Vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyt

SAE-luokitus määrittelee vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyjen juoksevuuden ottamatta mitään muita ominaisuuksia huomioon. Vaihteistoissa ja vetopyörästöissä öljyjen talvikäyttöluokat ovat SAE 70W, 75W, 80W ja 85W: mitä pienempi luku on, sitä kylmemmissä olosuhteissa öljy säilyy toimintakykyisenä. Vastaavasti kesäkäyttöluokat ovat 90 ja 140.

Mitä vaativampi käyttötarkoitus ja -kohde on, sitä kehittyneempi on lisäaineistus öljyissä. Vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyissä käytetään EP (Extreme Pressure) -lisäaineistusta.

Vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyjen SAE-viskositeetti-indeksi viittaa erilaisiin ominaisuuksiin kuin moottoriöljyjen SAE-viskositeetti-indeksi: näiden kahden öljytyypin ominaisuudet eivät ole keskenään verrannollisia.  

Tilaa tuotteita tästä »

Tutustu tuoteluetteloon »

Nesteen vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyvalikoima kattaa alla olevat tuotteet. Oikea öljy löytyy myös Voiteluainesuositukset-palvelusta.

Tutustu voiteluainesuosituksiin »

 • Neste Hypoidi TDL S: Vaihteisto- ja vetopyörästö-öljy, joka täyttää sekä API GL-4 että GL-5 vaatimukset ja on  TDL (Total Drive Line) -öljy. MAN -kuorma-autojen voimansiirtoon. MAN 341 Typ Z2, MAN 342 Typ M3, MAN 341 Typ E3, (M 3343 Typ S), Mercedes Benz 235.8, Scania STO 1:0, SAE J2360, Volvo 97312, Mack GO-J, ZF TE-ML 02B, 05B, 07A, 12B, 16F, 17B, 19C.
 • Neste Hypoidi S: Täyssynteettiset vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyt ympärivuotiseen käyttöön. Ne säilyttävät erinomaisesti ominaisuutensa kovassa pakkasessa pienentäen kitkavastusta ja polttoaineenkulutusta. SAE 90 tai 140 kesäkäyttöluokitukset ja tehokas EP, eli huippupainelisäaineistus, takaavat voitelun tehon myös kesäkäytössä. Ihanteellisia öljyjä ympärivuotiseen käyttöön myös kaikkein vaativimmissa  ilmasto-olosuhteissa. Ylittävät laatumääritteen MIL-L-2105D. SAE 75W-90 ensisijaisesti henkilö- ja pakettiautoihin, SAE 75W-140 raskaaseen kalustoon.
 • Neste Hypoidi LS: Erikoishypoidiöljy kitkalukolla varustettujen tasauspyörästöjen voiteluun. Täyttää mm. MIL-L2015D spesifikaation. Lukkoperäöljy.
 • Neste Hypoidi LF: Synteettisiä ympärivuotisia polttoainetta säästäviä EP-lisäaineistettuja vetopyörästö-öljyjä henkilö-, kuorma- ja linja-autojen tasauspyörästöihin sekä maansiirto- ja metsäkoneiden vaihteistoihin. Vetopyörästöjen lisäksi voidaan käyttää käsivalintaisissa vaihteistoissa ellei  GL-5 tason öljyä ole erityisesti kielletty. SAE luokitus 80W(77W)-90 kuvaa Neste Hypoidi LF:n paremmuutta SAE 80W-90 -öljyihin nähden. Öljyn juoksevuus pakkasessa on omaa luokkaansa mineraali- ja osasynteettisiin öljyihin verrattuna. SAE 80W-140 -vahvuus on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön joidenkin raskaasti kuormitettujen kuorma-autojen ja maansiirtokoneiden vetopyörästöihin ja vaihteistoihin. Ylittävät laatumääritteen MIL-L-2105D.
 • Neste Hypoidi MP: Huippupaine- eli EP-lisäaineistettuja vetopyörästö-öljyjä henkilö-, kuorma- ja linja-autojen tasauspyörästöihin sekä maansiirto- ja metsäkoneiden vaihteistoihin. Voidaan käyttää myös käsivalintaisissa vaihdelaatikoissa ellei GL-5 tason öljyä ole erityisesti kielletty. SAE 80W-90 on moniasteinen ympärivuotiseen käyttöön. SAE 80W-140 on synteettinen raskaan kaluston vetopyörästö- ja vaihteistoöljy, jolla on hyvä  kylmäjuoksevuus ja erinomainen voitelu- ja kulumisenestokyky rasittavassa käytössä. Ylittävät laatumääritteen MIL-L-2105D, MB-Approval 235.0 (SAE 90).
 • Neste Gear S: Täyssynteettinen vaihteistoöljy niihin vaihteistoihin, joihin laatuvaatimuksena on API: GL-4 (esim. ZF). Kestää erinomaisesti kovaa pakkasta, mutta säilyttää voitelukykynsä myös kuumassa kesäkäytössä. EP-lisäaineet tehostavat kulumisenestokykyä ja korroosionesto- aineet suojaavat hammaspyöriä ja laakereita sekä synkronimekanismin pronssiosia. Ylittää laatumääritteen MIL-L-2105. SAE 75W-80 MAN 341 Type E-3, MAN 341 Type Z-4, ZF TE-ML 01L, ZF TE-ML 02L, ZF TE-ML 08, ZF TE-ML 16K, Volvo 97305.
 • Neste Gear EP: EP-vaihteistoöljyt henkilö-, kuorma- ja linja-autojen vaihteistoihin ympärivuotiseen käyttöön, kun suorituskykyvaatimus on API GL-4, esim. ZF-vaihteistot. EP-lisäaineistus tehostaa kulumisenestokykyä, mutta ei haittaa synkronoinnin toimintaa. Ylittävät laatumääritteet MILL-2105, ZF TE-ML 02A, 16A, 17A, 19A (80W-90) ja MB-Approval 235.1 (SAE 80W).
 • Neste Gear: Moniasteinen vaihteistoöljy, jossa on syöpymistä ja vaahtoamista estävä lisäaineistus, mutta ei EP-lisäaineita. Sillä saadaan synkronointi toimimaan moitteettomasti niissä vaihdelaatikoissa, joissa ei saa käyttää EP-tyyppistä öljyä.
 • Neste Gear MJ: Moniasteisia vaihteisto-hydrauliöljyjä erityisesti niitä traktoreita varten, joissa on vaihteisto, vetopyörästö ja  hydrauliikka samassa öljytilassa ja lisäksi “märät levyjarrut”. Kaikki Gear MJ laadut täyttävät laatumääreet API  GL-4, Allison C3 ja C4, Caterpillar TO-2 ja Massey Ferguson MF 1143. Lisäksi Gear MJ öljyt täyttävät muita Massey Fergusonin, Casen, Fordin ja John Deeren vaatimuksia viskositeeteistaan riippuen.
 • Neste Gear TO-4: Neste Gear TO-4 -öljyt (10W, 30) ovat erikoisvaihteistoöljyjä, jotka täyttävät uusimmat Caterpillar TO-4 ja Allison C4 laatuvaatimukset Ne antavat vaihteiston toiminnalle oikeat kitkaominaisuudet, tasaisen jarrujen toiminnan ja vähentävät hammaspyörien ja muiden voimansiirron osien kulumista. Neste Gear TO-4 soveltuu käytettäväksi sekä metallisten että paperityyppisten kitkamateriaalien kanssa.

Automaattivaihteistoöljyt

 • Neste ATF Multi: Kehittynyt täyssynteettinen automaattivaihteistoöljy. Suunniteltu erityisesti varmistamaan voimansiirto nykyaikaisissa automaattivaihteistoissa, joissa on vaatimuksena viimeisimmät GM Dexron-luokitukset. Soveltuu käytettäväksi myös ohjaustehostimissa, hydraulijärjestelmissä ja vanhemmissa automaattivaihteistoissa, joissa vaatimuksena on Dexron tai Mercon. Täyttää Dexron IID, IIE, III, IIIH, VI -vaatimukset ja monet OEM-hyväksynnät: BMW, Chrysler, Ford, Honda (ei CVT), Hyundai, KIA, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Toyota / Lexus (ei hybridit). Tarkista tarkempi soveltuvuus tuotetiedotteesta.

 • Neste ATF-S: Täyssynteettinen Dexron IIE -tyyppinen automaattivaihteistoöljy erittäin rasittaviin olosuhteisiin. Kestää erinomaisesti pakkasta ja korkeita käyntilämpötiloja. Täyttää Dexron IIE, Allison C3 ja C4 sekä Ford M2C-138 CJ, M2C-166 H, Ford Mercon, Caterpillar TO-2 Voith DIWA G 607, G 1363, ZF TE- ML 14 ja Mercedes Benz 236.8 -vaatimukset. Öljyn väri on punainen.
 • Neste ATF-X: Synteettinen automaattivaihteistoöljy. Ylittää laatumääritteet: GM Tyyppi A Suffix A, GM Dexron  IIIG. Allison C3 ja C4, Ford M2C-138 CJ, M2C-166 H, Ford  Mercon ja Voith DIWA. Öljyn väri on punainen.