Neste MY Uusiutuva Lataus

Helppo ja tehokas valinta sähköautoilijoille

Neste MY Uusiutuva Lataus tarjoaa sähköautoilijalle mahdollisuuden sähköauton lataukseen tehokkaasti. Neste MY Uusiutuva Lataus perustuu suurteholataukseen, ja latauspaikoilla on asemakohtaisesti 6-8 tilavaa latauspaikkaa. Neste MY Uusiutuva Lataus -asemat tulevat löytymään keskeisten liikenneasemien yhteydestä, joten voit viettää tauon mukavissa merkeissä.

Suuri latausteho, isot latauskeskukset useilla latauspisteillä ja helppo maksaminen kortilla, Neste-äpillä tai Neste-korteilla mahdollistavat mukavamman ja tehokkaamman matkan teon!

 

Hae lähin Neste MY Uusiutuva Lataus -asema

Hae lähin asema

 

Neste MY Uusiutuva Lataus -asemat:

 • Neste Hankasalmi Jari-Pekka
 • Neste Hartola Jari-Pekka
 • Neste Heinola Vierumäki Matkakeidas
 • Neste Hollola-Hopeakallio Matkakeidas
 • Neste Express Huittinen Härkäpakari
 • Neste Joroinen Jari-Pekka
 • Neste Oulu Maikkula
 • Neste Paltamo-Kontiomäki 
 • Neste Pihtipudas-Niemenharju
 • Neste Salo-Kivihovi

Loppuvuoden 2023 aikana Suomessa avataan Neste My Uusiutuva Lataus -asema: Neste Lapinjärvi-Pukaro.

Nesteen Baltiassa sijaitsevista suurteholatauspisteistä ensimmäinen on avattu Virossa, Tallinnassa Kadakan asemalla heinäkuussa 2023. Avaamme Latvian ja Liettuan asemillaan ensimmäiset suurteholatauspisteet vuoden 2023 loppuun mennessä.

 

Miten Neste MY Uusiutuva Lataus toimii?

 1. Aja vapaalle latauspistelle.
 2. Kiinnitä latauspistoke autoosi.
 3. Maksa lataus Neste-äpillä tai pankkikortilla ja anna auton latautua. Voit sillä välin nauttia vaikka kupillisen kuumaa Neste-myymälässä.
 4. Latauksen päätyttyä irroita latauspistoke ja aseta se takaisin telineeseen.

 

Hae lähin Neste MY Uusiutuva Lataus -asema

Hae lähin asema

Neste MY Uusiutuva Lataus tarjoaa uusiutuvaa sähköä tehokkaasti ja saavutettavasti

Onko asemilla saatava sähkö uusiutuvaa? Mistä se on peräisin?

Neste-asemille ostettu sähkö on 100 % uusiutuvista energialähteistä. Asemillamme käytetään pääosin tuulisähköä.

Mikä tekee palvelusta tehokkaan?

Palvelussa on kiinnitetty huomiota latauspisteiden riittävyyteen ja siihen, että sähköauton latausaseman suuri kokonaiskapasiteetti palvelee kerralla useampaa autoilijaa. Käytämme suurteholatauspisteissämme alan viimeisintä teknologiaa, josta on sähköautoilijoille hyötyä etenkin ruuhka-aikoina ja lomasesonkeina. Tyypillisesti Neste MY Uusiutuva Lataus -asemalla tehoyksiköiden yhteisteho on n. 600 kW ja latausasemalla voi olla parhaimmillaan jopa 8 lataussatelliittia. 600 kW kokonaisteho on erittäin suuri, eikä markkinoilla ole nähty julkisissa lokaatioissa juurikaan vastaavia lataustehoja.

Mitä tarkoittaa lataustehon dynaaminen jakaminen käyttäjien kesken?

Dynaaminen tehonjako tarkoittaa, että käytössä olevien latauspisteiden määrästä riippuen, latausaseman kokonaistehoa jaetaan latauspisteiden kesken jatkuvasti siten, että aseman kokonaiskapasiteetti saadaan optimaalisesti hyödynnettyä. Tämä tarjoaa mahdollisimman tehokkaan latauksen usealle käyttäjälle samanaikaisesti. Jos yksittäinen lataava auto ei pysty ottamaan vastaan kaikkea tarjottua tehoa, tarjotaan säästyvää lataustehoa muille autoille.

Tyypillisesti Neste MY Uusiutuva Lataus -asemalla tehoyksiköiden yhteisteho on n. 600 kW ja latausasemalla voi olla parhaimmillaan jopa 8 lataussatelliittia. Tämä tarkoittaa käytännössä, että 150 kW:n teho saadaan tarjottua kun käytössä on neljä lataajaa kahdeksasta. Latauspiste tarjoaa 75 kW:n tehon, jos kaikki kahdeksan latauspistettä ovat käytössä samanaikaisesti täydellä teholla.

Miksi palvelun saatavuus on erinomainen?

Neste tarjoaa sähköauton lataukseen satelliittiratkaisun, jolla on erinomainen maine lataajien keskuudessa. Nykyään useassa latauslokaatiossa on vain pari latauspistettä. Latauspisteiden vähäinen määrä lisää latausjonojen mahdollisuutta. Nesteen ratkaisussa yhdessä latauslokaatiossa on useimmiten jopa 8 lataussatelliittia. Näin sähköautoilija voi luottaa siihen, että lokaatiossa on vapaa latauspistoke, ja siksi Neste MY Uusiutuva Lataus -asema on hyvin houkutteleva pysähdyspaikka.

Kuinka maksu suoritetaan ja mitä lataus maksaa?

Sähköauton lataaminen Neste MY Uusiutuva Lataus -latausasemalla maksetaan kätevästi joko Nesteen mobiilisovelluksella Neste-äpillä, Nesteen yrityskortilla tai omalla pankkikortilla. Lataukset veloitetaan heti latauksen yhteydessä ja maksat vain toteutuneista kilowattitunneista. Löydät ajantasaiset hintatiedot Neste-äpistä ja asemalta.

Sopiiko Neste MY Uusiutuvan Latauksen latauskaapeli autooni?

Täyssähköautoissa on tavallisimmin Tyypin 2 -peruslataus- sekä pikalatauksen CCS-liitännät. Näiden lisäksi joissain harvemmissa ajoneuvoissa on käytössä CHAdeMO-liitin. Neste MY Uusiutuva Lataus -aseman latauspistokkeet ovat suurteholatauslatausta, ja niissä käytetään eurooppalaisen latausstandardin mukaista CCS liitintä. Kaikissa latauslaitteissa on valmiina latauspiuha ja latauspistoke. Tyypin 2 peruslatausliittimellä, tai CHAdeMO -liittimellä ei voi ainakaan ensivaiheessa ladata Neste MY Uusiutuva Lataus -asemalla.

Kuinka nopeasti autoni latautuu?

Toteutuva latausteho riippuu useasta eri tekijästä, kuten autosi kyvystä ottaa sähköä vastaan, lämpötilasta, auton akun varaustilasta sekä latausasemalla käytössä olevien lataussatelliittien määrästä. Tyypillisesti sadan kilometrin toimintamatkan lataus kestää noin 10-15 minuuttia.

Kerryttääkö Neste MY Uusiutuvan Latauksen käyttö Plussa-etuja?

Joulukuussa avautuva Neste MY Uusiutuva Lataus -asema on Nesteen ensimmäinen julkinen sähkölatausasema. Kehitämme palvelua jatkuvasti, ja osana jatkokehitystä meillä on tarkoituksena tuoda Plussa edut myös sähkölatauksen piiriin. Nyt ensimmäisessä vaiheessa Plussa-etuja ei kuitenkaan sähkölatauksista vielä kerry.