2 elokuu 2023

Nesteen hallituksen jäsen Jari Rosendal on kuollut

Neste Oyj, Pörssitiedote, 2.8.2023 klo 10

Neste Oyj:n hallituksen jäsen Jari Rosendal on kuollut lyhyen sairauden seurauksena. Rosendal toimi Nesteen hallituksen jäsenenä vuodesta 2018 lähtien.

"Nesteen hallituksen ja johdon puolesta haluan esittää syvimmän osanottomme Jarin omaisten suruun. Jari oli kaikkien arvostama kollega, joka kuunteli ja otti muut huomioon, ja jonka näkemyksiä arvostettiin laajasti”, Nesteen hallituksen puheenjohtaja Matti Kähkönen sanoo.

Nesteen hallitus jatkaa toistaiseksi kahdeksan jäsenen kokoonpanolla.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi