25 Huhtikuu 2023

Neste avaa neljä uutta kevyiden ja keskiraskaiden sähköajoneuvojen suurteholatauspistettä

Neste Oyj, Uutinen, 25.4.2023

Nesteen tavoitteena on laajentaa sähköautojen latausverkostoa Suomessa ja tarjota suurteholatauspalvelu vuoden 2023 lopussa kymmenellä pääteiden varrella sijaitsevalla Neste-asemalla. Kesän 2023 aikana avattavat neljä uutta Neste MY Uusiutuva Lataus™ -suurteholatausasemaa avataan Neste Hartola- ja Neste Joroinen Jari-Pekka -liikenneasemille, Neste Express Härkäpakari -asemalle Huittisissa ja Neste Kontiomäki -liikenneasemalle Paltamossa. 

Jokaiselle kesän 2023 aikana avattavalle Neste MY Uusiutuva Lataus™ -suurteholatausasemalle tulee kuusi lataussatelliittia, joiden kokonaisteho on 600 kW, ja ne tukevat latausta 1 000 volttiin asti. Latauslaitteistot valmistaa Kempower, ja laitteistojen asennuksesta asemille vastaa Eltel Networks. 

Sähköajoneuvojen kehittyessä myös latausjärjestelmät kehittyvät nopeasti. Kesän 2023 aikana avattavilla Neste MY Uusiutuva Lataus -suurteholatausasemilla asiakkaita palvelevat entistä suurempitehoiset, laajan jänniteskaalan laturit. Nämä laturit mahdollistavat sähköauton latauksen jopa yli 250 kW teholla, mikäli auto pystyy ottamaan tehokasta latausta vastaan. Olemme kiinnittäneet palvelussamme huomiota myös latauksen helppoon maksamiseen, mikä onnistuu kortilla, Neste-äpillä tai Neste-kortilla. Asemien keskeinen sijainti pääteiden varsilla, valaistu katos ja hyvä latauskokemus tekevät tielläliikkujien tauosta miellyttävän, kertoo Nesteen sähköautojen latausliiketoiminnan kehittäjänä toimiva Aleksi Virtapuro.

Nesteen sähköautojen suurteholatauspalvelu tukee liikenteen sähköistymistä ja on osa Nesteen ratkaisuja Suomessa, joiden avulla liikenteen päästöjä voidaan pienentää. Neste avasi yritys- ja kuluttaja-asiakkaiden tarpeeseen vastaavan sähköautojen suurteholatauspalvelun ensimmäiset latauspisteet vuoden vaihteessa Neste Hankasalmi Jari-Pekka -liikenneasemalla sekä Neste Oulunbaari Maikkulan liikenneasemalla. Nesteen tavoitteena on avata eri puolilla Suomessa sijaitsevien Neste-asemien yhteyteen kymmeniä uusia suurteholatausasemia vuoden 2024 loppuun mennessä.

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: