Olet täällä

Nesteen rooli vastuullisessa ilmailussa

Ilmailu on nopeasti kasvava ala, ja maailmanlaajuisen lentoliikenteen odotetaan kaksinkertaistuvan seuraavan 15 vuoden aikana. Ellei mitään tehdä, myös lentoliikenteen päästöt kasvavat. Ilmailuala on tehnyt jo paljon vähentääkseen päästöjä ja esimerkiksi sitoutunut tavoitteeseen saavuttaa hiilineutraali kasvu vuodesta 2020 eteenpäin. Vaikka monet ratkaisut, kuten sähköistetty ilmailu, ovat vielä kehitysvaiheessa, teollisuus tarvitsee ratkaisuja lentämisen suorien hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

Neste on sitoutunut auttamaan ilmailuteollisuutta päästövähennystavoitteidensa saavuttamisessa. Tämän vuoksi Neste on kehittänyt niin sanotun drop-in ratkaisun, joka on saatavilla ja jo kaupallisessa käytössä. Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine™ on vastuullisesti tuotettu lentopolttoaine, joka vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80% verrattuna fossiiliseen lentopolttoaineeseen. Polttoaine tarjoaa välittömän ratkaisun lentämisen suorien hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen ja auttaa siten teollisuutta saavuttamaan kunnianhimoiset tavoitteensa.

Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine on kaupallisessa käytössä ja saatavilla

Nesteen vastuullisen lentopolttoaineen vuotuinen tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä 100 000 tonnia. Singaporen jalostamon laajennuksen myötä ja mahdollisilla lisäinvestoinneilla Rotterdamin jalostamoon Nesteen vuotuinen kapasiteetti kasvaa noin 1,5 miljoonaan tonniin uusiutuvaa lentopolttoainetta vuoteen 2023 mennessä. 

Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta on saatavilla ja sitä käytetään jo markkinoilla. Olemme tehneet yhteistyötä esimerkiksi Air BP:n kanssa ja toimittaneet uusiutuvaa lentopolttoainetta asiakkaille Ruotsissa ja Ranskassa. Lisäksi Lufthansa ja KLM käyttävät Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen ja fossiilisen lentopolttoaineen sekoitusta Frankfurtista ja Amsterdamista lähtevillä lennoillaan.

LATAA ENGLANNINKIELINEN MATERIAALI: THE BENEFITS OF NESTE MY RENEWABLE JET FUEL

Yhteistyö on välttämätöntä vastuullisen lentoliikenteen saavuttamiseksi

Alan yhteistyötä ja kumppanuuksia tarvitaan uusien ratkaisujen tuomiseksi markkinoille ja kestävien lentopolttoaineiden käytön nopean kasvun varmistamiseksi. Pyrimme kehittämään yhdessä kumppaneidemme kanssa innovatiivisia liiketoimintamalleja ja rahoituskonsepteja, jotta uusiutuvan lentopolttoaineen käyttö yleistyisi, sillä välin kun sääntelykehyksiä uusiutuvien lentopolttoaineiden kasvun nopeuttamiseksi määritellään. Tuotteiden saatavuus ei ole enää este uusiutuvien lentopolttoaineiden käytön lisäämiselle, kun otetaan huomioon Nesteen ja muiden toimijoiden investoinnit.

Sami Jauhiainen
"Ilmailun hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on valtava tehtävä. Päästöjen vähentäminen on mahdollista, mutta se vaatii päättäväisyyttä ja kunnianhimoisempia tavoitteita. Uusiutuvia lentopolttoaineita on saatavana lentämisen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi jo tänään."
Sami Jauhiainen, Vice President, Renewable Aviation, Neste

Neste palvelee ilmailuteollisuutta korkealaatuisilla polttoaineilla. Nesteen tuotevalikoimaan kuuluu korkealaatuinen Jet A1 lentopolttoaine, jota toimitetaan Helsinki-Vantaan lentokentälle sekä Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine vastuullisen ilmailun edistämiseksi. Nesteen molemmat lentopolttoaineet täyttävät ASTM-sertifioinnin laatuvaatimukset ja standardit.