AdBlue-urealiuos – alhaisemmat päästöt ja parempi hyöty moottorille

AdBlue-urealiuosta käytetään vähentämään typen oksidipäästöjä ja optimoimaan moottorin toimintaa uusimmissa dieselmoottoreissa. Neste toi AdBlue-liuoksen markkinoille ensimmäisten joukossa Suomessa.

AdBlue on ISO- ja DIN-standardoitu urea-vesiliuos, jonka käyttö vähentää haitallisia päästöjä ja parantaa näin ympäristön ilmanlaatua.

AdBlue on lisäaine, jota käytetään uusissa SCR-teknologialla varustetuissa ajoneuvoissa. SCR tulee sanoista Selective Catalytic Reduction ja tarkoittaa valikoitua katalyyttistä pelkistystä. AdBluen avulla pakokaasujen jälkikäsittelyssä täytetään Euro IV, Euro V ja Euro VI -päästönormien vaatimukset. SCR-järjestelmä on vakiintunut laajalti käyttöön, sillä lähes kaikki autonvalmistajat ovat päätyneet tähän yhteiseen ratkaisuun päästötasojen alentamiseksi.

SCR-katalysaattori asennetaan ajoneuvojen dieselmoottoreiden pakoputkistoon. Katalysaattorin toiminta edellyttää AdBlue-lisäainetta, jota suihkutetaan pakokaasun sekaan ennen katalysaattoria. Lisäainetta varten ajoneuvot varustetaan polttoainetankin lisäksi erillisellä AdBlue-tankilla.

Kuinka AdBlue toimii?

SCR-järjestelmän avulla autonvalmistajat pyrkivät paloprosessin optimointiin ja maksimitehon saavuttamiseen. Katalysaattori pelkistää typen oksidit typeksi ja vedeksi AdBluen avulla. AdBluen kulutus on muutamia prosentteja dieselpolttoaineen kulutuksesta.

AdBluen käsittelyssä ja säilytyksessä on hyvä huomioida, että se jäätyy -11 °C lämpötilassa, ja sitä tulee säilyttää sisätiloissa alle 25 °C lämpötilassa. AdBlue säilyy käyttökelpoisena 18 kuukautta pakkaus- tai tankkauspäivästä. Katso ohjeet AdBluen tehokkaaseen käyttöön oheisesta linkistä.

Nesteen AdBlue -verkosto

Neste aloitti ensimmäisenä öljy-yhtiönä Suomessa AdBlue-urealiuoksen myynnin vuonna 2005. AdBlueta voit tankata yli sadalta Neste Truck- ja D-asemalta. AdBlue-jakeluverkosto laajenee jatkuvasti ja tuotetta myyvät asemat löydät helposti Nesteen asemahaun kautta.

AdBlueta on myynnissä Nesteen liikenneasemilla, jälleenmyyntiverkostossa sekä Nesteen verkkokaupassa 1,89 ja 10 litran kanistereissa sekä 200 litran tynnyreissä ja 1000 litran IBC-konteissa.

Katso vinkit Adbluen tehokkaaseen käyttöön.