Olet täällä

Uusiutuva propaani – puhtaasta polttoaineesta tuli vielä puhtaampaa

Neste tuottaa uusiutuvaa propaania Rotterdamin jalostamolle rakennetussa yksikössä. Se puhdistaa ja erottaa uusiutuvaa propaania jalostamon tuotannon sivutuotekaasuista. 

Nesteen uusiutuvaa propaania valmistavan laitoksen tuotantokapasiteetti on 40 000 tonnia vuodessa ja SHV Energyllä on yksinoikeus tuotteen jakeluun neljän vuoden ajan, mikä tarkoittaa yhteensä 160 000 tonnia. SHV Energyn markkinoi ja myy tuotetta eurooppalaisille asiakkailleen nimellä BioLPG.

Tuotettu 100-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista 

Uusiutuva propaani tuotetaan 100-prosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista, kuten jätteistä ja tähteistä sekä kestävästi tuotetuista kasviöljyistä.

Uusiutuva propaani on puhtaampi vaihtoehto perinteiselle propaanille, ja sitä voidaan käyttää paitsi teollisuudessa, niin myös ruuanvalmistuksessa ja lämmityksessä. Se soveltuu sellaisenaan myös polttoaineeksi nestekaasuautoihin (ns. LPG-auto), jotka ovat jo yleisiä joissain Euroopan maissa.

Käytössä uusiutuva propaani on täysin samanlaista kuin perinteinen propaani, joten sitä voidaan helposti sekoittaa fossiiliseen propaaniin ja käyttää kaikissa propaanin nykyisissä käyttökohteissa.

Lue lisää: