4 Tammikuu 2022

Neste ja lentoyhtiö airBaltic aloittivat yhteistyön ilmastopäästöjen vähentämisessä ‒ Nesteen uusiutuva lentopolttoaine käyttöön ensimmäisellä lennolla Helsingistä Riikaan

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Lentoliikenne

Neste Oyj, Uutinen, 4.1.2022

Baltian johtava lentoyhtiö airBaltic on aloittanut yhteistyön Nesteen kanssa ilmastopäästöjen vähentämiseksi. airBaltic toteutti ensimmäisen Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine™ -tuotteen avulla tehdyn vähäpäästöisemmän lennon Helsingistä Riikaan joulukuun 2021 lopussa. Lennolla käytetystä polttoaineesta 37 % oli Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta ja 63 % perinteistä fossiilista lentopolttoainetta. airBalticille tämä oli toistaiseksi suurin osuus uusiutuvaa lentopolttoainetta yksittäisellä lentomatkalla.

“Visiomme mukaan haluamme olla vastuullinen lentoyhtiö EU:n lentoliikennemarkkinoilla. Uskomme, että uusiutuvilla lentopolttoaineilla on keskeinen rooli ilmailualan tulevaisuuden varmistamisessa ja ilmastopäästöjen vähentämisessä. Olemme lisänneet uusiutuvien lentopolttoaineiden käyttöä vuodesta 2020 verkostossamme operoivien polttoainetarjoajien avulla, ja nyt olemme iloisia siitä, että pääsimme toteuttamaan ensimmäisen vähäpäästöisemmän lennon Nesteen tarjoaman uusiutuvan vaihtoehdon avulla. Tavoitteenamme on lisätä uusiutuvien lentopolttoaineiden käyttöä vuonna 2022 ja siitä eteenpäin”, sanoo airBalticin toimitusjohtaja Martin Gauss.

Latvialainen airBaltic lentää suoria lentoja kaikkien Baltian maiden pääkaupungeista yli 70 kohteeseen Eurooppaan, Venäjälle ja Lähi-itään. airBaltic ilmoitti joulukuussa avaavansa toukokuusta 2022 alkaen uuden tukikohdan Suomeen, Tampereelle.

Välitön ratkaisu ilmailualan päästöjen vähentämiseen

Neste MY Uusiutuvaa Lentopolttoainetta on jo saatavilla monilla lentoasemilla Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa, ja sitä toimitetaan monille kaupallisille lentoyhtiöille ja liikelentoyhtiöille joko suoraan Nesteeltä tai Nesteen toimittamien jakelijoiden kautta.

Sellaisenaan käytettynä Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine auttaa vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä koko tuotteen elinkaaren aikana jopa 80 %* verrattuna fossiilisen lentopolttoaineen käyttöön. Polttoaine on 100-prosenttisesti yhteensopiva nykyisen suihkumoottoriteknologian ja polttoaineen jakeluinfrastruktuurin kanssa.

“Olemme sitoutuneet tukemaan ilmailualaa saavuttamaan ilmastotavoitteensa. Uusiutuva lentopolttoaineemme on drop in -ratkaisu, joka on helposti saatavilla ja tarjoaa välittömän ratkaisun lentämisen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen. Kaikkia ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tarvitaan, ja tässä jokainen askel on tärkeä. Olemme iloisia voidessamme tukea airBalticia päästöjen vähentämisessä”, sanoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminnan myyntijohtaja Tuomas Kulola.

Suomessa Neste on aiemmin tehnyt yhteistyötä Helsinki-Vantaan lentoasemalla Finnairin, SAS:n ja liikelentoyhtiö Jetfliten kanssa tukeakseen lentoyhtiöitä vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään.

*) Laskettu vakiintuneilla elinkaariarvioinnin (LCA) menetelmillä, kuten CORSIA-metodologialla.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Olemme teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana ja olemme sitoutuneet hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Aiomme myös prosessoida uusiutuvia ja kierrätysraaka-aineita kuten jätemuoveja öljynjalostuksen raaka-aineina. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2020 Nesteen liikevaihto oli 11,8 miljardia euroa, ja 94 % yrityksen vertailukelpoisesta liikevoitosta tuli uusiutuvista tuotteista. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: