Puhtaimmat ja luotettavimmat tuotteet veneilyyn – Kaikki yhdeltä laiturilta

Kaikki veneilijän palvelut yhdeltä laiturilta

Nesteen veneasemat palvelevat sisävesi- ja meriveneilijöitä monipuolisesti ja ammattitaidolla. Veneasemat tarjoavat samalta laiturilta veneiden polttonesteet, voiteluaineet ja pullokaasut sekä veneilijöitä tukevat palvelut.

Katso lähin veneasema.

Neste tarjoaa veneilyyn markkinoiden laadukkaimmat polttoaineet. Myrkyttömästi palava Neste Pro™ pienmoottoribensiini on puhtainta ja käytössä miellyttävintä bensiiniä. Nesteen laadukkaat dieselit taas estävät bakteerikasvuston ongelmaa ja vähentävät veneiden huoltotarvetta. Nesteen veneasemilta saat parhaat tuotteet ja veneilijöitä tukevat palvelut yhdeltä laiturilta.

Markkinoiden puhtain ja laadukkain: Neste Pro pienmoottoribensiini

Kun järvenselkä on kuulas ja keli parhaimmillaan, veneilystä tulee entistäkin miellyttävämpää markkinoiden puhtaimmalla bensiinillä. Myrkyttömästi palavan Neste Pro™ pienmoottoribensiinin käytöstä on veneilijälle monia eri hyötyjä.

  • Ei myrkyllisiä ainesosia. Neste Pro™ pienmoottoribensiinit eivät sisällä aromaatteja, olefiineja tai nafteeneja tai muita myrkyllisiksi luokiteltavia ainesosia. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun moottorin pakokaasut voivat kulkeutua veneeseen, kuten perämoottoriveneissä.
  • Miellyttävä käytössä. Pienmoottoribensiini on lähes hajuton, ja sitä myös haihtuu tavallista bensiiniä vähemmän. Veneeseen ei tule bensan hajua.
  • Paras säilyvyys – veneen moottori lähtee keväällä helposti käyntiin. Talvisäilytyksen aikana tavallinen bensiini ikääntyy ja alkaa muun muassa hartsiintua, jolloin se voi tukkia venemoottorin kaasuttimen. Pienmoottoribensiini kestää säilytystä pitkään, mikä takaa huolettoman toiminnan keväällä.
  • Vähentää huoltotarpeita. Parafiinisen koostumuksen ansiosta pienmoottoribensiini palaa puhtaammin, joten moottoriin ei jää karstaa ja huoltotarpeet vähenevät.

Huom! Kaksitahtisiin veneen moottoreihin suositellaan ensisijaisesti Neste Pro 4T pienmoottoribensiiniä ja venemoottorikäyttöön suunniteltua kaksitahtiöljyä, esimerkiksi Neste Marine 2T:tä.

Neste Pro pienmoottoribensiiniä myydään pienpakkauksissa esimerkiksi Neste-asemilla. Asemahaulla löydät myös Neste-asemat, jotka tarjoavat pienmoottoribensiiniä mittarimyynnissä.

Muistathan! Kun veneilykausi on ohi, Neste Pro pienmoottoribensiini on paras valinta säilytysbensiiniksi. Pienmoottoribensiini ei hartsiinnu, mikä takaa huolettoman toiminnan keväällä.

Laadukas diesel estää veneiden bakteerikasvustoa

Polttoainesuodattimen tukkeutuminen on riskinä erityisesti veneiden dieselmoottoreissa. Yleinen syy tähän on heikkolaatuinen dieselpolttoaine. Jotkin dieselit sisältävät ensimmäisen sukupolven biodieseliä (FAME tai RME), joka voi aiheuttaa bakteerikasvustoa tankkiin. Vältä ongelmia tankkaamalla veneeseen Nesteen laadukasta dieselpolttoainetta.

Polttoainesuodattimen tukkeutumista voidaan välttää seuraavilla keinoilla:

  • Tankkaa varsinkin talviseisonnan ajaksi polttoainetta, jossa ei ole lainkaan bakteerikasvustoa aiheuttavaa FAME- tai RME-biodieseliä. Nesteen dieselit eivät sisällä lainkaan FAMEa tai RMEtä vaan toisen sukupolven uusiutuvaa dieseliä, joka on laadukkaampaa kuin fossiilinen diesel.
  • Huolla ja puhdista veneen laitteet ennen venematkaa. Huolehdi etenkin siitä, että polttoainesäiliön pohjalle, vedenerottimeen tai suodattimeen ei ole päässyt kertymään vettä.
  • Hanki mukaan varasuodatin varapolttoaineen lisäksi mahdollisia moottoriongelmia varten. Jos polttoainesuodatin on tukossa, varasuodatin voi auttaa jatkamaan matkaa.
  • Jos polttoaineessa esiintyy bakteerikasvustoa, puhdista säiliö ja vaihda suodattimet. Käytä bakteereja vastaan tarkoitettua lisäainetta ainoastaan kuuriluontoisesti kasvuston poistamiseen. Lisäaineita ei pidä käyttää jatkuvasti, sillä ne voivat menettää tehonsa.

Lue lisää: Polttoaineissa ja auton nesteissä on merkittäviä laatueroja – Erot näkyvät niin tutkimuksissa kuin arjessakin.