Ohje tankkaamiseen ja kuitin tulostamiseen

Neste-asemilla automaattitankkaus sujuu mutkattomasti seuraavilla ohjeilla. Muista seurata myös automaatin näytön ohjeita ollessasi paikan päällä. Verkostomuutoksen ja laiteuudistuksien yhteydessä toimintatapa saattaa vaihdella eri asemilla. Asiakaspalvelijamme auttavat Sinua tarvittaessa numerossa 0200 80100.

Korttitankkaus

 1. Lue maksuautomaatin ohjeet. Tarvittaessa voit valita jonkin muun kielen kuin suomen.
 2. Jos käytössäsi on asemalle kelpaava kanta-asiakaskortti, syötä se kortinlukijaan. Automaatti ilmoittaa tällöin tunnistaneensa kanta-asiakkuuden. 
 3. Ota kanta-asiakaskorttisi talteen ja syötä tilalle maksukorttisi. Jos kanta-asiakaskorttisi on itsessään myös maksukortti, voit jatkaa korttia vaihtamatta.
 4. Näppäile tunnuslukusi. 
 5. Syötettyäsi tunnusluvun oikein, automaatti pyytää valitsemaan mittarin ja palauttaa korttisi. 
 6. Valitse autosi vieressä olevan mittarin numero. 
 7. Nosta haluamaasi polttoainetta vastaava tankkauspistooli telineestään ja työnnä pistoolin nokka autosi tankkausaukkoon. 
 8. Aloita tankkaus painamalla pistoolin liipaisin rauhallisesti pohjaan. Tankkauksen aikana anna pistoolin levätä tukevasti, mutta liipaisimen painamista lukuun ottamatta vapaana syvällä tankkausaukossa. Tarpeeton pistoolin kääntely saattaa turhaan laukaista mittarissa turvallisuussyistä olevan ylitäytön estoventtiilin ennen kuin tankki on täynnä. Tankin tultua täyteen, kuuluu pistoolista naksahdus, kun polttoaineen virtaus loppuu automaattisesti. 
 9. Nyt voit vapauttaa liipaisimen, ravistella pistoolin nokkaan jääneet polttoainepisarat tankkiin sekä palauttaa pistoolin takaisin telineeseen. 
 10. Maksuautomaatti kysyy, haluatko tankkauksesta kuitin.

Setelitankkaus

 1. Lue maksuautomaatin ohjeet. Tarvittaessa voit valita jonkin muun kielen kuin suomen.
 2. Jos käytössäsi on asemalle kelpaava kanta-asiakaskortti, syötä se kortinlukijaan. Automaatti ilmoittaa tällöin tunnistaneensa kanta-asiakkuuden. 
 3. Setelit tulee syöttää automaatin etupaneelissa esitetyn ohjeen suuntaisina. Ennen seteleiden syöttöä oio niissä mahdollisesti olevat taitokset, jottei automaatti palauta seteleitä, koska se on tulkinnut ne virheellisiksi. Automaatin näytöltä voit koko ajan seurata paljonko rahaa olet tankkausta varten syöttänyt. 
 4. Kun haluttu rahamäärä täyttyy, paina sen jälkeen setelikuittausnappia. 
 5. Valitse autosi edessä olevan mittarin numero. 
 6. Nosta haluamaasi polttoainetta vastaava tankkauspistooli telineestään ja työnnä pistoolin nokka autosi tankkausaukkoon. 
 7. Aloita tankkaus painamalla pistoolin liipaisin rauhallisesti pohjaan. Tankkauksen aikana anna pistoolin levätä tukevasti, mutta liipaisimen painamista lukuun ottamatta vapaana syvällä tankkausaukossa. Tarpeeton pistoolin kääntely saattaa turhaan laukaista mittarissa turvallisuussyistä olevan ylitäytön estoventtiilin ennen kuin tankki on täynnä. Tankin tultua täyteen, kuuluu pistoolista naksahdus, kun polttoaineen virtaus loppuu automaattisesti. 
 8. Nyt voit vapauttaa liipaisimen, ravistella pistoolin nokkaan jääneet polttoainepisarat tankkiin sekä palauttaa pistoolin takaisin telineeseen. 
 9. Mikäli haluat tankkauksestasi kuitin, sinun tulee painaa tankkauksen jälkeen automaatista sen mittarin valintanuppia, josta juuri tankkasit.