8 Marraskuu 2023

Nesteen omistusosuus Neste Demeteristä kasvaa

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 8.11.2023 klo 10 

Neste, joka tuottaa uusiutuvia polttoaineita jätteistä ja tähteistä, on hankkinut 29 prosentin omistusosuuden Neste Demeter B.V.:stä. Nesteen omistusosuus yhtiöstä nousee 80 prosenttiin. Neste on myös sopinut vähemmistöosakkaiden kanssa hankkivansa jäljellä olevat osakkeet lähivuosien aikana. Neste ilmoitti 3.9.2018 hankkineensa 51 prosentin määräysvaltaisen osakeomistuksen IH Demeter B.V.:stä

“Yhteistyö yhtiön vähemmistöosakkaiden ja Nesteen välillä on ollut menestyksekästä. Olen iloinen siitä, että olemme nyt sopineet Neste Demeterin koko omistuksen siirtymisestä Nesteelle samalla kun jatkamme yhteistyötä vähemmistöosakkaiden kanssa. Neste Demeter on tärkeä osa raaka-ainehankintaamme, ja tämä on askel eteenpäin strategiassamme, jonka mukaisesti vahvistamme maailmanlaajuista jäte- ja tähderaaka-aineiden hankintaamme raaka-aineiden saatavuuden ja kilpailukyvyn takaamiseksi”, sanoo Carl Nyberg, Nesteen Uusiutuvien toimitusketju ja vastuullisuus -toiminnon johtaja.

Nesteen nykyinen uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteetti Rotterdamissa on Euroopan suurin. Kesäkuussa 2022 Neste teki lopullisen investointipäätöksen sijoittaa uuteen uusiutuvien tuotteiden tuotantokapasiteettiin Rotterdamissa. Tavoitteena on käynnistää uusi tuotantoyksikkö vuoden 2026 ensimmäisellä puoliskolla. Noin 1,9 miljardin euron laajennusinvestointi Rotterdamin jalostamoon kasvattaa Nesteen uusiutuvien tuotteiden kokonaiskapasiteetin 6,8 miljoonan tonnin tavoitetasoon vuoden 2026 loppuun mennessä.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Yhtiö jalostaa jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi.

Maailman johtavana uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottajana sekä polymeerien ja kemikaalien valmistukseen tarkoitettujen uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineisiin perustuvien syöttöaineratkaisujen edelläkävijänä, Neste auttaa asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. 

Yhtiön tavoitteena on tehdä Porvoon öljynjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä.  Neste on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä ja aikoo vähentää myymiensä tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Neste on myös asettanut korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjulle. Yhtiö on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: