Neste Pro Diesel™

Neste Pro Diesel on ylivertainen valinta sekä ammatti- että yksityisliikenteeseen  – Pro Dieselillä voidaan pienentää polttoaineen kulutusta jopa useita prosentteja samalla, kun moottorin suorituskyky paranee. Neste Pro Diesel sisältää Neste MY uusiutuvaa dieseliä. 

Neste Pro Diesel™ on syntynyt tinkimättömän kehitystyön ja ankaran testaamisen tuloksena. Pro Diesel on ensimmäinen dieselpolttoaine, joka täyttää eurooppalaisten, yhdysvaltalaisten ja aasialaisten autonvalmistajien WWFC 5 (Worldwide Fuel Charter) -luokituksen tiukimmat vaatimukset dieselpolttoaineille.

Pro Diesel on todistettu parhaaksi laajoissa testeissä: VTT:n, Tampereen ammattikorkeakoulun ja Nesteen moottorilaboratorion tutkimukset ovat osoittaneet, että Neste Pro Diesel vähentää polttoaineen kulutusta, parantaa moottorin tehoa ja alentaa kasvihuonekaasupäästöjä.

Neste Pro Dieselin käyttö voi vähentää autoilijan kasvihuonekaasupäästöjä jopa 20 prosenttia. Se vähentää myös typen oksidi-, hiukkas- ja hiilivetypäästöjä. Samalla moottorin teho ja vääntö kasvavat jopa 4 prosenttia perinteiseen dieseliin verrattuna.

 Puhtaampi valinta

  • Neste Pro Diesel sisältää Neste MY uusiutuvaa dieseliä
  • Käyttö vähentää autoilijan kasvihuonekaasupäästöjä sekä lisäksi typen oksidi-, hiukkas- ja hiilivetypäästöjä.
  • Palaa puhtaammin, tuottaa vähemmän karstaa, parantaa moottorin suorituskykyä ja vähentää huoltotarvetta.

 Lisää moottoritehoa, myös talvisin.

  • Moottorin teho ja vääntö kasvavat jopa 4 % perinteiseen dieseliin verrattuna.
  • Ylivertaiset kylmäominaisuuksien ansiosta voidaan käyttää aina -37 °C:n lämpötilaan asti, ja korkean setaaniluvun ansiosta moottorin käynnistettävyys paranee ja melu vähenee.

 Parantaa moottorin luotettavuutta.

  • Kemiallisen koostumuksensa ja innovatiivisten lisäaineidensa ansiosta Neste Pro Diesel parantaa luotettavuutta ja vähentää korjaustarvetta.

 

Neste Pro Dieseliä saa kaikilta Nesteen miehitetyiltä asemilta sekä K-Plussaa myöntäviltä automaattiasemilta.

Suomen lisäksi Neste Pro Dieseliä myydään Liettuassa ja Latviassa.

Katso lähin asema »

 

Neste Pro Diesel pitää moottorin puhtaampana

 

Kysymyksiä ja vastauksia

Mitä on Neste Pro Diesel?

Neste Pro Diesel on Nesteen dieselpolttoaine, joka on valmistettu ensimmäisenä maailmassa autonvalmistajien yhteisen World Wide Fuel Charter (WWFC) -suosituslistan vaativimman luokan mukaisesti. 

Missä Neste Pro Diesel valmistetaan?

Neste Pro Diesel jalostetaan Suomessa Porvoon jalostamolla.

Miten Neste Pro Dieselin valmistus poikkeaa perinteisestä dieselpolttoaineesta?

Tuotteen valmistuksessa käytetään kehittynyttä jalostustekniikkaa ja parempia hiilivetyjakeita. Se sisältää uusiutuvista raaka-aineista valmistettua Neste uusiutuvaa dieseliä. WWFC:n tiukin laatuluokka ei salli lainkaan ensimmäisen sukupolven biodieselin (FAME, RME, SME) käyttöä. Siksi Neste Pro Dieselin ainesosana käytetään ainoastaaan vetykäsiteltyä kasviöljyä (HVO, Neste uusiutuva diesel).

Mihin autoihin ja moottoreihin Neste Pro Diesel soveltuu?

Tuote soveltuu kaikkiin dieselkäyttöisiin autoihin ja moottoreihin sellaisenaan: vanhoihin, uusiin ja tuleviin. Tuotetta voi myös sekoittaa perinteisen dieselin kanssa. 

Miten Neste Pro Dieselin käyttö vaikuttaa polttoaineen kulutukseen?

Polttoaineen kulutus oli VTT:n testeissä 1-5 % pienempi kuin perinteisellä polttoaineella. Kulutukseen vaikuttaa ajoneuvon tyyppi, ajo-olosuhteet ja ajotapa.

Miten Neste Pro Diesel vaikuttaa moottorin tehon ja vääntöön?

Tampereen AMK:n mittauksissa teho ja vääntö paranivat 2 % käytettäessä Neste Pro Dieseliä. Joissakin tapauksissa tehonlisäys oli jopa 4 %.

Mikä on Neste Pro Dieselin käytön vaikutus moottorin päästöihin?

Polttoaineen koko elinkaaren hiilidioksidipäästöt pienenevät. Myös typenoksidi-, hiilivety- ja hiukkaspäästöt pienenevät. Korkea setaaniluku vähentää näkyvää savutusta ja melua kylmäkäynnistyksen jälkeen.

Miten Neste Pro Diesel vaikuttaa moottorin puhtauteen ja toimivuuteen?

Moottori karstoittuu vähemmän. Polttoainesuuttimet ja hiukkassuodattimet pysyvät puhtaampina, mikä estää moottorin hiipumista ajokilometrien myötä. Hiukkassuodattimille suunniteltu elinikä ei ole uhattuna, koska Neste Pro Diesel palaa käytännölliseti katsoen tuhkattomasti. Myös moottoriöljy säilyttää ominaisuutensa paremmin nykyisin käytössä olevien pitkien öljynvaihtovälien ajan. Tällöin moottori kuluu vähemmän.

Mitä Neste Pro Diesel laatuja on saatavilla ja mitkä ovat niiden erot?

Neste Pro Dieseliä myydään sekä kesä- että talvilaatuisena. Suurin ero näiden välillä on kylmäkestävyydessä sekä energiasisällössä. Talvilaadussa kylmäominaisuudet ovat talvikauteen suunnitellut joten myös energiasisältö on kesälaatuista hieman pienempi. Molemmat laadut täyttävät autonvalmistajien tiukimman WWFC kategoria 5:n mukaiset vaatimukset

Millaiset ovat Neste Pro Dieselin kylmäkäyttöominaisuudet?

Talvilaatuisen tuotteen kylmäominaisuudet ovat paremmat kuin perinteisellä dieselillä. Alin varastointilämpötila eli samepiste on -32 astetta (tavallinen diesel -29).  Vastaavasti alin käyttölämpötila eli suodatettavuuspiste on -37 (tavallinen diesel -32). Tuotteen korkeampi setaaniluku myös parantaa auton käynnistyvyyttä kylmässä. Nämä muutaman asteen parannukset ovat käytännössä merkittäviä kovimpina pakkasjaksoina.

Onko Neste Pro Diesel kalliimpaa kuin perinteinen diesel?

Tuote on hinnaltaan hieman kalliimpaa kuin perinteinen diesel. Toisaalta hieman pienempi polttoaineenkulutus, odotettavissa oleva hiukkassuodattimen ja moottorin pitkä kestoikä sekä talvikäyttövarmuus tuovat hyötyä kuluttajalle.

Mistä Neste Pro Dieseliä on saatavana?

Neste Pro Dieseliä saa kaikilta Nesteen paveluasemilta sekä K-Plussaa myöntäviltä automaattiasemilta. Neste Pro Diesel korvaa niillä miehitetyillä asemilla tavallisen dieselin, missä on vain yhden diesellaadun myyntimahdollisuus. Joillain asemilla on kaksi dieselsäiliötä, jolloin on mahdollista myydä kahta diesellaatua rinnakkain.