Voitelurasvat — Vaativimpiinkin käyttökohteisiin

Kuumaan ja kylmään, kitkaan ja paineeseen — voitelurasvoilla suojaa laitteistoille ja ajoneuvoille

Nesteen voitelurasvat suojaavat laitteistoja ja ajoneuvoja lämpötilojen vaihteluilta, kosteudelta, kulumiselta ja kuormitukselta erinomaisesti. Valikoima tarjoaa parhaan voitelukyvyn ja korroosioneston haastavimpiin olosuhteisiin ja äärimmäisessä rasituksessa toimiviin kohteisiin. Voitelurasvat ovat erilaisilla saentimilla, saippuoilla paksunnettuja mineraali- tai synteettisiä öljyjä. Tämän lisäksi voitelurasvat voivat sisältää erilaisia lisäaineita, joilla parannetaan mm. voitelu- ja EP-ominaisuuksia sekä korroosionestokykyä. Voitelukohteen vaatimusten perusteella voidaan valita voitelurasva, jonka käyttölämpötila-alue, voiteluominaisuudet ja tunkeuma/juoksevuus ovat optimaaliset.

Neste-voitelurasvat ovat litium- ja kalsium-pohjaisia sekä kompleksi-saentimia sisältäviä rasvoja, jotka kattavat sekä liikenteen että teollisuuden vaativatkin käyttökohteet.

Valitse oikea tuote käyttöösi »

Tilaa tuotteita tästä »

Tutustu tuoteluetteloon »

Ajoneuvojen voitelurasvat

 • Neste MP Grease: Ajoneuvojen alustavoitelu- ja pyöränlaakerirasva. Kestää hyvin korkeita lämpötiloja ja estää veden aiheuttaman korroosion. Se kiinnittyy hyvin metallipinnoille ja estää laakereiden kulumisen. Sopii ympärivuotiseen käyttöön.
 • Neste Molygrease: Molybdeenidisulfidia sisältävä erikoisrasva ajoneuvojen ja työkoneiden raskaasti kuormitettuihin liukulaakereihin. Kestää hyvin kovia ja iskumaisia kuormia, joita esim. kaivinkoneiden puomin nivelissä esiintyy. Pysyy hyvin voitelukohteessa ja estää korroosion. Sopii ympärivuotiseen käyttöön.
 • Neste Superlix EP 2: Litiumkompleksiperustainen monikäyttöinen erikoisrasva, jota käytetään silloin kun tavallisten yleisrasvojen suorituskyky ei riitä. Suorituskykyero litiumperäisiin rasvoihin nähden tulee esiin parempana suorituskykynä vaikeissa olosuhteissa. Pystyy voitelemaan hyvin korkeissa lämpötiloissa ja silloin kun voitelukohteeseen kohdistuu tärinää tai iskumaisia kuormituksia. Suositellaan ajoneuvokäytössä pyöränlaakereihin ja kardaanien voiteluun sekä kaikkiin alustan voitelukohteisiin. Teollisuuskäytössä soveltuu liuku- ja vierintälaakereiden voiteluun silloin kun litiumperustaisen rasvan ominaisuudet eivät riitä. Soveltuu erityisen hyvin sähkömoottoreiden laakereiden voiteluun.
 • Neste OH GreasePaksusta mineraaliöljystä ja vedettömästä kalsiumsaentimesta valmistettu punainen rasva, jonka erikoisominaisuuksia ovat erinomainen kiinnitarttuvuus ja veden kesto. Se sisältää tehokkaan EP-lisäaineistuksen, joka ehkäisee voideltavien kohteiden kulumista raskaissa ja iskumaisissa kuormituksissa. Suositellaan maansiirto-, maatalous- ja metsäkoneiden niveltappien voiteluun sekä ajoneuvokaluston alustan voitelukohteisiin. Soveltuu myös hitaasti pyörivien liuku- ja vierintälaakereiden voiteluun. Ei suositella ajoneuvokaluston pyöränlaakerien voiteluun.
 • Neste Center Grease 00 EP: Ajoneuvojen rasvatoimisiin keskusvoitelujärjestelmiin ympärivuotiseen käyttöön. Keskusvoitelurasva on pakkasellakin helposti pumpattavissa voitelujärjestelmien ohuiden putkien läpi. Se antaa voitelukohteelle hyvän korroosiosuojan ja kiinnittyy lujasti metallipinnoille.
 • Neste Semilix: Osasynteettinen erikoisrasva ajoneuvojen pyöränlaakereihin. Toimii laajalla lämpötila-alueella. Estää tehokkaasti kulumista ja korroosiota. Erityisesti raskaisiin ajoneuvoihin.

Teollisuuden voitelurasvat

 • Neste AvoraAvohammaspyörien ja teräsköysien voitelurasva. Muodostaa sitkeän ja hyvin kulumista kestävän kalvon. Toimii myös alhaisissa lämpötiloissa ja vedelle alttiiden kohteiden suojana. Saatavana myös aerosolipakkauksissa (Neste Avora-Aerosol).
 • Neste Allrex M: Litiumperustainen molybdeenidisulfidia sisältävä EP-rasva kehäsahojen vierintälaakerien voiteluun.
 • Neste Allrex EP: Neste Allrex EP -rasvat ovat suuria pintapaineita kestäviä yleisrasvoja, joiden kuormituksen kestokyky on tavallisia rasvoja parempi. Käyttölämpötila-alue kattaa korkeat ja matalat lämpötilat ja mekaaninen kestävyys sekä vedensietokyky ovat hyvät. Lisäksi saadaan suoja hapettumista ja syöpymistä vastaan. Neste Allrex EP 0 on puolijuokseva rasva, joka soveltuu hammasvaihteistoihin ja keskusvoitelujärjestelmiin. Tämän lisäksi se soveltuu hyvin myös ulkona toimivien koneiden rasvavoiteluun erityisesti talviaikana. Neste Allrex EP 1 on pehmeä, helposti pumpattava rasva ulkokäyttöön. Neste Allrex EP 2 soveltuu useimpiin rasvavoideltuihin kohteisiin ja myös raskaasti kuormitettuihin voitelukohteisiin, joissa esiintyy iskumaisia kuormituksia. Neste Allrex EP 3 on jäykähkö rasva, joka pysyy kuumissa voitelukohteissa muita rasvoja paremmin.
 • Neste TemplexKuumien kohteiden voiteluun soveltuva litiumkompleksiperustainen, notkea rasva. Käytetään sekä liuku- että vierintälaakereissa joissa esiintyy myös suuria kuormituksia. Neste Templex sietää hyvin kosteutta suojaten voitelukohdetta ruostumiselta.
 • Neste Couprex: Teollisuudessa käytettävien hammaskytkimien voiteluun kaikissa olosuhteissa. Saennin ja öljy muodostavat kiinteän kokonaisuuden, joka ei erotu helposti. Sisältää molybdeenidisulfidia.
 • Neste SemilixMonikäyttöinen, osasynteettinen voitelurasva, jolla on laaja käyttölämpötila-alue. Sisältää kulumista ja korroosiota ehkäisevän lisäaineistuksen.
 • Neste SynlixSynteettisestä perusnesteestä valmistettu voitelurasva erittäin vaativiin voitelukohteisiin. Hyvä lämmön-, kosteuden-, pakkasen- ja kulumisenestokyky.
 • Neste Synlix LTSynteettisestä perusnesteestä ja litiumkompleksisaentimesta valmistettu voitelurasva erityisesti kylmiin olosuhteisiin.
 • Neste Keidi W,  SPuolijuokseva, petrolaatumia sisältävä voiteluaine, jolla on alhainen tippumispiste. Käytetään sahojen johteiden lubrikaattorivoitelussa. S = kesäkäyttöön ja W = talvikäyttöön.