Kohti 100 %:n jätteiden ja tähteiden osuutta 2025 mennessä

Kasvatamme jäte- ja tähderaaka-aineiden osuutta nykyisestä 83 prosentista kohti 100 prosentin osuutta uusiutuvien raaka-aineiden kokonaiskäytöstämme globaalisti vuoteen 2025 mennessä.

Valikoimassamme on yli
10 erilaista
raaka-ainetta.

Jätteet ja tähteet nykyisin
80 %
uusiutuvien raaka-aineiden kokonaiskäytöstä.

Tavoitteenamme prosessoida
yli 1 MT
jätemuovia vuosittain
vuodesta 2030 lähtien.

Haluatko lukea lisää?

LAAJA VALIKOIMA

Vaihtoehtoja fossiiliselle öljylle

Käytämme vuosittain lähes 10 erilaista vastuullisesti tuotettua raaka-ainetta valmistaaksemme uusiutuvia tuotteita jalostamoillamme Suomessa, Alankomaissa ja Singaporessa.
JÄTTEET JA TÄHTEET

100 % jätteitä ja tähteitä

Olemme jo yli vuosikymmenen ajan keskittyneet jäte- ja tähderaaka-aineisiin. Pyrimme nyt kasvattamaan niiden osuuden 100 prosenttiin uusiutuvien raaka-aineiden kokonaiskäytöstämme vuoteen 2025 mennessä.
TULEVAISUUS

Tutkimus tähtää monipuoliseen valikoimaan

Työskentelemme jatkuvasti uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden saatavuuden parantamiseksi. Kehitämme samalla teknologioita, joilla monipuolistamme nykyistä raaka-ainevalikoimaamme entisestään.

Kemiallisesti kierrätetty muovijäte korvaamaan raakaöljyä

Neste aikoo aloittaa nesteytetyn muovijätteen käytön perinteisen öljynjalostuksen uutena raaka-aineena.

Neste osti yhdysvaltalaisen Mahoney Environmental -yhtiön

Neste osti Mahoney Environmentalin ja sen tytäryhtiöt. Mahoney on yhdysvaltalainen johtava käytetyn paistorasvan keräys- ja kierrätysyhtiö.

Neste sijoitti Sunfire-yritykseen

Neste hankki vähemmistöosuuden saksalaisesta cleantech-yrityksestä Sunfire GmbH:sta. Yrityksen patentoidulla teknologialla voidaan tuottaa uusiutuvaa vetyä sekä muuntaa vettä ja hiilidioksidia petrokemian tuotteiden raaka-aineiksi.