Du är här

Hiilikädenjälki

Tavoitteenamme on vähentää asiakkaidemme kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen avulla vuosittain vähintään 20 miljoonaa CO2e tonnia vuoteen 2030 mennessä. 

Vuonna 2020 asiakkaamme vähensivät tuotteidemme avulla kasvihuonekaasupäästöjään 10 miljoonaa tonnia. Uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujemme vuosittain tuomat ilmastosäästöt ovat yli kaksi kertaa suuremmat kuin Nesteen fossiilisten ja uusiutuvien jalostamoyksikköjen toimintojen ja koko logistiikan vuotuiset päästöt yhteensä. 

Olemme investoineet 1,4 miljardia euroa uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteetin lisäämiseen Singaporessa. Tämä kasvattaa uusiutuvien tuotteiden vuotuisen kokonaistuotantokapasiteettimme lähes 4,5 miljoonaan tonniin vuonna 2023. 

Aiomme saavuttaa ilmastotavoitteemme tarjoamalla uusiutuvia, vähäpäästöisiä ja kiertotalousratkaisuja tie-, lento- ja laivaliikenteen sekä muovi- ja kemianteollisuuden käyttöön. Olemme myös käynnistäneet toiminnan laadun johtamisohjelman, jolla varmistamme kilpailukyvyn uusiutuvien tuotteiden ja öljytuotteiden liiketoiminta-alueilla. 

Olemme osallistuneet Teknologian tutkimuskeskus VTT:n ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston koordinoimaan projektiin, jossa kehitetään maailman ensimmäistä tieteellistä hiilikädenjäljen laskumenetelmää ja viestintää. Menetelmän avulla voidaan laskea tuotteiden ja palvelujen ympäristö- ja ilmastohyödyt. Laskentaan on sekä tieteelliset että käytännön ohjeet. 

Lue hiilijalanjäljestämme.