14 Joulukuu 2022

Neste edelläkävijöiden joukossa CDP:n vuoden 2022 Climate Change -arvioinnissa

Julkaistu Tiedotteet ja uutiset kategoriassa Vastuullisuus

Neste Oyj, Lehdistötiedote, 14.12.2022 klo 8

Neste on jälleen saavuttanut Leadership-luokan ja “A–”-luokituksen ilmastotoiminnastaan globaalin voittoa tavoittelemattoman järjestön CDP:n vuosittaisessa listauksessa yrityksistä, jotka menestyvät vastuullisuustyössään erinomaisesti. Neste on saavuttanut parhaan mahdollisen tason (A tai A–) Climate Change -arvioinnissa jo kuudentena vuonna peräkkäin. 

Neste ylsi hyviin tuloksiin myös CDP:n Forests- ja Water Security -arvioinneissa. Forests-luokassa Neste sai luokituksen “A–” palmuöljyssä ja “A–” karjatuotteissa. Water Security -luokassa Neste sai “B”-luokituksen. Vuoden 2022 tulos pohjautuu Nesteen vastuullisuussuoritukseen vuonna 2021.

“Saamamme tunnustus vastuullisimpien yritysten joukossa CDP:n arvostetuilla Climate Change- ja Forests-listoilla on osoitus pitkäaikaisesta sitoutumisestamme ilmastoon ja ympäristöön. Samalla kun pyrimme jatkuvasti kehittymään, olemme tyytyväisiä tuloksiimme CDP:n vuoden 2022 arvioinneissa. Autamme jatkossakin asiakkaitamme sekä tie- ja lentoliikenteessä että polymeeri- ja kemikaalitoimialoilla tekemään omasta liiketoiminnastaan entistä vastuullisempaa”, sanoo Minna Aila, Nesteen vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja.

Neste on raportoinut ilmastonmuutoksen ehkäisemiseen tähtäävistä toimistaan 16 vuoden ajan CDP:ssä, joka keskittyy arvioimaan yritysten tekemiä toimenpiteitä ilmastoriskien torjumiseksi ja sitä, miten yritykset hyödyntävät vähäpäästöisten tuotteiden ja palveluiden tarjoamia liiketoimintamahdollisuuksia. Nesteellä on kunnianhimoiset ilmastositoumukset: hiilineutraalin tuotannon (Scope 1 & 2) saavuttaminen vuoteen 2035 mennessä; asiakkaiden kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen vähintään 20 miljoonalla CO2e-tonnilla vuosittain vuoteen 2030 mennessä; konkreettinen tavoite Scope 3 -päästöille, jotta Neste voi vähentää myytyjen tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä verrattuna vuoden 2020 tasoon. Tämä tavoite saavutetaan lisäämällä uusiutuvien ja kiertotalousratkaisujen osuutta sekä työskentelemällä toimittajiemme ja kumppaneidemme kanssa päästöjen vähentämiseksi koko arvoketjussamme.

CDP:n Forests -arvioinnissa analysoidaan yritysten kykyä hallita ja mitata metsiin liittyviä riskejä ja mahdollisuuksia. Lisäksi siinä arvioidaan yritysten avoimuutta ja niiden sitoutumista siihen, että metsiä ja ekosysteemejä palautetaan aktiivisesti ennalleen. Neste julkaisee avoimesti metsäjalanjälkensä osana CDP:n ohjelmaa. Kaikki Nesteen käyttämä palmuöljy on ollut kokonaan jäljitettävissä viljelmille asti vuodesta 2007 ja 100-prosenttisesti sertifioitua vuodesta 2013. Viimeisen vuosikymmenen aikana palmuöljyn osuus Nesteen uusiutuvien raaka-aineiden kokonaiskäytöstä on pienentynyt merkittävästi. Vuonna 2021 palmuöljyn osuus oli noin 7 % uusiutuvien raaka-aineiden kokonaiskäytöstämme globaalisti. Nesteen tavoitteena on vähentää palmuöljyn osuus 0 %:iin uusiutuvien raaka-aineiden kokonaiskäytössä vuoteen 2023 mennessä. 

CDP:n Water Security -arvioinnissa mitataan yritysten vesivarojen hallinnan lisäksi myös sitä, miten ne reagoivat strategisesti veteen liittyviin riskeihin. Neste varmistaa vedensaannin käyttämällä vettä tehokkaasti ja valvomalla sen käyttöä jatkuvasti. Nesteellä lähes kaikki vesi käytetään jalostuksen yhteydessä. Jalostuksen lisäksi vettä käytetään jakeluterminaaleissa, laivaliikenteessä ja liikenneasemilla.

Neste Oyj

Susanna Sieppi
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025 / media@neste.com (arkisin 8.30–16.00). Voit tilata Nesteen tiedotteita osoitteessa https://www.neste.fi/konserni/medialle/tiedotteet-ja-uutiset/tilaa-tiedotteita.

Neste lyhyesti

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteenamme on tehdä Porvoon öljyjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä. Aiomme aloittaa uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineiden, kuten nesteytetyn jätemuovin, prosessoinnin öljynjalostuksen raaka-aineina. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä, ja aiomme vähentää myymiemme tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Olemme myös asettaneet korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjullemme. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2021 Nesteen liikevaihto oli 15,1 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi

Liitetiedostot: