21 Lokakuu 2022

Neste, Bugaboo, DSM Engineering Materials ja Fibrant yhteistyöhön mahdollistamaan alan ensimmäisen biopohjaisista materiaaleista valmistettavan lastenrattaiden valikoiman

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 21.10.2022 klo 8

Bugaboo Donkey -lastenrattaat. Kuva: Bugaboo

Bugaboo, DSM Engineering Materials, Fibrant ja Neste ovat tänään julkistaneet arvoketjujensa yhteistyön tuloksena lanseerattavan uuden biopohjaisista materiaaleista valmistettavien Bugaboo-lastenrattaiden valikoiman. Valtaosa lastenrattaiden muoviosista valmistetaan DSM Engineering Materialsin 100-prosenttisesti biopohjaisesta Akulon® B-MB polyamidi 6:sta (PA6), joka puolestaan on valmistettu Fibrantin ja Nesteen biopohjaisista raaka-aineista. DSM Engineering Materials käyttää massatasemenetelmää jäte- ja tähderaaka-aineissa, mikä mahdollistaa PA6-materiaalille noin 75 prosenttia pienemmän hiilijalanjäljen verrattuna tavanomaiseen PA6-materiaaliin. Tämä laskee lastenrattaiden koko hiilijalanjälkeä jopa 24 prosentilla. 

Bugaboo ilmoitti aiemmin tänä vuonna kunnianhimoisista tavoitteistaan nettonollapäästöjen saavuttamiseksi vuoteen 2035 mennessä. Valtaosa Bugaboon päästöistä on Scope 3 -päästöjä, ja siirtymä kohti vähäfossiilisia materiaaleja on keskeinen osa yrityksen ESG-strategiaa (Environmental, Social, Governance). Nämä tavoitteet ovat linjassa muiden yhteistyökumppanien tavoitteiden kanssa: DSM Engineering Materials tavoittelee vaihtoehtoista biopohjaisten ja kiertotaloustuotteiden portfoliota, joka auttaa fossiilisista materiaaleista irtautumista osana yhtiön SimplyCircular™-aloitetta, Fibrant on sitoutunut tekemään koko arvoketjusta vastuullisemman, ja Neste tarjoaa polymeerien ja kemikaalien valmistamiseen tarvittavan Neste RE™ -raaka-aineen.

Vaikka tavanomainen Akulon® PA6 on jo omassa luokassaan erinomainen hiilijalanjäljen osalta, siirtymä täysin biopohjaiseen Akulon® B-MB PA6 -materiaaliin tarjoaa merkittävästi matalamman hiilijalanjäljen tavanomaiseen PA6-materiaaliin verrattuna ja auttaa vähentämään fossiilisten materiaalien käyttöä arvoketjussa. Koko lastenratasvalikoimassa käytettävä uusi materiaali on DSM Engineering Materialsin kehittämä yhteistyössä Fibrantin ja Nesteen kanssa. Polymeerien valmistukseen käytettävä raaka-aine Neste RE on tuotettu uusiutuvista raaka-aineista, kuten jätteistä ja tähteistä, ja sillä korvattiin arvoketjusta fossiilisia raaka-aineita. DSM Engineering Materialsilla, Fibrantilla ja Nesteellä on ISCC-PLUS-sertifiointi.

Tavanomaisten Akulon®-laatujen kanssa suorituskyvyltään ja ominaisuuksiltaan yhtäläinen, massatasemenetelmään perustuva biopohjainen Akulon® PA6 tarjoaa Bugaboon tiukissa turvallisuusstandardeissa vaadittavan korkean laadun ja kestävyyden. Näiden ansiosta se sopii korvaavaksi drop-in-ratkaisuksi ja mahdollistaa jopa 24 prosentin lastenrataskohtaisen vähennyksen hiilidioksidipäästöihin vastaten yrityksen kunnianhimoisia ESG-tavoitteita. Ensimmäinen lastenratasvalikoima tulee asteittain saataville verkkokauppoihin ja myymälöihin maailmanlaajuisesti. Lisäksi Bugaboo siirtää koko lastenratasmallistonsa käyttämään biopohjaisia materiaaleja vuoden 2023 aikana.

“Ilmastokriisin ja sen seurausten ratkaisu edellyttää, että yritykset ottavat vastuun nyt – yksittäinen yritys ei kuitenkaan voi yksinään saada kiertotaloutta aikaan”, sanoo Adriaan Thiery, Bugaboon toimitusjohtaja. “Tekemällä yhteistyötä arvoketjussamme voimme hyötyä  vähäpäästöisistä ratkaisuista, kuten biopohjaisesta PA6:sta, joiden avulla Bugaboon kaltaiset yritykset voivat saavuttaa ESG-tavoitteensa, pysyä Pariisin ilmastosopimuksen mukaisissa tavoitteissa ja siirtyä kohti vähäpäästöistä kiertotaloutta.”

“Bugaboon ottaessa ensimmäisten joukossa käyttöön biopohjaisen PA6:n olemme erittäin ylpeitä, että yhteistyömme Fibrantin ja Nesteen kanssa on tuottanut näin innovatiivisen materiaalin”, sanoo Roeland Polet, President, DSM Engineering Materials. “Yhteistyö on avainasemassa, kun teemme työtä vastuullisuuden parissa, jota kuluttajat tietävät meidän tarvitsevan, ja kiertotalousratkaisut kuten biopohjainen PA6 ovat käytännöllisiä ratkaisuja,  joiden avulla yhteistyökumppanimme voivat saavuttaa tavoitteensa ja positiivisen vaikutuksen ympäristöön. Olemme valmiina tukemaan entistä useampaa kumppaniamme heidän seuratessaan Bugaboon esimerkkiä ja johtaessaan kehitystä kohti vastuullisempaa yhteiskuntaa.”

“Toiminta tässä ja nyt on Fibrantin ilmastoneutraaliussitoumuksen ytimessä. Olemme ylpeitä, että EcoLactam® Bio -tuotteemme käyttö tässä arvoketjun kattavassa yhteistyössä mahdollistaa merkittävän ja luokassaan erinomaisen hiilijalanjäljen vähennyksen”, sanoo Martijn Amory, Fibrantin toimitusjohtaja. “Tämä vahvistaa näkemyksemme siitä, että innovaatiot ja kumppanuudet ovat tie vastuulliseen tulevaisuuteen.”

“Yhteistyö Bugaboon, DSM:n ja Fibrantin kanssa todistaa, mitä voimme yhdessä saavuttaa: korkealaatuisen, vastuullisemman tuotteen, joka vähentää alan riippuvuutta fossiilisista raaka-aineista”, sanoo Mercedes Alonso, Nesteen Renewable Polymers and Chemicals -liiketoimintayksikön johtaja. “Tämä osoittaa jälleen kerran, että kun löydämme halun toimia yhteistyössä, saavutamme myös muutokset. Se on myös esimerkki siitä, että muutos on mahdollista kaikilla toimialoilla ja kaikissa käyttökohteissa: Toimialalla ei ole rajoja polymeerien kehittämisessä vastuullisemmiksi.”

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja:

Neste: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00).

DSM: DSM Materials External Affairs and Communications, Lieke de Jong, puh.: +31 (0) 6 22195861, sähköposti: Lieke.jong-tops-de@dsm.com

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi 

DSM in brief

DSM Engineering Materials is a business group of Royal DSM, a global, purpose-led company in Health, Nutrition & Bioscience, applying science to improve the health of people, animals, and the planet. DSM’s purpose is to create brighter lives for all. DSM’s products and solutions address some of the world’s biggest challenges while simultaneously creating economic, environmental, and societal value for all its stakeholders – customers, employees, shareholders, and society at large. The company was founded in 1902 and is listed on Euronext Amsterdam. More information can be found at www.dsm.com.

Fibrant in brief

Our story began in 1952, with the opening of the first factory in The Netherlands to manufacture Caprolactam. Fibrant is currently a part of HSCC (Highsun Group China), with production facilities in the Netherlands (Geleen) and in China (Fuzhou and Nanjing). Together, we are the world's largest Caprolactam and Ammonium Sulfate producer. Fibrant aims to maintain the undeniable market leader position for Caprolactam, Cyclohexanone, and Ammonium Sulfate. We are proud to set the standard in low carbon footprint, bio-based, and circular Caprolactam with the introduction of EcoLactam®, our latest generation of products. We serve numerous value chains, including textile, automotive, food packaging, and agricultural chains, through valued business partners, relying on superior and environmentally friendly products. Fibrant has a team of approximately 350 specialists working in the Netherlands, with headquarters in Urmond and the Chemelot site in Geleen, the Netherlands’ chemical hub. We stand for 'Future Forward Chemistry,' referring not only to innovation and sustainability as critical success factors, but also to the drive and the mindset of employees and business partners. More information is available at www.fibrant52.com