kertaa peräkkäin. Vuonna 2021 meidät valittiin maailman vastuullisimpien yritysten joukossa DJSI World- ja DJSI Europe -indekseissä. 

Lisää sijoituksestamme DJSI-indekseissä.

CDP 

Neste sai tunnustusta yritysten ympäristötoimien maailman johtajana ympäristövaikutuksia käsittelevässä voittoa tavoittelemattomassa Climate Disclosure Project -ohjelmassa (CDP). Neste oli edelläkävijöiden joukossa Climate Change ja Forest -arvioinneissa ja saavutti hyvän tuloksen myös Water Security -kategoriassa.

Lue lisää Nesteen sijoituksesta

Corporate Knights Global 100 -indeksi

Neste on mukana Corporate Knightsin maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -indeksissä 16. kertaa peräkkäin. Mikään muu energiayhtiö ei ole päässyt indeksiin yhtä monta kertaa peräkkäin. Vuonna 2022 Neste sijoittui indeksissä 24. sijalle ja alansa ensimmäiseksi.

Lisätietoa valinnastamme Global 100 -indeksiin.

Sustainability Yearbook pronssia

Neste valittiin mukaan S&P:n Sustainability Yearbook 2022 -kirjaan. Neste saavutti myös pronssia vastuullisuuskategoriassa vastuullisuustoiminnastaan.

RobecoSAMin hopealuokan vastuullisuuspalkinto

Neste valittiin mukaan Sustainability Yearbook 2021 -vuosikirjaan, ja sille myönnettiin hopealuokan tunnustus sen vastuullisuussuorituksesta. Valinta perustuu RobecoSAMin vuosittaiseen vastuullisuusarviointiin.

STOXX® Global ESG Leaders

Neste on mukana STOXX® Global ESG Leaders -indeksissä. Indeksiin valitaan ympäristöä ja yhteiskuntaa koskevan vastuullisuuden sekä yrityksen hallintotavan arvioinnin perusteella noin 300 maailman johtavaa yritystä. Neste on valittu myös STOXX Global ESG Social Leaders- ja STOXX Global ESG Governance Leaders -indekseihin. 

Ethibel EXCELLENCE -investointirekisteri 

Neste on mukana Ethibel EXCELLENCE -investointirekisterissä. Tämä tarkoittaa, että Nesteen toiminta yhteiskuntavastuun osalta ylittää alan keskiarvon. Arvioinnin ja valinnan tekee Forum ETHIBEL.  

MSCI ESG -luokitusindeksi

Neste sai vuonna 2021 AAA-luokituksen MSCI ESG -luokitusindeksissä. MSCI ESG -luokitusten tarkoituksena on mitata yhtiön sietokykyä ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvään hallintotapaan liittyville pitkän aikavälin riskeille. Yrityksille annetaan pisteitä alakohtaisella AAA-CCC-asteikolla kaikissa tärkeimmissä keskeisissä kysymyksissä yrityksen liiketoimintamallin perusteella. MSCI Inc. on maailman suurimpia ESG-indeksien laatijoita.

EcoVadis -luokitus

Neste saavutti platinaa EcoVadis -luokituksessa. Tulos sijoittaa Nesteen EcoVadisin arvioimien yritysten parhaan yhden prosentin joukkoon. EcoVadis -luokitus on luotu yritysten sosiaalisen vastuun ja kestävien hankintojen arvioimiseksi. Lue lisää.