31 Toukokuu 2022

Neste on nimittänyt Carl Nybergin Renewables Platformin johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Sijoittajat

Neste Oyj, Pörssitiedote, 31.5.2022 klo 10

Carl Nyberg, KTM, on nimitetty Renewables Platformin johtajaksi ja Nesteen johtoryhmän jäseneksi. Hän aloittaa tehtävässä 1.6.2022 ja raportoi toimitusjohtaja Matti Lehmukselle. Tässä tehtävässä hän seuraa Matti Lehmusta, joka nimitettiin Nesteen toimitusjohtajaksi 1.5.2022 alkaen.

Carl Nyberg aloitti Nesteen palveluksessa vuonna 2005 ja on toiminut useissa keskeisissä johtotehtävissä uransa aikana Nesteellä. Hän on ollut johtoryhmän jäsen ja toiminut Renewable Road Transportation -liiketoimintajohtajana vuodesta 2019.

”Olen todella iloinen voidessani toivottaa Carlin tervetulleeksi johtamaan Renewables Platformia. Hän on onnistuneesti kehittänyt Renewable Road Transportation -liiketoimintaa laajentaen myös sen maantieteellistä kattavuutta. Hänen laaja tietämyksensä uusiutuvien liiketoiminnastamme ja toimintaympäristöstämme on erittäin arvokasta uusiutuvien tuotteiden kasvustrategiamme toteuttamisessa”, sanoo Nesteen toimitusjohtaja Matti Lehmus.

”Olen innoissani voidessani ottaa uuden askeleen urallani Nesteellä ja johtaa nopeasti kasvavaa ja globaalia Renewables Platformia. Olen todella ylpeä ja odotan innolla, että pääsen jatkamaan Matin johdolla saavutettuja Renewables Platformin erinomaisia tuloksia Nesteen strategisella matkalla uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen globaaliksi johtajaksi”, Carl Nyberg sanoo.

Carl Nybergin CV ja valokuva ovat tämän tiedotteen liitteenä.

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Nesteen mediapuhelin, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30-16.00).

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: