21 Heinäkuu 2021

Nesteen hallituksen jäsen eroaa

Neste Oyj, Pörssitiedote, 21.7.2021 klo 8
 
Neste Oyj:n hallituksen jäsen Sonat Burman-Olsson on ilmoittanut eroavansa yhtiön hallituksesta tästä päivästä lukien. Syynä eroon on hänen valintansa brasilialaisen energiayhtiön Raizen S.A.:n hallituksen jäseneksi.
 
Nesteen osakkeenomistajien nimitystoimikunta on arvioinut, että hallitus on Burman-Olssonin eron jälkeen edelleen toimintakykyinen ja sen kokoonpano täyttää yhtiöjärjestyksen vaatimukset. Osakkeenomistajien nimitystoimikunta antaa viimeistään tammikuussa 2022 ehdotuksensa hallituksen kokoonpanosta, josta päätetään Nesteen vuoden 2022 varsinaisessa yhtiökokouksessa.

"Sonat Burman-Olsson nimitettiin Nesteen hallituksen jäseneksi vuonna 2019. Haluan kiittää Sonatia hänen erinomaisesta työstään Nesteen hyväksi ja hänen vahvasta panoksestaan hallituksen jäsenenä," Nesteen hallituksen puheenjohtaja Matti Kähkönen sanoo.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Matti Kähkönen, Nesteen hallituksen puheenjohtaja. Yhteydenotot Nesteen mediapuhelimeen puh. 050 458 5076 / media@neste.com (arkisin klo 8.30–16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Olemme teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana ja olemme sitoutuneet hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Aiomme myös prosessoida uusiutuvia ja kierrätysraaka-aineita kuten jätemuoveja öljynjalostuksen raaka-aineina. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2020 Nesteen liikevaihto oli 11,8 miljardia euroa, ja 94 % yrityksen vertailukelpoisesta liikevoitosta tuli uusiutuvista tuotteista. Lue lisää: neste.fi