Hydrauliöljyt

Hydrauliikkaa esiintyy nykyään lähes kaikissa maarakennukseen, metsätyöhön, rakentamiseen tai tavaroiden siirtelyyn ja kuljettamiseen tarkoitetuissa työkoneissa ja ajoneuvoissa.

Monet maansiirtokoneet, kaivurit, metsäkoneet jne. toimivat kokonaan hydrauliikan avulla ja lähes jokaisessa kuorma-autossa on hydraulinen nosturi, vaihtolava, telinostin tai ainakin ohjaustehostin.

Hydraulijärjestelmässä käytettävän öljyn on oltava oikean jäykkyistä, oikein lisäaineistettua, puhdasta ja vedetöntä eikä se saa olla hapettumalla pilaantunutta. Joissain hydraulialan oppaissa kerrotaan jopa 90 % hydrauliikan vaurioista johtuvan öljystä. Vauriot voivat johtua myös muista syistä. Tällaisia ovat öljyn sekaan päässyt vesi, lika tai jopa hiekka. Myös vääränlaatuinen lisäysöljy tai määräaikaisen öljyn- ja suodattimien vaihdon laiminlyönti saattavat aiheuttaa vakavia vaurioita. Noudattamalla huolellisesti valmistajan ohjeita varmistetaan hydraulijärjestelmän pitkäikäinen ja moitteeton toiminta.

Tilaa tuotteita tästä.

Ajoneuvojen hydrauliöljyt

  • Neste Hydrauli Arctic: Neste Hydrauli Artic -sarjan öljyt ovat ulkokäyttöön tarkoitettuja erittäin hyvin pakkasta kestäviä moniasteisia erikoishydrauliöljyjä. Hydrauli 15 Arctic on arktisiin olosuhteisiin sopiva öljy, jonka poikkeuksellisen hyvä kylmäjuoksevuus takaa laitteiden häiriöttömän toiminnan jopa -40 °C pakkasilla. Hydrauli 28 Arctic on poikkeuksellisen laajalla käyttölämpötila-alueella toimiva myös erittäin kylmiin olosuhteisiin sopiva öljy. Neste Hydrauli Arctic on oikea valinta erityisesti silloin kun hydraulijärjestelmää käytetään vain ajoittain ja öljyn lämpötila käynnistettäessä on hyvin alhainen. Tyypillisiä käyttökohteita Neste Hydrauli Arctic -sarjan tuotteille ovat esimerkiksi perälautanosturit, jäteautojen hydrauliikka ja laivojen kansihydrauliikka.
  • Neste Multihydrauli: Neste Multihydrauli on erikoishydrauliöljy Multilift-laitteisiin. Kestää erinomaisesti alhaisia lämpötiloja ja estää kulumista. Sopii myös yleisöljyksi ajoneuvojen päällerakenteisiin.
  • Neste Hydrauli Super: Neste Hydrauli Super-sarjan öljyt ovat ulkokäyttöön tarkoitettuja huippulaatuisia laajan käyttölämpötila-alueen omaavia Super-luokan moniastehydrauliöljyjä. Neste Hydrauli 15 ja 22 Super soveltuvat hyvän pakkaskestävyytensä ansiosta erinomaisesti talvikäyttöön. Neste Hydrauli 32 Super on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön. Raskaaseen kesäkäyttöön oikea valinta on Neste Hydrauli 46 ja 68 Super. Neste Hydrauli 46 Super soveltuu käytettäväksi myös talvella, kunhan esilämmityksestä huolehditaan ja kun pakkasta ei ole liikaa. Neste Hydrauli Super-sarjan tuotteita käytetään esimerkiksi kaivureiden, metsä- ja maansiirtokoneiden, trukkien ja nostureiden hydrauliikassa.
  • Neste Hydrauli: Neste Hydrauli on korkealaatuinen yleishydrauliöljy ulkokäyttöön. Neste Hydrauli 32 on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön. Neste Hydrauli 46 suositellaan vaativaan jatkuvakäyttöiseen ulkohydrauliikkaan. Tyypillisiä käyttökohteita Neste Hydrauli -sarjan tuotteille ovat kaivurit, metsä- ja maansiirtokoneet, trukit jne.

Synteettiset luonnossa hajoavat hydrauliöljyt

  • Neste Biohydrauli SE: Neste Biohydrauli SE-sarjan (15, 32, 46) öljyt ovat täyssynteettisiä luonnossa nopeasti hajoavia huippuluokan hydrauliöljyjä. Ne eivät ohene käytössä, mikä takaa niille pitkän käyttöiän. Sen lisäksi korkea viskositeetti-indeksi antaa laajan käyttölämpötila-alueen. Neste Biohydrauli-öljyjen käyttöä suositellaan erityisesti metsä- ja maansiirtotyössä pohjavesialueilla, vesistötöissä, vedenpuhdistamoissa, metsäkoneissa, laivoissa ja satamalaitteissa. Neste Biohydrauli SE-sarjan öljyt täyttävät vaatimuksen Svensk Standard SS 15 54 34 BV Miljöanpassad. Niiden biohajoavuus on yli 80% (OECD 301F).

Teollisuuden hydrauliöljyt

  • Neste Paine: Neste Paine-sarjan (esim. Neste Paine 32) öljyjä käytetään teollisuuden hydraulisissa voimansiirtojärjestelmissä. Niiden lisäaineistus antaa tehokkaan suojan kulumista, korroosiota, hapettumista ja vaahtoamista vastaan. Ne sopivat käytettäviksi erilaisissa teollisuuden pumppu- ja moottorityypeissä. Muita käyttökohteita ovat vaihteistot, ilmakompressorit, sumuvoitelulaitteet yms. Neste Paine -sarjan öljyt Täyttävät DIN 51524-2 HLP-vaatimukset.
  • Neste Paine ZFX: Tuhkaton korkealaatuinen teollisuushydrauliöljy. Erinomaiset kulumisenesto- ja suodatettavuusominaisuudet. Täyttää uuden Denison HF-0 -spesifikaation, johon sisältyy vaativa Denison T6H20C -hybridipumpputesti. Neste Paine ZFX (32, 46, 68) on suorituskyinen öljy erilaisiin teollisuushydrauliikkajärjestelmiin.

Synteettiset hydrauliöljyt

  • Neste Synhydrauli: Neste Synhydrauli-öljyt (15, 32) soveltuvat ympärivuotisiksi öljyiksi erittäin vaativiin olosuhteisiin. Erinomainen kylmänkestävyys ja hapettumiskestävyys tekevät niistä ihanteellisia vaihtelevissa lämpötiloissa toimiviin hydraulijärjestelmiin.

Tilaa tuotteita tästä.