Tuote

Neste Jäähdytinneste

Tulosta
Neste Jäähdytinneste
Jäähdytinnestetiiviste

SUORITUSKYKYLUOKITUKSET
BS 6580: 2010
ASTM D3306 Type I

KUVAUS
Neste Jäähdytinneste on monoetyleeniglykolipohjainen jäähdytysneste, jonka nykyaikainen lisäaineistus ehkäisee korroosiota ja antaa samalla hyvän jäätymissuojan moottorille ja koko jäähdytysjärjestelmälle.

Neste Jäähdytinneste on taloudellinen käytössä ja se sopii sekä bensiini- että diesel-moottoreihin.

OMINAISUUDET JA EDUT
-korroosiosuoja myös ei-rautametalleille
-hyvä jäätymissuoja
-kiehumissuoja
-sopivuus eri tiivistemateriaaleille
-sopivuus myös kovalle vedelle
-taloudellisuus käytössä

Neste Jäähdytinneste suojaa moottoria ja jäähdytysjärjestelmää korroosiolta ja jäätymiseltä ympäri vuoden. Jäähdytinnestetiivisteen suositeltu seossuhde veden kanssa on 50 tilavuus-%, jolloin pakkaskesto on noin - 35 °C. Jäähdytinnesteen säännöllinen vaihto varmistaa osaltaan koko jäähdytysjärjestelmän häiriöttömän toiminnan ja suosittelemme jäähdytinnesteen vaihtamista 1-2 vuoden välein.

Neste Jäähdytinneste ei sisällä ympäristön kannalta haitallisia nitriittejä, amiineita, silikaatteja, fosfaatteja tai boraatteja. Ominaisväri on vihreä.

TYYPILLISET ANALYYSIARVOT
Tiheys kg/m3 20oC 1131
Pakkaskestävyys, 33 til-% seos -18 °C
Pakkaskestävyys, 50 til-% seos -35 °C
pH, 50 til-% seos 8,4

KÄYTTÖKOHTEET
Neste Jäähdytinneste sopii sekä bensiini- että dieselmoottoreihin ja suosittelemme sen vaihtamista vuosittain. Korroosionsuojausaineet ovat tehokkaita vain siinä tapauksessa, että niitä on riittävästi jäähdytysjärjestelmässä. Tämän vuoksi on tärkeätä, että järjestelmässä oleva neste sisältää ainakin 33 til-%:a Neste Jäähdytinnestettä. Maksimi pakkaskestävyys saavutetaan 68 til-%:n seoksella. Suurempaa seossuhdetta ei suositella.
Riittämätön pakkassuojaus voi aiheuttaa jäänmuodostumisen, joka edelleen voi johtaa moottorin tai jäähdytysjärjestelmän vaurioitumiseen. Osittain jäätynyt, hyhmäinen vesikin voi aiheuttaa moottorivaurion jäähdytysveden normaalin kierron estymisestä johtuen.