Olet täällä

Tunnustukset ja arvioinnit

Useat ulkopuoliset tahot arvioivat toimintamme vastuullisuutta erilaisilla mittareilla. Olemme mukana muun muassa seuraavissa arvioinneissa:

Global 100 -lista

Vuonna 2021 Neste valittiin maailman neljänneksi vastuullisimmaksi yritykseksi Corporate Knightsin Global 100 -listalla. Neste ylsi listalle jo 15. kerran peräkkäin. Se on valittu listalle yhtäjaksoisesti pidempään kuin yksikään toinen energiayhtiö maailmassa.

Lisää valinnastamme Global 100 -listalle.

Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksit

Neste on valittu Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin (DJSI) jo 14 kertaa peräkkäin. Vuonna 2020 meidät valittiin maailman vastuullisimpien yritysten joukossa DJSI World- ja DJSI Europe -indekseihin. 

Lisää sijoituksestamme DJSI-indekseissä.

RobecoSAMin hopealuokan vastuullisuuspalkinto

Neste valittiin mukaan Sustainability Yearbook 2021 -vuosikirjaan, ja sille myönnettiin hopealuokan tunnustus sen vastuullisuussuorituksesta. Valinta perustuu RobecoSAMin vuosittaiseen vastuullisuusarviointiin.

CDP 

Neste sai tunnustusta yritysten ympäristötoimien maailman johtajana ympäristövaikutuksia käsittelevässä voittoa tavoittelemattomassa Climate Disclosure Project -ohjelmassa (CDP). Neste pääsi CDP:n Climate Change -arvioinnissa Leadership-tasolle ja sijoittui luokkaan A-.  

CDP:n Forests- ja Water Security -ohjelmissa Neste sijoittui luokkiin ”B-” (Water) ja ”A-” (Forests, palm oil).

Lue lisää Nesteen sijoituksesta Climate Change -arvioinnissa. 

STOXX® Global ESG Leaders

Neste on mukana STOXX® Global ESG Leaders -indeksissä. Indeksiin valitaan ympäristöä ja yhteiskuntaa koskevan vastuullisuuden sekä yrityksen hallintotavan arvioinnin perusteella noin 300 maailman johtavaa yritystä. Neste on valittu myös STOXX Global ESG Social Leaders- ja STOXX Global ESG Governance Leaders -indekseihin. 

Ethibel EXCELLENCE -investointirekisteri 

Neste on mukana Ethibel EXCELLENCE -investointirekisterissä. Tämä tarkoittaa, että Nesteen toiminta yhteiskuntavastuun osalta ylittää alan keskiarvon. Arvioinnin ja valinnan tekee Forum ETHIBEL.  

MSCI ESG -luokitusindeksi

Neste sai vuonna 2020 AAA-luokituksen MSCI ESG -luokitusindeksissä. MSCI ESG -luokitusten tarkoituksena on mitata yhtiön sietokykyä ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvään hallintotapaan liittyville pitkän aikavälin riskeille. Yrityksille annetaan pisteitä alakohtaisella AAA-CCC-asteikolla kaikissa tärkeimmissä keskeisissä kysymyksissä yrityksen liiketoimintamallin perusteella. MSCI Inc. on maailman suurimpia ESG-indeksien laatijoita.

EcoVadis -luokitus

Neste saavutti platinaa EcoVadis -luokituksessa. Tulos sijoittaa Nesteen EcoVadisin arvioimien yritysten parhaan yhden prosentin joukkoon. EcoVadis -luokitus on luotu yritysten sosiaalisen vastuun ja kestävien hankintojen arvioimiseksi. Lue lisää.