Neste Express Rykmentinpuisto ‒ tervetuloa tulevaisuuden liikenneasemalle!

Neste avaa Tuusulan Rykmentinpuistoon, vuoden 2020 Asuntomessualueelle, tulevaisuuden liikenneaseman. Kyseessä on Suomen ensimmäinen vähäpäästöinen asema, jolla on yli 30 % pienempi hiilijalanjälki verrattuna perinteiseen huoltoasemaan. Jakeluaseman rakentamisessa, käytössä ja tuotevalikoimassa on käytetty mahdollisimman vähän ilmastoa kuormittavia ratkaisuja. 

Asema avautuu torstaina 9.7.2020, osoitteeseen Puistometsäntie 1, Tuusula. Tällöin löydät asemalta seuraavat palvelut:

  • Diesel-autoihin soveltuvan Neste MY uusiutuva diesel -polttoaineen, joka vähentää autoilijan ja yrityksen omia kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 % verrattuna fossiiliseen dieseliin
  • Sähköautojen pikalatauskentän, joka on Suomen ensimmäinen neljää sähköautoa yhtäaikaa lataava älykäs pikalatauskenttä
  • Neste Easy Deli -itsepalvelukaupan, jossa RFID-teknologia skannaa kaikki ostoksesi kerralla, esimerkiksi suoraan ostoskassin läpi
  • Postin OmaPosti-kioskin, josta voi noutaa, palauttaa ja lähettää paketit sekä kirjatut kirjeet kotimaahan ja ulkomaille, viikon jokaisena päivänä

Lisäksi myöhemmin syksyllä asemalle avautuu myös:

  • Tuusulan ensimmäinen bio- ja maakaasun tankkausasema, jossa voit tankata autoosi uusiutuvaa ja kotimaista biokaasua
  • Bensiinin tankkauspiste, jossa voit tankata autoosi bensiiniä Suomen ensimmäisestä maanpäällisestä polttoainesäiliöstä

Heräsikö kysymyksiä? Kokosimme alle usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

Miksi asema on “Suomen ensimmäinen vähäpäästöinen jakeluasema”? Mitä se käytännössä tarkoittaa? 

Rykmentinpuiston aseman rakentamisessa, käytössä ja tuotevalikoimassa on käytetty mahdollisimman vähän ilmastoa kuormittavia ratkaisuja. Easy Delin ja jakeluaseman rakenteissa on hyödynnetty CLT-elementtejä (cross laminated timber), kalliomurske on osittain korvattu betonimurskeella, asfaltin seassa on käytetty kumirouhetta, ja bensiinin polttoainesäiliö sijoitetaan maan pinnalle, jolloin vältytään ilmastoa kuormittavilta kaivuu- ja louhintatöiltä. Lisäksi jakeluaseman käyttämä energia saadaan Easy Delin katolle asennetuista aurinkopaneeleista, sekä tuuli- ja vesivoimalla tuotetusta uusiutuvasta sähköstä. 

Tarjolla olevien uusiutuvan dieselin, biokaasun ja sähkön käyttäminen vähentävät vuodessa yhteensä yli 80 % ilmastopäästöjä keskimääräisiin tankkaustuotteisiin verrattuna. Asema on kokonaisuudessaan 31,2 % vähäpäästöisempi kuin perinteisellä rakennustavalla rakennettu, keskimääräisiä tankkaustuotteita myyvä jakeluasema. 

Neste MY uusiutuva diesel ‒ soveltuuko se kaikkiin ajoneuvoihin?

Rykmentinpuiston asemalta löytyvä Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoaine soveltuu kaikkiin dieselmoottoreihin ja -ajoneuvoihin sellaisenaan. Suomessa myytävä Neste MY uusiutuva diesel on valmistettu 100 %:sti jätteistä ja tähteistä, ja se on erinomainen vaihtoehto oman hiilijalanjäljen pienentämiseksi. 

Miten sähköautojen älykäs pikalatauskenttä toimii? 

Tulevaisuuden huoltoasemalla on käytössä Suomen ensimmäinen neljää sähköautoa yhtä aikaa lataava älykäs pikalatauskenttä. Käytettävissä oleva kentän kokonaisteho 60kW jakautuu älykkäästi latauksessa olevien autojen kesken optimoiden latausajan, samalla huomioiden myös autojen latauksen vastaanottokyvyn. Kun yhden auton akku tulee täyteen, vapautunut latausteho siirtyy automaattisesti muiden lataajien käyttöön. 

Lataus onnistuu helpon ja avoimen mobiilikäyttöliittymän avulla. Asiakas maksaa latauksen normaalisti pankkikortilla, aivan kuten mobiilitankkauksen Nesteen bensa-asemilla nykyäänkin. Kuka vaan voi ladata sähköautoaan kunhan asiakkaalla on älypuhelin ja pankkikortti.

Miten kaasutankkausasema toimii? 

Myöhemmin syksyllä 2020 asemalle aukeaa mahdollisuus tankata uusiutuvaa ja kotimaista biokaasua. Kaasutankkausasema palvelee henkilö- ja jakeluautoliikennettä ja on kaikille avoin. Asemalla voi maksaa yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. 

Biokaasu on täysin uusiutuva energiamuoto, sillä sitä voidaan valmistaa lähes mistä tahansa eloperäisestä raaka-aineesta. Näitä raaka-aineita ovat muun muassa biojäte, jätevesiliete, lanta sekä teollisuuden ylijäämäjäte.

Mitä tarkoittaa maanpäällinen polttoainejakelu?

Myöhemmin syksyllä 2020, lakimuutoksen myötä, asemalle tulee myös Suomen ensimmäinen maanpäällinen bensiininjakelupiste. Tankkaat siis autoosi bensiiniä ihan normaalisti tankkauspistoolista, mutta itse polttoainesäiliö rakennetaan kokonaan maan päälle, jolloin vältytään ilmastoa kuormittavilta kaivuu- ja louhintatöiltä.

Miten Easy Deli -itsepalvelukauppa toimii? 

Neste Easy Deli -itsepalvelukauppa Tuusulassa on täysin automatisoitu ja se on avoinna 24/7. Kaupassa hyödynnetään RFID-teknologiaa, joka skannaa asiakkaan kaikki ostokset kerralla, esimerkiksi suoraan ostoskassin tai laukun läpi. Neste avasi Helsingin Ratakadulle Euroopan ensimmäisen RFID-teknologiaa hyödyntävän vähittäiskaupan kesäkuun 2020 alussa, ja Tuusulan vastaava kauppa on seuraava avaus.

Asioidakseen Easy Delissä, asiakkaan tulee ladata Neste-äppi ja rekisteröityä sen käyttäjäksi. Tunnistautumisen jälkeen asiakas pääsee Easy Deliin ja kerää haluamansa ostokset hyllyiltä. Vierailun päätteeksi ostokset asetetaan maksutasolle, jossa RFID-teknologia lukee kaikki tuotteet kerralla, muutamassa sekunnissa. Lopuksi ostokset maksetaan Apple Paylla, Google Paylla tai maksukortilla.

Miten OmaPosti-kioski toimii?
Tuusulan OmaPosti-kioski on avoinna joka päivä klo 7–22. Kioskista voi noutaa, palauttaa ja lähettää paketit sekä kirjatut kirjeet kotimaahan ja ulkomaille. Tarvittaessa henkilökohtaista asiakaspalvelua saa videoyhteyden avulla. Videoyhteydellä palveleva asiakaspalvelu on auki: Ma–pe 8–18, la 8–18, su 12–18.

Kätevin tapa seurata pakettien matkaa OmaPosti-kioskiin – tai muuhun noutopisteeseen – on maksuton OmaPosti-mobiilisovellus. OmaPosti nappaa automaattisesti seurantaan kaikki Postin kuljettamat paketit ja muut on helppo lisätä seurantaan lähetystunnuksen perusteella.