Neste Futura Diesel™ — Tasainen suorituskyky, ei FAMEa

Neste Futura Diesel™ on tasalaatuinen dieselöljy, joka on suunniteltu pitämään moottorit entistä puhtaampina. Lisäksi pakokaasujen puhdistuslaitteet, katalysaattorit ja hiukkassuodattimet toimivat entistä tehokkaammin ja kestävät pidempään. Myös ympäristön kuormitus pienenee.

Futura Dieselin lisäaineistus koostuu puhdistavista, korroosiolta suojaavista, vaahtoa estävistä ja voitelevista osista, jotka on valittu rikittömään polttoaineeseen ja Suomen olosuhteisiin sopiviksi. Rikittömyys tehostaa pakokaasunpuhdistuslaitteiden toimintaa ja lisää niiden kestoikää sekä mahdollistaa uusien tehokkaampien puhdistuslaitteistojen käytön.

Neste ei käytä Futura Dieselissä lainkaan perinteistä FAME-biodieseliä. Laissa sekä useimmissa ajoneuvojen ohjekirjoissa kielletään FAME-biodieselin käyttö yli 7 %:n pitoisuuksina. Rajoitukset biodieselin käytöstä koskevat nimenomaan FAME-biodieseliä sekä sen raaka-ainekohtaisia alalajeja: RME*, PME* ja SME*.

 

Neste Futura Dieselin kehitystyön kannalta välttämättömät moottori-, kenttä- ja laboratoriotestit kestivät vuosia. Testausvaiheen aikana on ajettu tuhansia kilometrejä erilaisilla autoilla ja ajoneuvoilla sekä paukkupakkasessa että kesäkuumalla. Työn tuloksena Futura Diesel käy kaikkiin dieselautoihin ja -moottoreihin, eikä edellytä minkäänlaisia säätöjä tai lisäaineistusta moottoriin.

Vuosia kestänyt kehitystyö

Neste Futura Diesel mahdollistaa uusien, pienempään polttoaineenkulutukseen tähtäävien moottoritekniikoiden käyttöönoton. Tuotteet on kehitetty Nesteen öljytutkimuksen tuloksena. Kehitystyön kannalta välttämättömät moottori-, kenttä- ja laboratoriotestit kestivät vuosia. Testausvaiheen aikana on ajettu tuhansia kilometrejä erilaisilla autoilla ja ajoneuvoilla sekä paukkupakkasessa että kesäkuumalla. Työn tuloksena Futura Diesel käy kaikkiin dieselautoihin ja -moottoreihin, eikä edellytä minkäänlaisia säätöjä tai lisäaineistusta moottoriin. 

Korkean setaaniluvun ansiosta dieselpolttoaine syttyy nopeammin, mikä vähentää käynnistyksen yhteydessä esiintyvää kylmäsavutusta huomattavasti tavalliseen dieselpolttoaineeseen verrattuna. Myös moottorin käyntiääni vaimenee. Parempi syttyminen ja palaminen vähentävät pakokaasupäästöjä ympäristöön.

Kylmäominaisuudet suomalaisiin olosuhteisiin

Neste on valinnut tuotteiden kylmäominaisuudet juuri suomalaisiin olosuhteisiin sopiviksi. Kylmäominaisuuksia ja tuotteen käytettävyyttä talviolosuhteissa parannetaan jatkuvasti kehittämällä mm. tuotteen lisäaineistusta.

Tuotenimet koostuvat samepisteestä eli alhaisimmasta säilytyslämpötilasta että suodatettavuudesta eli alhaisimmasta käyttölämpötilasta. Käyttölämpötilatiedoilla korvataan virallisissa nimissä aikaisemmat laatumerkinnät kesälaatu/talvilaatu. 

Arktinen Diesel

Talvikuukausina on saatavilla myös Arktista dieseliä. Arktinen diesel on saatavilla seuraavilta kevyen liikenteen asemilta: Neste Express Kolari, Neste K Rovaniemi Reissumies, Neste Express Kuusamo Ruka ja Neste K Kemi Lapintuuli.

Neste Futura Diesel -laadut ovat:

Laatu Käyttö Samepiste, eli alin varastointilämpötila Suodatettavuus, eli alin käyttölämpötila
Neste Futura Diesel -10/-20 Kevät, kesä, syksy -10 °C -20 °C
Neste Futura Diesel -15/-25 Kevät, syksy  -15 °C -25 °C
Neste Futura Diesel -29/-38 Talvi -29 °C -38 °C
Neste Futura arktinen diesel -40/-40 Talvi -40 °C -40 °C