Neste MY:tä kelpaa esitellä

Kun AutoWay hieroo kauppaa, esittelyautot kulkevat Neste MY uusiutuvalla dieselillä.

Kun Suomen maanteillä vastaan tulee huippuunsa varusteltu, katseita kääntävä pikkubussi, on varsin mahdollista, että sen on tuonut maahan ja myynyt Seinäjoella toimiva AutoWay. 

“Vaikka tämä autokauppaa onkin, niin kuitenkin kysymyksessä on melko spesiaali ala. Markkina-alueemme on koko Suomi”, toinen AutoWayn yrittäjistä, Sami Niemistö kertoo.

Kokoluokassa 9-30 -paikkaisia busseja sekä 1+8 -paikkaisia autoja maahantuovan AutoWayn edustamat korivalmistajat ovat Automet, EVM, Unvi ja Lectica. Pääsääntöisesti autojen alustoina ovat Mercedes-Benz ja Iveco.

“Nämä merkit valikoitiin meille asiakkaiden tarpeeseen ja kokemukseen perustuen. Kaikki tietävät, että niillä on luotettava ja vankka maine. Lisäksi hyvien korivalmistajakumppanien ansiosta pystymme Sprinter-kokoluokassa toteuttamaan asiakkaan tarpeiden mukaisen ratkaisun.”

AutoWayn yrittäjä Pekka Purtanen kertoo, että AutoWayn kilpailuvaltteja ovat laadukkaat tuotteet, ripeät toimitukset sekä varastosta nopeasti löytyvät uudet autot ja varaosat.

“Jälkimarkkinointi on meillä vahvassa roolissa, kuten muutenkin asiakkaan kuunteleminen ja ymmärtäminen. Kustomoinneissa ollaan herkällä korvalla sen suhteen mitä asiakas tarvitsee”, Purtanen sanoo.

“Neste MY on meille ylivertainen ratkaisu. Sen suhteen ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin ottaa käyttöön ja se sopii kaikkiin autoihin ja laitteisiin.”
Sami Niemistö, AutoWay

Sami Niemistö näkee vastuullisuuden ja ympäristöarvot kiinteänä osana AutoWayn toimintaa ja kilpailukykyä.

“Suhtaudumme hyvinkin vakavasti sellaisiin vastuullisuusasioihin, joihin voimme itse suoraan vaikuttaa.”

AutoWayn toimitiloissa on otettu käyttöön aurinkokennot ja LED -valaistus, ja kierrätys on järjestetty mahdollisimman tehokkaaksi. Niemistö kertoo, että Neste MY uusiutuvan dieselin jakeluverkoston laajentuminen oli AutoWaylle loistouutinen. Kun Neste MY tuli saataville Seinäjoelle, AutoWay otti uusiutuvan polttoaineen käyttöön saman tien.

“Suhtaudumme hyvinkin vakavasti sellaisiin vastuullisuusasioihin, joihin voimme itse suoraan vaikuttaa.”
Sami Niemistö, AutoWay

Neste MY uusiutuva diesel jalostetaan sataprosenttisesti uusiutuvista raaka-aineista. Neste MY:n avulla yritys voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjään jopa 90 prosenttia fossiilisiin dieseleihin verrattuna.

“Neste MY on meille ylivertainen ratkaisu. Sen suhteen ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin ottaa käyttöön ja se sopii kaikkiin autoihin ja laitteisiin.”

Nesteen uusiutuva diesel on AutoWaylla käyttövoimana muun muassa autonkuljetusajoneuvossa, joka kulkee rahtisatamaan ja asiakkaille. 

“Tiivistetysti sanottuna valitsemme Neste MY:n aina silloin kun sitä on saatavilla ja mahdollisuus käyttää. Eräs tärkeä juttu meille on, että Neste MY ei nokea eikä haise. Myös hiukkasloukku ja pakokaasujen takaisinkierrätysjärjestelmä pysyy puhtaampana.”

Niemistö kertoo, että AutoWay käyttää Neste MY:tä jopa lämmittävän painepesurin polttoaineena. Näkyvimmillään Nesteen uusiutuva diesel on kuitenkin AutoWayn esittelyajoissa. 

“Kun asiakas tutustuu uuteen autoon, hänelle kerrotaan että nyt muuten ajetaan uusiutuvalla polttoaineella. Ja jos kaupat tulee, niin vinkkaamme myös tankkaamaan Neste MY:tä jatkossakin”, Niemistö hymyilee.