9 Marraskuu 2021

Neste nimittää Martti Ala-Härkösen talous- ja rahoitusjohtajaksi, strategia ja IT

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Sijoittajat

Neste Oyj, Pörssitiedote, 9.11.2021 klo 10

Martti Ala-Härkönen (KTT, TkL.) on nimitetty talous- ja rahoitusjohtajaksi, strategia ja IT sekä Nesteen johtoryhmän jäseneksi. Hän raportoi toimitusjohtaja Peter Vanackerille ja aloittaa tehtävässään viimeistään 8.5.2022. Ala-Härkönen siirtyy Nesteelle Caverionista.

”Minulla on ilo toivottaa Martti Ala-Härkönen tervetulleeksi Nesteen palvelukseen vahvistamaan osaamisellaan johtoryhmäämme. Hänen yli 20 vuoden johtamiskokemuksensa pörssiyhtiöiden rahoituksen ja liiketoiminnan kehittämisen alalla kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tuo lisäarvoa Nesteen kasvustrategian toteuttamiseen”, Peter Vanacker sanoo.

”Olen innoissani tulevasta tehtävästäni Nesteellä. Olen iloinen voidessani olla mukana edistämässä yhtiön strategisen tavoitteen toteutumista olla uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen globaali johtaja sekä olla edistämässä yhtiön laajempaa vastuullisuustyötä”, Martti Ala-Härkönen sanoo.

Nesteen nykyinen talous- ja rahoitusjohtaja Jyrki Mäki-Kala jää eläkkeelle keväällä 2022 oltuaan yhtiön palveluksessa yhdeksän vuotta.

”Haluan esittää lämpimät kiitokseni Jyrkille, joka on johtanut yksikköään menestyksekkäästi, kun yhtiöstä ja toiminnoistamme on tullut aidosti globaalia ja kun merkittäviä investointipäätöksiä on tehty. Jyrki on suoriutunut tehtävässään erinomaisesti ja toivon hänelle kaikkea hyvää jatkossa”, Vanacker jatkaa.

Martti Ala-Härkösen CV ja kuva ovat tämän tiedotteen liitteenä.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Olemme teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana ja olemme sitoutuneet hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Aiomme myös prosessoida uusiutuvia ja kierrätysraaka-aineita kuten jätemuoveja öljynjalostuksen raaka-aineina. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2020 Nesteen liikevaihto oli 11,8 miljardia euroa, ja 94 % yrityksen vertailukelpoisesta liikevoitosta tuli uusiutuvista tuotteista. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: