Neste-polttoaineet

Neste Futura – Jatkuvaa kehitystä puhtaamman ja tehokkaamman liikenteen puolesta

Neste Futura™ -polttoaineen historia on edelläkävijyyden historiaa. Nesteen vuonna 1988 lanseeraama Futura vei suomalaiset polttoainemarkkinat oitis maailman puhtaimpien joukkoon: Futura tuotti pakokaasupäästöjä markkinoilla olevia bensiineitä merkittävästi vähemmän.

Puhtauden ja vähäpäästöisyyden periaatteet ovat ohjanneet Futura-bensiinin kehitystä kautta linjan. Neste Futurassa otettiin 1990-luvun alussa maailmanlaajuisesti ensimmäisten joukossa käyttöön happea lisäävä MBTE-komponentti. Myös lyijyttömyydessä Futura on ollut alusta saakka suunnannäyttäjä. Vuonna 1994 Futura valittiin Euroopan puhtaimmaksi polttoaineeksi, ja vuonna 2004 Futuran rikkipitoisuus aleni pienimmälle mahdolliselle tasolle.

Paitsi ympäristövaikutusten, myös moottorin toimintavarmuuden ja suorituskyvyn näkökulmasta Nesteen polttoaineet ovat aina pitäneet paalupaikkaa. Nesteellä tankkaaminen on ollut tae siitä, että moottori käy markkinoiden laadukkaimmilla, suomalaisiin vaihteleviin oloihin kehitetyillä polttoaineilla.

Vuonna 2016 Futura teki paluun. Nyt Nesteen Futura-tuoteperhe käsittää 95- ja 98-oktaanisten bensiinien lisäksi myös Futura-dieselin. Futura-tuoteperhe ammentaa Nesteen vahvasta ja pitkästä polttoaineosaamisesta ja kurottaa yhteistyössä autonvalmistajien kanssa tehokkaampaan ja vähäpäästöisempään tulevaisuuteen. Porvoossa ja Naantalissa jalostetut bensiinit ja dieselit optimoidaan suorituskykyisimmiksi, mutta kuitenkin auton moottoria ja ympäristöä säästäen. Tankkaamalla Nesteellä voit olla varma siitä, että ajoneuvosi kulkee markkinoiden korkealaatuisimmilla polttoaineilla. 

Parhaat polttoaineet syntyvät jatkuvan kehitystyön tuloksena; parhaat polttoaineet jalostuvat paitsi karsimalla haitallisia aineita, myös lisäämällä hyödyllisiä aineita. Tarkoin valittu lisäaineistus vaikuttaa polttoaineiden suorituskykyyn ja puhtauteen merkittävästi. Oikean, suomalaisiin oloihin sopivan lisäaineistuksen löytäminen edellyttää kymmeniä tuhansia testikilometrejä ja maan parhaiden polttoaine- ja moottoriosaajien jatkuvaa panosta. Nesteen polttoaineasiantuntemus onkin vuosikymmenten mittaisen työn tulosta. Tankkaamalla Nesteellä autat varmistamaan, että korkea kotimainen asiantuntemus jalostuu entisestään, ja että polttoaineita tehdään jatkossakin suomalaisiin oloihin ja Suomessa.

Nesteen vahva paikallinen asiantuntemus tarkoittaa, että tuotamme korkealaatuista dieseliä ja bensiiniä kaikentyyppisille ajoneuvoille liikenteessä ja maastossa. Erittäin kylmiin oloihin on saatavilla arktisia laatuja, ja valikoimiimme kuuluvat myös huippulaatuiset uusiutuvat dieselit.

 

Oletko koskaan miettinyt mitä konepellin alla tapahtuu tankkauksen jälkeen? Klikkaa itsesi matkalle moottorin sisään ja ota selvää!