Pullokaasu on vaativan grillaajan kaveri

Kunnon kaasu kruunaa grilli-illan. Asemahaku opastaa lähimmälle pullokaasua myyvälle Nesteen asemalle.

Kaasugrilli on Suomen suosituin grillityyppi: käytössä varma ja helppohoitoinen kaasugrilli kuuluu itseoikeutetusti grillauksen kuningasluokkaan.

Kaasugrillien helppokäyttöisyys ja tasainen paistolämpötila auttaa onnistumaan ruoanlaitossa jokaisella kerralla. Kaasu on grillaajien suosiossa, sillä se kypsentää kerralla vaikka koko aterian tasaisen lempeästi, ja tarkka lämmönsäätely takaa onnistuneen lopputuloksen kerta toisensa jälkeen.

Kaasugrilli on myös ympäristötietoinen valinta. Kaasun palamistuotteena syntyy vain hiilidioksidia ja vettä. Puhtaasti palava kaasugrilli ei siksi jätä ruokaan savun makua, vaan tuo esiin ruoan luontaiset aromit.

Kun polttoaineena on puhdasta ja kotimaista Neste Tehokaasua, säästät itsesi lisäksi luontoa, sillä kaasun palaminen ei tuota haitallisia päästöjä.

Älä polta hihojasi — Grillaa turvallisesti

Nestekaasulla grillaaminen on helppoa ja turvallista, kunhan muistaa muutaman nestekaasun käsittelyyn liittyvään peukalosäännön.

Muista säilyttää nestekaasupulloa oikein: turvallisin säilytyspaikka on grillin vieressä, ei sen alla jossa pullo altistuu helposti kuumuudelle. Nestekaasupulloja säilytetään aina kaula ylöspäin, myös kuljetuksen aikana. Varoventtiili toimii oikein vain pystyasennossa. 

Kaasupullon ja -laitteiston letku ja liitokset kannattaa tarkistaa ajoittain. Vuodonilmaisinsuihkeen suihkuttaminen tai saippuavedellä sively paljastaa mahdolliset vuodot. 

Kun ruoka on valmista, sulje kaasuvirta ensin kaasupullon katkaisijasta, sitten vasta grillistä. Ja sitten nauttimaan!

​Kun puitteet ovat kunnossa, ruoanlaitossa voi klassikoiden lisäksi kokeilla myös uusia elämyksiä. Neste tarjoaa grillaajille kiinnostavia vinkkejä – ympäri vuoden.

Nesteen kaasuja monessa muodossa

Nesteen kaasut pullotetaan vain parhaimpiin teräs- ja komposiittipulloihin. Esteettisesti määrätietoiset grillaajat päätyvät usein keveämpiin ja ulkoisesti näyttävämpiin komposiittipulloihin. Nesteen komposiittipulloja saa 5 kg:n ja 10 kg:n kokoisina.

Ympäri vuoden kaasua käyttävät grillaajat, kuten karavaanarit, saattavat valita teräspullon, jonka höyrystyskyky on parempi kylmemmilläkin keleillä.

Mikäli vihreät arvot ovat tärkeitä kaasupullotyypin valinnassa, kannattaa muistaa, että teräspullo on täysin kierrätettävä ja erittäin pitkäikäinen tuote. Teräspullon mekaaninen lujuus on komposiittipulloon verrattuna moninkertainen. Neste Tehokaasua saa 2 kg:n, 5 kg:n, 11 kg:n ja 33kg:n teräspulloissa. 

Jälleenmyyjiämme ovat mm. Neste-liikenneasemat, sekä useimmat K-Rauta ja Rautia-liikkeet. Katso asemahaulla lähin pullokaasua myyvä Neste-asema!