Jätteet, tähteet ja tulevaisuuden raaka-aineet

Keskitymme raaka-ainehankinnoissamme jäte- ja tähderaaka-aineisiin. Erilaiset jätteet ja tähteet muodostavat valtaosan vuotuisista uusiutuvien raaka-aineiden syötöistämme. Keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä uskomme käyttävämme myös muunlaisia tulevaisuuden raaka-aineita.

Valikoimassamme on yli
10 erilaista
raaka-ainetta.

Jätteiden ja tähteiden osuus kasvoi
92 %:iin
uusiutuvien raaka-aineiden kokonaiskäytöstä vuoden 2021 ensimmäisellä vuosipuoliskolla

Tavoitteenamme prosessoida
yli 1 MT
jätemuovia vuosittain
vuodesta 2030 lähtien.

Haluatko lukea lisää?

LAAJA VALIKOIMA

Vaihtoehtoja fossiiliselle öljylle

Käytämme vuosittain lähes 10 erilaista vastuullisesti tuotettua raaka-ainetta valmistaaksemme uusiutuvia tuotteita jalostamoillamme Suomessa, Alankomaissa ja Singaporessa.
JÄTTEET JA TÄHTEET

Jätteet, tähteet ja tulevaisuus

Olemme jo yli vuosikymmenen ajan keskittyneet jäte- ja tähderaaka-aineisiin uusiutuvien raaka-aineiden hankinnassa. Niiden osuus vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla kasvoi 92 prosenttiin uusiutuvien raaka-aineiden syötöistä globaalisti. Keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä uskomme käyttävämme myös muunlaisia tulevaisuuden raaka-aineita.
TULEVAISUUS

Tutkimus tähtää monipuoliseen valikoimaan

Työskentelemme jatkuvasti uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden saatavuuden parantamiseksi. Kehitämme samalla teknologioita, joilla monipuolistamme nykyistä raaka-ainevalikoimaamme entisestään.

Kemiallisesti kierrätetty muovijäte korvaamaan raakaöljyä

Neste aikoo aloittaa nesteytetyn muovijätteen käytön perinteisen öljynjalostuksen uutena raaka-aineena.

Neste osti yhdysvaltalaisen Mahoney Environmental -yhtiön

Neste osti Mahoney Environmentalin ja sen tytäryhtiöt. Mahoney on yhdysvaltalainen johtava käytetyn paistorasvan keräys- ja kierrätysyhtiö.

Neste sijoitti Sunfire-yritykseen

Neste hankki vähemmistöosuuden saksalaisesta cleantech-yrityksestä Sunfire GmbH:sta. Yrityksen patentoidulla teknologialla voidaan tuottaa uusiutuvaa vetyä sekä muuntaa vettä ja hiilidioksidia petrokemian tuotteiden raaka-aineiksi.